Постоје ли Црногорци као народ са сопственом историјом?

Постоје ли Црногорци као народ са сопственом историјом?

• Ukupno glasova
    76
Прва барена, друга сушена. :ortaci3:
"Нема тице до прасице!"

Барена што се море купити је укусом екстра и кад је почнеш јести немеш стати. Ни по муке зато, да није накркано адитива у њу. Зато ја преферирам домаћу сушену што суши мој ћаћа. Суши он и пршуте (колко готица то чудно звулало да неко суши у Панонији на далматински начин) и некад испану скоро ки да су сушени у Далмацији, а некад буду лоши.

Барена што се море купити је укусом екстра и кад је почнеш јести немеш стати. Ни по муке зато, да није накркано адитива у њу. Зато ја преферирам домаћу сушену што суши мој ћаћа. Суши он и пршуте (колко готица то чудно звулало да неко суши у Панонији на далматински начин) и некад испану скоро ки да су сушени у Далмацији, а некад буду лоши.
Знам, иста ствар са сушењем пршута и сланине. Сјећам се да је ћаћи у Далмацији понекад знао уцрвати пршут, ал у Панонији никад.

Знам, иста ствар са сушењем пршута и сланине. Сјећам се да је ћаћи у Далмацији понекад знао уцрвати пршут, ал у Панонији никад.

Панцету није проблем осушити у панонским крајевима, али пршут већ теже јербо је дебљи.
Мој ћаћа панцету оприлике у Априлу среже на комаде и у замрзивач, па кад дође помидора узмемо комад из замрзивача и удри.

Скупштина Црне Горе – избио скандал: Тајна кућа Мила Ђукановића од 10 милиона евра
28.08.2019.

У петак, 23 августа, током ванредног засједања Скупштине Црне Горе посланик ДФ-а, Милан Кнежевић, је оштро критиковао владајући режим Мила Ђукановића.

Том приликом је он изнео тврдње да је кућа од 2000 квадрата, под Горицом, која вреди десет милиона евра, власништво Мила Ђукановића у којој намерава да се он скраси и живи као пензионер.

Da li Crnogorci stvarno govore ovako ili je sleng prenaglašen za filmske potrebe?

Govore baš ovako i ovako maltretiraju ljude. Jedino što je greška ovdje je da ne koristimo lokativ padež (Crnogorci koriste pet, a ne sedam padeža) tako da kad kaže: "Znaš li što u životu?" bi trebalo da se ispravi u: "Znaš li što u život?"

Osim toga treba naglasit da zapadni dio Crne Gore govori drugačijim naglaskom, hercegovačkim naglaskom (Nikšić, Plužine, Herceg Novi). Medjutim, ona podlovćenska stara Crna Gora, Podgorica itd. govore upravo ovako, samo bez 2 padeža (medju kojima je i lokativ).

Ovo što vidiš na TV i političare kad čuješ je potpuno iskrivljen govor kojim niko u CG ne govori.

Govore baš ovako i ovako maltretiraju ljude. Jedino što je greška ovdje je da ne koristimo lokativ padež (Crnogorci koriste pet, a ne sedam padeža) tako da kad kaže: "Znaš li što u životu?" bi trebalo da se ispravi u: "Znaš li što u život?"

Osim toga treba naglasit da zapadni dio Crne Gore govori drugačijim naglaskom, hercegovačkim naglaskom (Nikšić, Plužine, Herceg Novi). Medjutim, ona podlovćenska stara Crna Gora, Podgorica itd. govore upravo ovako, samo bez 2 padeža (medju kojima je i lokativ).

Ovo što vidiš na TV i političare kad čuješ je potpuno iskrivljen govor kojim niko u CG ne govori.
Tačno.

Порука из Приштине Црногорцима: „Мило је можда вас преварио да нисте Срби, али нас не може!“
Вести 11:34 15.10.2019

Утакмицу између такозваног Косова и Црне Горе обележили су бројни инциденти, а један од главних коментара на друштвеним мрежама у Црној Гори након меча је да је кључна порука Црногорцима од навијача из Приштине: „Мило је можда вас преварио да нисте Срби, али нас не може!“.

++++++++++++++++++++++

МИМистарство оностраних послова
4 ч. ·
Црна Гора призна Косово упркос противљењу 90% грађана али ипак црногорска химна добије звиждуке у Приштини. Фатос Бећирај, Албанац рођен на Косову, игра за Црну Гору притив Косова а добије аплаузе у Приштини. Зато што Албанци савршено резонују: Бећирај ће увјек бити Албанац без обзира за кога игра, а Црногрци ће увјек бити Срби без обзира на тренутни државни статус.
+++++++++++++++++++++++++++++++

:hahaha: :hahaha::hahaha:

Danas sam se okupao i zaprao sam se tako da sada imam vode i mogu da klanjam i da perem zadnjicu poslije velike nuzde.Inace danas sam se molio Allahu za muslimansku Crnu Goru punu muslimanluka.

Џабе ти је то...ми овди знамо добро да ти ниси увек узимао азбест...абдест...но си користио и тоалет папир...

Да да...прави правцати тоалет папир...

Ниси тако учинио алаху угодно дело па ћеш испаштати ради тога када те алах себи позове...

Нећеш отићи у џехенем и нећеш ни маторе п*чке ни видети а камоли девице ...

(Још ти креће и вода на уста кад видиш сланину које нема у твојој слаткој муслиманској земљи,шта ли бива кад угледаш чварке?)

Back