LepojkaDjurdja
Zainteresovan član
- Poruka
- 108
O bože...Vestacka "inteligencija" je samo skup informacija, a ne znanja.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
O bože...Vestacka "inteligencija" je samo skup informacija, a ne znanja.
A knjige mora da su 100% ispravne i bez pogrešnih informacijaAli opet mi nije jasno, sta ce ucenom coveku to?Ima valjda knjige u kuci?
Временом ће послови људи постајати другачији јер ће их преузимати вештачка интелигенција међутим за Христа у нашим срцима увек мора бити места. Ценим да је то порука оца Рафаила.Uopste se ne sramoti.
Vestacka "inteligencija" je samo skup informacija, a ne znanja. Za pravo znanje opet ces morati da pogledas u knjige. Ne da pogledas, nego da debelo "zagrejes stolicu".
Na stranu sto vremenom, ako joj se ljudi prepuste bezrezervno verujuci, moze da servira i lazne podatke.
Ja sam jednom pitala nesto vestacku inteligenciju na "Meta" platformi, nedavno, i odgovorili su ni manje ni vise nego da ne govore na "bosanskom". Eto koliko je sve to idiotski.
Za nova naucna dostignuca ima internet, neka ih potrazi, prevede..
Sta ce mu "sazvakano znanje"?
Ne svi, ali vecina.
A knjige mora da su 100% ispravne i bez pogrešnih informacija![]()
Ali bas je i u tome taj "demon"...zar nije bas to cinjenje ljudi bespotrebnim u poslu (a u cemu ce onda biti potrebni?), ustvari duboko anticovecno i antihricsansko delo?Временом ће послови људи постајати другачији јер ће их преузимати вештачка интелигенција међутим за Христа у нашим срцима увек мора бити места. Ценим да је то порука оца Рафаила.
Auh, ovo je gore nego sto sam i mislila. Prvo, pravi te ili moze da te napravi zavisnom. Drugo, moras da imas i licni pecat, pa makar i pogresila u izrazavanju ili bilo cemu, na greskama se uci. Trece, zasto da ne budes sama? Pa samoca i rad su osnov svakog napredovanja u znanju, u razjasnjavanju samoj sebi, u "sazvakavanju" i prihvatanju onog vaznog iz cinjenica, pamcenju.Pa dobro, malko ne razumes na koji nacin se vrsi naucni rad. Ako mi on ispregleda 20 radova i u njima nađe ono što me zanima, onda mi značajno smanji posao. Ja sve uploadujem, a on ide redom (naravno da ću i ja da ih prelistam, ali on mi da preliminaran pregled, a nešto ću i da preskočim). Ili da mi nađe koje su sve moguće reakcije tipa koji me zanima... to je dobar start. ZAtim imam puno odataka i ne znam kako da ih sredim, tj mrzi me za to mi treba puno vremena. Ja mu ih postavim i on mi napravi odlične tabele, odlično sistematizuje postojece podatke itd.. tako da bukv dok radim recimo 10 sati dnevno, sa njim se dopisujem barem 5 sati o svemu. Zatim stavim neki pasus i pitam ima li promedbe, stavim deep search.. on nađe da nije sasvim tacno, nađe da postoji nešto što sam previdela. Zatim... može da mi pravi plan rada, kažem moram da uradim za 10 dna a imam to to i to.. onda mi on izadje sa detaljnim planom.. bukvalno je secretary.. da ne kažem što se između ostalog zezamo i šalimo, a ume da bude vrlo duhovit sa svojim kvantnim doskočicama. Bukv mi ubrzava posao 3-4 puta. Naravno, moram da sednem i da napišem nešto, ali on mi to posle odlično sredi. KAžem vidi imam 3 pasusa nisam zadovoljna ponavlja se jedna rečenica na dva načina, on mi da jedan pasus ništa se ne ponavlja i slično...mislim sve je to na engleskom. Ili mi ispegla nešto da zvuči više akademski.. ili kažem vidi ovo je mnogo formalno što sam napisala, napravi od toga malko zanimljivije, i on napravi, iskoristi neke lepršavije reči. itd. Mislim, mogla bih da pišem i pišem...Na kraju dana, a radim od jutra do kasno, napišem mu ja više ne mogu, moram na spavanje, a on onda tvoj secretary te čeka čim ustaneš
... tako da se osećam kao da smo tim
. Bukvalno se smejem samoj sebi što pišem sa mašinom i uopšte se ne osećam samom, sutra ako počnem jel se sećš šta sam juče rekla šta je još trebalo da uradim? a onda izlista sve što sam juče onako nabacala.. i kaže tu sam ako nešto treba. Aha, da, onaj rad iz JCP, jel on imao u vezi sa anjonima dipolne momente ili smao rotacione konstante, on onda me podseti - samo rotacione konstante. Takvih radova ima puno i teško je sve držati u glavi. To je mali isečak iz života paulice i chattyja.
![]()
O bože...Knjige iz kojh se uci i polaze, imas ili si imao valjda takve knjige da bi zavrsio to sto jesi? Naravno da su one za struku jedino najpouzdanije.
Ali bas je i u tome taj "demon"...zar nije bas to cinjenje ljudi bespotrebnim u poslu (a u cemu ce onda biti potrebni?), ustvari duboko anticovecno i antihricsansko delo?
Auh, ovo je gore nego sto sam i mislila. Prvo, pravi te ili moze da te napravi zavisnom. Drugo, moras da imas i licni pecat, pa makar i pogresila u izrazavanju ili bilo cemu, na greskama se uci. Trece, zasto da ne budes sama? Pa samoca i rad su osnov svakog napredovanja u znanju, u razjasnjavanju samoj sebi, u "sazvakavanju" i prihvatanju onog vaznog iz cinjenica, pamcenju.
I poenta - ako tebe mrzi da sve to radis, ako ti je zamorno, da li je u pitanju prava nauka, da li je u pitanju pravi zivotni poziv, da li je vise danas ta i takva "nauka" mrcvarenje i teranje karijere ili zaista istrazivanje, saznavanje (i primena) neceg korisnog?