Sanovnik
Buduća legenda
- Poruka
- 37.907
A sa neba su padale pecene seve.![]()
Pa u pravu je
Zaista su u to vreme neradnici mogli da odkupe stanove za po 100 maraka . a sad mogu da ih prodaju po sto iljada evra .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a kad je bilo bolje![]()

a kad je bilo bolje![]()
Haha ova sto stvarno glumi Kristl je cerka Jelisavete Karadjordjevic...
OVAJ DRUGI OBAVEZNO POGLEDAJ!
pa dobro za vas dilere, muljatore, preprodavce, je svakako bilo bolje devedesetih....
1993,odem ja u prodavnicu da nesto kupim od kevine plate od 5dm u to vreme,sipam litru benzina na ulici i odem u prodavnicu a u rafu stoji 3 paste za zube vekna hleba i 4 jaja u celoj prodavnici,pre toga sam zamenio 5 dm za 10000000000000 necega kupio pola hleba i 2 jaja i otisao kuci da veceramo
pa ti sad vidi i to od mesecne plate
E pa vidis, mi nit' smo krali nit' smo svercovali. Mama je radila u sudu, tetka u finansijskoj policiji, druga tetka u prosveti, tata u drzavnoj firmi, i odlicno smo funkcionisali. A danas jedva kraj s krajem sastavljamo, tatinu firmu neuspesno privatizovali i radnici ostali na ulici a drugog posla nema. Fabrike koje se otvaraju zaposljavaju 20,30 ljudi i to im je plata bedna od 20 000,30 000 din sto nije dovoljno ni za struju i komunalije, a kamoli za izdrzavanje porodice. Mada mnogo vise znam ljudi koji su dobro ziveli za vreme Slobe, nego danas... Danas zive kriminalci, mafijasi, sverceri, politicari... A nekad su ziveli radni ljudi.
Jedino su vojna lica mogla za dz da otkupe stanove u to doba.
Secam se i ja toga... Ali secam se i da sam posle 1995. jela prasetinu, da smo klali svinje i pravili kobasice, stavili fasadu na kucu, da sam za rodjendan od kuma dobijala 100 maraka, da smo kupovali nov namestaj na kredit naravno (al bar se kupovalo), planirali smo i kola nova uzeti, al eto dodjose demokrate i sve ode do djavola... Nikad nismo bili ni u jednoj stranci, ali smo ipak ziveli. A danas, razmisljam kako ce otac skrpiti novaca da plati racun za struju, kad nas jedva prehranjuje, i da nije cekova, i mamine mizerne penzije od 30 000 din i odlozenog placanja na 90 dana pitanje da li bi preziveli. A ti isti kumovi koji su mi na rodjendan nekad dolazili u novom Passatu, danas dolaze kod mene biciklom, i izvinjavaju se sto nisu imali novca ni za kafu i cokoladu.
E pa vidis, mi nit' smo krali nit' smo svercovali. Mama je radila u sudu, tetka u finansijskoj policiji, druga tetka u prosveti, tata u drzavnoj firmi, i odlicno smo funkcionisali. A danas jedva kraj s krajem sastavljamo, tatinu firmu neuspesno privatizovali i radnici ostali na ulici a drugog posla nema. Fabrike koje se otvaraju zaposljavaju 20,30 ljudi i to im je plata bedna od 20 000,30 000 din sto nije dovoljno ni za struju i komunalije, a kamoli za izdrzavanje porodice. Mada mnogo vise znam ljudi koji su dobro ziveli za vreme Slobe, nego danas... Danas zive kriminalci, mafijasi, sverceri, politicari... A nekad su ziveli radni ljudi.
Nesto u tvojoj prici ne stima.![]()
Ako uzmes u obzir da su plate bile 10 maraka to i nije bas za dz. Dosta ljudi je u te stanove ulagalo decenijama. Prvi put cujem da su svi za budzasto otkupljivali stanove, ljudi nisu imali sta da jedu. Doduse, kod mene na Vracaru su prekodrinski ratni profiteri kupovali nekretnine na veliko.
Jedino su vojna lica mogla za dz da otkupe stanove u to doba.
nemam vise ne mogu da ti dam poena a inace zasluzila si 10
razbila si totalno ovog DS-ovskog parazita stawrossa
Šta je? Tebi je smešno što žena nije imala da kupi deci po voćku i komad ribe? A, kada si ti ostao bez posla, bio si kao lud.
Kakvi ste, bre, vi to ljudi, vi liberali? Sve bih ja vas u gulage.
I, šta si sutradan jeo? Šta si jeo ostalih 29 ili 30 dana u mesecu? Hoćeš da kažeš da ste, kao zmije, jeli samo jedan obrok mesečno?
Ne serrite više, leba vam!
не знам где си ти тад живела али ја сам те 97,98е имао плату,која је тада била просек у Србији,око 450 марака...после су дошли ови западни пријатељи да нам уведу демократију бомбама па је то све отишло доврага...и ево и дан данас смо тамо....
KAKVA LAZ
pa ti bre u to vreme verovatno nisi ni bila rodjena ti si neka klinka od 15-16 godina sto nema pojma gde je suplja a gde se zakopcava a gde otkopcava
ovo zna svako sa vise od 25 godina starosti da su bukvalno SVI gradjani mogli da otkupe stanove u kojima su ziveli
razlika je samo bila da su oni koji su ih otkupljivali na samom pocetku placali iste par hiljada maraka a kasnije za par stotina maraka i to je sve.
Ti ili si mnogo mlada, pa se ne sećaš ili se praviš Englez. Naravno da su se budzašto otkupljivali društveni stanovi. Svako ko je imao stanarsko pravo mogao je za sitne pare da taj stan uknjiži na svoje ime. Vidiš, država je tada ljudima omogućila da doću do svog krova nad glavom, odnosno bukvalno je u poklon podelila stotine hiljada stanova, a nije iskoristila to da izbije ljudima pare iz džepova, iako je budžetu bilo preko potrebno.
I pored svega toga, ja sam tada za Slobu mislio da je najgori zlotvor koga smo mogli imati na vlasti, ali tek sada uviđam da je on bio koliko toliko normalan, a naspram ovih današnjih lopuža bio je majka Tereza.
Jeste laz! I ja sam mozda klinka, ali vrlo dobro znam ko je otkupljivao stanove. Svi! U policiji je radio rodjak jedan, otkupio je stan, mamini iz suda otkupljivali stanove, ujak radio u BIA, isto otkupio stan, znam i porodicu prosvetara koji su otkupili.
ma da bre. ova skydancerka je jos maloletna pa nema pojma ni sa cim
bukvalno je svako otkupio stan u kojem je ziveo . svako. ne znam nikoga da nije.