Dragoljub69
Buduća legenda
- Poruka
- 26.820
Osvrnuo bih se samo na cinjenicu da je struktura isto supstanca
- - - - - - - - - -
Barbi može broj dilera u pp?![]()
Koji ćeš? Imam motku koju kad popušiš,vidiš neviđeno!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Osvrnuo bih se samo na cinjenicu da je struktura isto supstanca
- - - - - - - - - -
Barbi može broj dilera u pp?![]()
Pre rodjenja smo bili U NITI ZIVOTA koja se prostire od nasih predaka, roditelja i nas...
NIT ZIVOTA ide od nasih dalekih predaka i oca koji nam ju je na kraju podario...I mi smo podarili nasoj deci i ona ce svojoj i td...nismo mi bili ništa pre života,a i posle života ćemo biti ništa ( i za života smo ništa ali većina tripuje da je nešto),tkd isti djavo
kakaav folirant i sektaš auh
To je tačno u tom smislu, ti kao svoje ime i prezime i godina rođenja - godina smrti nestaješ:NIT ZIVOTA ide od nasih dalekih predaka i oca koji nam ju je na kraju podario...I mi smo podarili nasoj deci i ona ce svojoj i td...
Ta nit se nigde ne prekida, jedinke umiru, ali nit tece dalje...
Aposlutno to nikad nisam rekla niti mislim. Naprotiv, gore sam i napisala šta je svako u svojoj suštini.kako si iznad drugih itd
pa nemoraš da kažeš,inficirala si,ovim npr
Od toga na žalost nema ništa... postojimo i dalje,ali samo u sećanjima dragih i bliskih ljudi, zato bi trebalo da vodimo računa šta radimo dok nas još ima.Mislim da smrt nije ništa drugo do promena oblika materije od koje smo sazdani. Prema tome mi i posle smrti postojimo u izmenjenom obliku neizmenjenih supstanci, koje su sačinjavale naš živi organizam, za koji bi se doista teško moglo reći da je naš život.
![]()
Ovo je jedan od tragova postojanja našeg života i još uvek deo nas postoji u ovom skeletu.
Postojimo li u djurdjevku ili bilo kojoj drugoj biljci?
![]()
Postojimo li u divnim kucama ili bilo kojoj drugoj životinji?
![]()
Ili nekoj steni, reci, pa čak i vazduhu i mnogim drugim činiocima žive i nežive prirode?
Kao tinejdžerka sam pod anestezijom doživela iskustvo bliske smrti. Ne volim to da zovem tako, nije bilo iskustvo smrti uopšte, naprotiv, više je bilo iskustvo života van svih granica, ali su bili potvrđeni svi kriterijumi kliničke smrti.
Nisam nikad pričala o tome jer nemam puno da kažem, osim da sa apsolutnom sigurnošću znam da se individualna egzistencija nastavlja posle smrti, samo ta invidualnost nije naše ime i prezime, već nešto drugo, naše pravo unutrašnje biće, ono što zovemo ja u najintimnijem smislu te reči, sa svim našim specifičnostima, osećanjima, karakterom.
Svako ima to ja, i ono je u svakome prelepo, van svakog opisa. Bukvalno svako je u svojoj suštini čista lepota i benevolencija. Nikad ništa osim toga i nema svoju stvarnu egzistenciju, već samo kao odstupanje od te prvobitne lepote.
Ne kažem da treba ići ulicom i ljubiti ljude, jer najveći broj ljudi živi svoje živote jako daleko od te svoje prvobitne lepote. Mi smo mnogo više mrtvi za svoje pravo ja tokom života nego u smrti.
Druga stvar se tiče našeg života "ovde" (ne postoji baš "ovde" i "tamo", kao što likovi u Simsu nisu "tamo"), a to je osećaj ogromne važnosti, nežnosti i dubokog, dubokog poštovanja prema svakom životu. I najmanjem detalju. Niste svesni koliko lepote nose stvari kojih se možda ni ne sećate ili smatrate nevažnim, npr zvuk maminih štikli kad rano ujutru kreće na posao ili dan kad su vam kupili prvu igračku. Sve je važno i sve je maltene voršipovano.
Nema krivice za loše stvari, već... ogromnog sažanjenja, jer se jasno kao dan vide svačiji motivi, a oni se u principu svi mogu svesti na nesvesnost o tome šta nas nagoni na delovanje i koje posledice ima za nas i druge. A bukvalno sve ima, kao efekat leptira, ne postoji nijedna zloba koju smo naneli drugom a da je istovremeno nismo naneli sebi, to je isto jasno kao dan. Dobrota isto. Mi to ne vidimo, jer na ovom svetu gledamo stvari kao kroz ključaonicu.
Naša egzistencija ovde nema veze sa prvobitnim grehom, naprotiv, više je kao prvobitni blagoslov, pravo da se individuizuje. Proverbijalni Pad iz Raja nije bio tragičan, već najveličanstveniji metafizički događaj. Praiskonska stopljenost sa svim životom nije poenta, poenta je individuizovati se, pa se vratiti toj stopljenosti kao izdiferencirano ja. Čak je i neka vrsta skila biti ovde, odatle tolika empatija koliko smo maloumni i loši u tome.
Nema Boga u religijskom smislu, već je drugo ime za supstanciju života. Ona se rasteže kao neki beskonačni žele koji nema delova, a sve delove sadrži u sebi. Nema Boga Oca, podjednako je feminino i maskulino.
Nisam "srela" nikoga, ali sam imala osećaj da su svi tu, samo sam znala da ne mogu da im se pridružim, oni su bili iza neke vrste vela, ali toliko tankog, kao dlaka bebeće kose. Osetila sam da je sve dobro, posle toga sam se probudila u očaj sopstvenog tela koje je ušlo u konvulzije (reakcija na anestetik). Oporavila sam se relativno brzo i bez posledica, osim da nekad imam produžene periode te ekstatične univerzalne svesti.
Bez pretenzija da od ovoga oblikujem neku definitivnu filozofiju, dosta sećanja je već izbledelo, ali sam htela da podelim.
Molim vas me nemojte napadati.
Tako da moj život može da se svede na razvijanje rečnika da to izrazim, umesto na nepotrebna razmišljanja da li je tako ili nije.
Jel mozes nekako da opises to iskustvo? Mislim ako ga je uopste moguce opisati rečima, makar donekle.
Je l' si razmisljala nekad o tome da pokusas da na neki nacin ponovo dozivis takvu senzaciju, tipa kroz meditacije ili neke druge duhovne prakse, sta znam, ili astralnu projekciju? I da li mislis da je taj osecaj koji si ti imala isti onaj koji imaji i ljudi koji se bave ezoterijom ili je to nesto drugo?
Već si dobila prve komentare na to. Ne od mene i to i nećeš, iako, ako uočim da se tvoj ego postavlja ispred tebe (bića)... ja ću opet djelovati i pisat’ ću.
Kažeš iskoristit’ ćeš priliku da svoj život svedeš na kristalisanje riječnika da izraziš svoje neposredno iskustvo... to je i moja uloga i ja to činim znatno duže od tebe (takav nam je vremenski redosled pojavljivanja)... i ne zaustavljam te s tim, naprotiv, nastavi.
Je l te zanima nešto specifično?
Nije lako opisati, intelekt i jezik su ogromna prepreka jer je to iskustvo van svakog jezika i intelekta. Tokom iskustva ostaje inteligencija i ostaje komunikacija, ali to je nešto sasvim drugo od ove vrste inteligencije i komunikacije, neuporedivo. Tj, naša inteligencija i komunikacija su kao blede senke, odrazi prave stvari.
Drugo, količina informacija koja se primi tokom iskustva je ogromna, i to mora da se delom odstrani i pojednostavi kad se "vratiš"; naš mozak na ovom stadijumu evolucije ne može da podnese puno. Kako odrastaš i intelekt jača kapacitet, tako se i sećanje vraća u sve većim komadima. Ali prava integracija svega toga nije intelektualna, već emocionalna. Kad sve to prođe kroz mozak, onda treba i da se smesti u srce.
Mistična iskustva su baš to, iskustva, to nije stečeno znanje.
Zato je filozofija idealan put do znanja, ona ga daje sistematično i kroz intelekt, utabava i osvetljava put kojim uvek možeš da se vratiš, za razliku od mističnih iskustava. Mistična iskustva su odozgo - na dole, filozofija je obrnuto. Svakako da se dodirnu u jednom trenutku, ali za tip saznanja koje dominira na ovom svetu (intelekt), filozofija je podobnija.
Ne. Zato što taj stepen iskustva može da se doživi samo potpuno van tela. Sva stanja u kojima je nervni sistem depresiran (alkohol i ostali depresanti) može to da približi, ali i to je bleda senka. Čista estetska kontemplacija je isto blizu. Moguće i meditacija, ipak je ona rvanje sa intelektom da se malo skloni sa strane da pogledamo u suštinu.
Znaš one fraze da ne možeš da znaš šta je belo dok ne znaš šta je crno? E pa bukvalno je tako. Mi smo u svojoj suštini već savršeni, to je Alfa svega, temelj našeg bića, prvobitna ideja (Isus je lepo rekao "Carstvo nebesko je u vama" i Nisam vam rekao da ćete imati, već da imate", pa nešto nešto), ali ta ideja može da se ostvari samo kroz nešto drugo, kroz nešto što ona nije, aka ovaj svet. Mislim, ne konkretno ovaj i samo ovaj, bilo koji svet u smislu suprotnosti od te suštine. Ti si sve što ovaj svet nije, i samo kroz njega možeš to i da spoznaš. To je proverbijalni Pad iz Raja, zapravo najlepši metafizički događaj, pravo da se ostvariš, individuizuješ. Ne znam da li je master Ekhart rekao da anđeli ultimativno žele da budu ljudi.
Ne treba nikad sklanjati pogled od užasa ovog sveta, treba ih pogledati pravo u oči i onda izabrati nešto drugo. To je poenta. Zato svi modaliteti za izlaz iz ovoga sveta koji hoće prečicu suštinski ne donose ništa. Promena suštine sveta je rešenje. I glavna zabava![]()