ПОСТОЈИ ИЗЛАЗ

РКЦ, ако мислиш на Ватикан, јесте јерес у то нема никакве сумње.

Кропљење није никакав проблем, битно је да барем кап свете водице падне на тебе током крштења. Ако си већ запео за крштење, рани Хришћани нису крштавали своју децу до њихове 33 године.

Знам да ћеш сад да навалиш са правилима број тај и тај, како православни епископ не сме да општи да јеретичким, али нико због тога не губи од Духа Светога који добија на крштењу.

Не грешите браћо.

Они који руше прородице неће наследити Царства Божјег.. И ако су они који руше обичне људске породице осуђени на смрт, колико ли ће већу вечну казну заслужити они који руше Цркву Христову, за коју је Господ Исус, јединородни Син Божји пострадао на крсту и предао се смрти! Колико год да је неко "воштан и дебео" или "постао велики" а погази Његови доктрину, треба да иде у Пакао. На сличан начин, ко год је од Бога добио моћ да разликује, а ипак следи неуког пастира, и прими лажна мишљења за истину, треба бити кажњен. "Какву заједницу има видјело са тамом? Или Христос са Велијаром? Или какав дјел има вјерни са невјерником? Или црква Божји са идолима?" И на исти начин питам ја: Какву заједницу има Истина са лажима? Или праведнист са неправедности? Или истинита доктрина са лажном? Јер због тога је уље помазања просуто на Господњу главу, да Његова Црква може дисати бесмртношћу. Јер је писано: "Име ти је уље разлито, зато те љубе девојке вуци ме, за тобом ћемо трчати." Нека се нико не помазује смрдљивим мирисима доктрина овог света, нека нико свету Цркву Господњу не заробљава у своју немоћ, као што је прва жена. Зашто се, ако смо надарени са разлогом, не би мудро понашали? Пошто смо примили од Христа, и урезали у нас способност оцењивања ствари у вези Бога, зашто унапред падамо и игноранцију? И зашто, због немарности и занемаривања дара који смо примили, улудо страдавамо?

+Св. Игњатије Богоносац+
Посланица Ефесцима

Ja sam procitala sve sto moze da se nadje:lol:
Tako da mene preskoci s lekcijama:)
Ne guram ja glavu u pesak - vec jednostavno nije moje da sudim o tudjim dusama - a posebno nije tvoje da ti to presudjujes...
Taj posao ostavljam Bogu.
Ti ovde sam sebe pobijas - kao nesto verujes, a sa druge strane samo gledas gde koga da pljunes...

Hajde navedi nesto sta mislis da je vredno da istaknes,a da si procitala osim bozicnih cestitki .

Не грешите браћо.

Они који руше прородице неће наследити Царства Божјег.. И ако су они који руше обичне људске породице осуђени на смрт, колико ли ће већу вечну казну заслужити они који руше Цркву Христову, за коју је Господ Исус, јединородни Син Божји пострадао на крсту и предао се смрти! Колико год да је неко "воштан и дебео" или "постао велики" а погази Његови доктрину, треба да иде у Пакао. На сличан начин, ко год је од Бога добио моћ да разликује, а ипак следи неуког пастира, и прими лажна мишљења за истину, треба бити кажњен. "Какву заједницу има видјело са тамом? Или Христос са Велијаром? Или какав дјел има вјерни са невјерником? Или црква Божји са идолима?" И на исти начин питам ја: Какву заједницу има Истина са лажима? Или праведнист са неправедности? Или истинита доктрина са лажном? Јер због тога је уље помазања просуто на Господњу главу, да Његова Црква може дисати бесмртношћу. Јер је писано: "Име ти је уље разлито, зато те љубе девојке вуци ме, за тобом ћемо трчати." Нека се нико не помазује смрдљивим мирисима доктрина овог света, нека нико свету Цркву Господњу не заробљава у своју немоћ, као што је прва жена. Зашто се, ако смо надарени са разлогом, не би мудро понашали? Пошто смо примили од Христа, и урезали у нас способност оцењивања ствари у вези Бога, зашто унапред падамо и игноранцију? И зашто, због немарности и занемаривања дара који смо примили, улудо страдавамо?

+Св. Игњатије Богоносац+
Посланица Ефесцима

Ниси одговорио, лако је фрљати се туђим делима, покажи своја.

A kako mogu da budem sektas od neceg sto je prestalo jos sa Vikentijem i Germanom da bude Crkva Hristova?Daj bre to je postalo leglo jeresi i drzavni aparat za potrebe ovih izdajnika.Sada zutih,a nekada crvenih.

:think:Paako su tvoji kriterijumi ovosvetski onda i nismo.Uostalom sta ti ja mogu kad je sav tvoj zivot ovo ovde do groba?

:eek::eek::eek:

А ко си ти да оптужујеш патријарха и ко си ти да кривиш СПЦ? Батали бре... пусте вас мало на форум, а ви се много опустите

Царе, царе, господаре... свргнуо бих га ја да могу. Ал’ не могу. А кад нешто не могу, онда радим друго што могу.

Можеш да престанеш да идеш тамо где се помињу, али нећеш јер су ти налепили етикету да си секташ ако то учиниш.

Знај да је боље да те одбаце људи, него Бог, слушај свете оце и нека те они воде потпомогнути молитвама Приснодјеве да дођеш у познање истине Христове, чији је почетак спознаја свог духовног сиромаштва и заблуда.

Амин!

I ja mislim da je u ovom trenutku kad nam se zemlja raspada najmanje bitno da se ovde mlatimo sa dogmatskim i kanonskim finesama. Obicno neproduktivno spamovanje...

Србска нација је на темљу Црквеност Светог Саве и државности светог Симеона подигнута.

Ти су се фундаменти изменили и ето Србима пропасти.

Видиш ли пропаст Србије, страдање народа због прихватања лажи за истину?

A sto ti npr. ako si zeljan ne odstampas neki pamflet za ogranizaciju u tvom kraju...prvo pamfleti, onda pocnes da ubedjujes komsije, porodicu i prijatelje...pa ih iscimas da i oni sire propagandu...Ako cekas nekog drugog, najebo si...i ti i svi ostali koji hocew, ali cekaju Godoa...

Ili prihvatas realnost, da to ne moze bez mesanja stranih sila da prodje...kao i inace svi ustanci u Srbiji koji su bili USPESNI.Neuspesne ne racunam.

Nema potrebe za tim...

Svi koje znam su vec ogorceni i besni na Tadica tako da tu nema sta da se radi dalje i trosi energija...

Dvoje ljudi koje znam da su za njega, obojica imaju interes...

Jedan je direktor u drzavnoj firmi, a drugi je mlad decko kome su dali dobar kredit maltene bez kamate, sa grejsperiodima i slicnim stvarima...

I oni su zacementirani i nikakvo ubedjivanje tu ne pomaze...

Jedno je vera u Boga, a drugo kopiranje citata svetaca...valjda trebuju da intepretiraju misli Bozje sami, a ne da plagiraju mirotocive na djavolskom internetu?!?

Sloboda u tumacenju Bozjih reci ne postoji, koliko znam to je kod ovih luteranaca, protestanti obicaj valjda..da sami tumace po svojoj volji...
Kod nas ima da se kupi Tumacenje i naravno, Sveti Oci...mi ne mozemo nista da tumacimo na svoju ruku.To nije u skladu s nasom verom.

Србска нација је на темљу Црквеност Светог Саве и државности светог Симеона подигнута.

А хајде ти нама сад објасни, лепо нас научи.... По теби ... ко треба да влада Србијом?

Nema potrebe za tim...

Svi koje znam su vec ogorceni i besni na Tadica tako da tu nema sta da se radi dalje i trosi energija...

Dvoje ljudi koje znam da su za njega, obojica imaju interes...

Jedan je direktor u drzavnoj firmi, a drugi je mlad decko kome su dali dobar kredit maltene bez kamate, sa grejsperiodima i slicnim stvarima...

I oni su zacementirani i nikakvo ubedjivanje tu ne pomaze...

Cilj je organizacija protiv rezima, a ne obicno sirenje mrznje i netrpeljivosti i prezira.

па можеш да иступиш из општења са њим......

па можеш да иступиш из општења са њим = отпадање од Вере и Цркве

Не због епископа, није он уопште битан, него што бих велико продао за мало, чисту веру за своју сујету и узношење...

Jedno je vera u Boga, a drugo kopiranje citata svetaca...valjda trebuju da intepretiraju misli Bozje sami, a ne da plagiraju mirotocive na djavolskom internetu?!?

Овде си исповедио неколико јереси и заблуда.

Прво, манихејску јерес, која злоучи да је твар ЗЛА. Интернет је твар која служи за комуникацију и није сама по себи лза.

Друго, сам да дођеш до вере не можеш, то покушавају само протестанти и сатанисти. Вера се ДОБИЈА ОД БОГА, и то само онда када одбациш самовољно откривање недокучивог људима (без силе послушања Цркви Православној).

За треће... мућни мало својом главом:

Не само да онај који поседује знање има обавезу да проповеда и учи Православне доктрине, него чак и онај који је у редовима ученика има обавезу да исповеда Истину одлучно и отворено.

+Св. Теодор Студит+
Друго писмо монасима

Прво, манихејску јерес, која злоучи да је твар ЗЛА. Интернет је твар која служи за комуникацију и није сама по себи лза.

Друго, сам да дођеш до вере не можеш, то покушавају само протестанти и сатанисти. Вера се ДОБИЈА ОД БОГА, и то само онда када одбациш самовољно откривање недокучивог људима (без силе послушања Цркви Православној).

Не само да онај који поседује знање има обавезу да проповеда и учи Православне доктрине, него чак и онај који је у редовима ученика има обавезу да исповеда Истину одлучно и отворено.

+Св. Теодор Студит+
Друго писмо монасима

О Боже, има ли те ... искључи им АДСЛ

+Св. Теодор Студит+
Друго писмо монасима

A????

Nikad ni u jednom drustvu ne mogu biti svi pravi i najiskreniji vernici, taj broj najvise moze dostici 10%.

Kao sto svi ne mogu biti talentovani fudbaleri ili muzicari, tako i za veru treba talenat i spoznaja, a to nema svaki covek usadjeno u sebe, niti ce ikad imati...

Back