ПОСТОЈИ ИЗЛАЗ

Мислим да грешиш. Овој напаћеној земљи, у овом тренутку, једино треба молитва, пост, уздржање и стрпљење. Верски елитизам не води никуда, треба да своје душе очистимо од греха, свако понаособ. То је једини начин на који ћеш поразити Ватикан.

Са друге стране, уопште не видим, које су то акције које ви изводите, сем што чукетате по компу. Био сам на једној презентацији књиге у Студеничком кругу, тамо седи нека баба, која млати празну сламу како ће да иде на улицу да се бије... И? све остане на томе. А да је човек погледа, изгледа као страшило.
A jeres nije greh?
Kada bi ziveo Svetotajinski onda bi shvatio o cemu mi govorimo.
Milsim da je veoma opasno, zbog neke nove dece na ovom forumu koja to sve cita, kada pisete ovakve stvari...

Jadna mala decica.:rida::rida::rida::rida:

A jeres nije greh?
Kada bi ziveo Svetotajinski onda bi shvatio o cemu mi govorimo.

Jadna mala decica.:rida::rida::rida::rida:

pa to i ja kazem..zato sto ne znaju dovoljno, ne citaju dovoljno i mogu od vas da cuju razne stvari, jer vi spominjete rec Bog, Pravoslavlje i ostale velike reci, cije znacenje jos niste uspeli da shvatite...
mozete da zabunite ljude...to je danas bar lako...a to vam i jeste cilj:)
Zabuni - pa vladaj:lol:

Ja mislio vi isplaniraste ceo plan o revoluciji sistema...A vi dalje drvite o religijskim pitanjima...Boli vas bre *****, i onako nas vecina na forumu zivi iznadprosecno...prica o borbi protiv sistema je na forumu obicno proseravanje...:lol:

LOCK!

Ово си у праву... Ове зилоте кад пусте на форум ... не знају да им кажу за оно старт турн офф

Колико само тешких речи напишеш за кратко време.

А шта си ти, модерна верзија папске инквизиције, па одређујеш ко је православан, а ко није?

Мисли шта хоћеш, али ја сам крштен Духом Светим, по православном обичају, верујем у Бога и Његову Цркву.

Зашто од светитеља не видиш ко је Православан, а ко није? Шта се хваташ за свој пали разум и колективне ставове, ко да ти они могу помоћи да се спасеш!

"Непријатељима Божијим објављујем не само јеретике већ и оне (православце) који су у општењу са њима".

+свети Јован Златоусти+

Зашто од светитеља не видиш ко је Православан, а ко није? Шта се хваташ за свој пали разум и колективне ставове, ко да ти они могу помоћи да се спасеш!

"Непријатељима Божијим објављујем не само јеретике већ и оне (православце) који су у општењу са њима".

+свети Јован Златоусти+

Аууу... лако је на себи далеким стварима и појмовима градити своје православље. Но да видимо, јеси ли ти момак ожењен или у неком од ваших "манастира"?

Мислим да грешиш. Овој напаћеној земљи, у овом тренутку, једино треба молитва, пост, уздржање и стрпљење. Верски елитизам не води никуда, треба да своје душе очистимо од греха, свако понаособ. То је једини начин на који ћеш поразити Ватикан.

Са друге стране, уопште не видим, које су то акције које ви изводите, сем што чукетате по компу. Био сам на једној презентацији књиге у Студеничком кругу, тамо седи нека баба, која млати празну сламу како ће да иде на улицу да се бије... И? све остане на томе. А да је човек погледа, изгледа као страшило.

кад помену...скоро сам питао једног студеничког монаха шта мисли о тзв. зилотима...почео је туц,муц,...*па знаш они греше,они немају правилно исповедање,ми се молимо за њих...трућ мућ....на моје питање у чему греше и у чему им је неправилно и неправославно исповедање није знао да ми одговори али је рекао да су сигурно отпали од Цркве(..*ја сад не знам баш тај виц ал знам да је Србин био најпаметнији на крају...*).-..такође није ништа знао ни на тему неправилног крштења кропљењем и обливањем(*ко каже да је то погршно?*) а врхунац је био кад сам га питао да ми каже да ли је РКЦ јеретичка црква и да ли уопште још по њима постоји јерес рекао јеЧ*није моје да судим о тим стварима*.....није тај проблем имао у вези зилота...довољно говори о духу који је у СПЦ...

Ja mislio vi isplaniraste ceo plan o revoluciji sistema...A vi dalje drvite o religijskim pitanjima...Boli vas bre *****, i onako nas vecina na forumu zivi iznadprosecno...prica o borbi protiv sistema je na forumu obicno proseravanje...:lol:

LOCK!

Џаба револиција, уколико не почиње изнутра, из срца човековог.

Требамо се прво обрачунати светосавским мачем са сопственим заблудама, па тек онда са туђим.

Ето ти најбоље револуције, нема беспотребног убијања људи и унакажавања Србије, али има борбе против зла и заблуда.

+свети Јован Златоусти+

Sine, brate, kaurine...omasio si pdf ***...kakvi te religijski citati spopali na politiKi koja je *****?!? Macak je rekao samoubistvo ili revolucija...a ne citiranje svetaca?!?

кад помену...скоро сам питао једног студеничког монаха шта мисли о тзв. зилотима...почео је туц,муц,...*па знаш они греше,они немају правилно исповедање,ми се молимо за њих...трућ мућ....на моје питање у чему греше и у чему им је неправилно и неправославно исповедање није знао да ми одговори али је рекао да су сигурно отпали од Цркве(..*ја сад не знам баш тај виц ал знам да је Србин био најпаметнији на крају...*).-..такође није ништа знао ни на тему неправилног крштења кропљењем и обливањем(*ко каже да је то погршно?*) а врхунац је био кад сам га питао да ми каже да ли је РКЦ јеретичка црква и да ли уопште још по њима постоји јерес рекао јеЧ*није моје да судим о тим стварима*.....није тај проблем имао у вези зилота...довољно говори о духу који је у СПЦ...

А можда си имао рогове на глави и репић, па се човек уплашио, а?

Џаба револиција, уколико не почиње изнутра, из срца човековог.

Требамо се прво обрачунати светосавским мачем са сопственим заблудама, па тек онда са туђим.

Ето ти најбоље револуције, нема беспотребног убијања људи и унакажавања Србије, али има борбе против зла и заблуда.

Ali sine, ovo je pdf politika...ovde tako mislimo.

Да завршимо:

Свети владика Николај, на кога се старокалендарци позивају, иако највећи чувар
Православља мeђу Србима у XX веку. Никада није престао да инославнима сведочи
Христа. И пре и после Другог светског рата он је проповедао међу њима, чаки и у
њиховим храмовима, а учествовао је и на светским хришћанским скуповима какав је
био онај у Еванстону, 1954. године. Због тога није поста ни англиканац, ни
епископалац, него је остао омиљени сведок православне вере на Западу. Отац Јустин,
велики разобличитељ идеологије лажног екуменизма, писац књиге “Православна
Црква и екуменизам”, никада није напустио Србску православну цркву (иако се она,
још у његово време, учланила у Светски савет “цркава”). Ако је и критиковао, ако је и
разобличавао, отац Јустин је био верни син Светосавске Мајке Цркве и њено
послушно чедо.

Па не може се бирати да ли ћеш признати или не неког ко је поглавар православне цркве... ако га не признаш, јеси ли достојан православља?

E vala moze da se bira.Covek ne moze da bira roditelje,ali vala poglavara moze.Niko nije duzan po kanonima da slusa jeretika.Znas tako su iz poslusnosti i odanosti Denici satani mnogi andjeli postali demoni.

Back