Postapokaliptični kafanski dani Čede Jovanovića...

Ma koliko su ga blatili, na kraju lik uopće nije ispao loš.
Daleko od toga da nije zamračio gomilu para, ali realno, koji hrvatski gradonačelnik nije?
Tu na Krstarici slučajno sam prije nekih pola godine saznao da je djeci iz Beslana koja su bila pogođena napadom unazad više od 20 godina iz gradskog proračuna omogućavao rehabilitaciju i ljetovanje u Hrvatskoj, pa tamo sada postoji njegova ulica.
O.K., mafijaš je, ali što reče Dule Krtola: "Izgleda da ni Dulence nije baš kriv za sve."
To kao Kiki Golubović od kojeg čine monstruma i puno gorim nego što zapravo jeste, a realno je robijao zbog gluposti.
Ova situacija iz videozapisa ima veze s bošnjačkim žrtvama rata, a on želio ispasti veći musliman od Muhameda 🤣 , pa izuvao cipele i potom otresao na guzicu, a vjerujem i da je pod gasom bio.
Ima daleko gorih od njega, on jeste bio sirovina, ali nije bio hladni ljigavac bez duše.
Ma ja sam znao medicinsku sestru iz hitne zagrebacke; kaze kad god Bandic orgija,jedna ekipa dezura samo za njega;slicno mi je potvrdio tip iz plantovcaka (ili tako nesto)koji mi je kazao da kad god vide hitnu kako juri kroz naselje se sale: opet se Bandic predozirao haha. Bas bih volio da znam je l to bas tacno

Imao je tri ugrađena stenta, tek se nakon smrti saznalo.
Čovjek je gradu Zagrebu dao srce i napravio od njega plavi, blistavi safir, da bi sada žva*lavi Senf sve proćerdao.
O cemu pricas ? Zagreb njegovog doba je bio grad sa ruznim ulicnim terasama i sivim fasadama. Sve one dobre gradske kafane se zatvorile a na njihovo mjesto instalirale rugobe od kafea.. A dobro barem na trgu nijesi mogao da cujes cajke . Dobro ja ono provodim do dvije nedjelje godisnje po Zagrebu pa nijesam najpozvaniji da sudim.

Njegov životni put je paradigma liberalizma ; od mladića punog poleta do čoveka koji se bukvalno raspada.
Video sam ga pretprošle subote pored ribarnice na Zemunskoj pijaci , u rukama je držao rakiještinu i cugao. Imao je izgubljen pogled a izgledao je kao lokalni klošar. Njega očigledno more velike brige i ne može to da prevaziđe.Bojim se da su za njega dani odbrojani pošto zna previše.
Ipak pre nego što nas napusti bio bi red da nam kaže čiji je glas bio koji mu je rekao da ide u zatvor i pusti Šiptara iz njega i ko mu je to naredio da opstruiše donošenje zakona o svedoku saradniku posle Čumetovog preleta.

...

Na ovoj temi ćemo autorski ispratiti postapokaliptične kafanske dane Čede Jovanovića...

- Ne zovu ga više ni u Hit Twit...
- Razveo se...
- Kafana mu druga kuća...
- Neko mu slomio ruku a ne sme da kaže ko...ili je možda i sam pao ispod stola...

...

Ako pogledaš malo zrelije, mislim slabo je ko ovde ispod 50, jer pamtite ona šetanja iz uništene mladosti...
ja ne znam da je mnogo njih iz DOS-a nešto nariočito "uspelo"?
neki poumirali, neki ubijeni, neki se skljokali čak ispod svog nivoa, silni razvodi a hteli zemlju da vode a ne umeju svoju kuću
par njih je pred penziju kao kancelarijske smrdibube a par njih svega u penziji i ne rade ništa
duplo golo

ne može svoja sreća da se zida na tudjoj nesreći
bilo, jeste i biće
amin
:pop:

Nisam toliko upućen u njen rad, ali svatko tko je SNS-ovac, u dubini srca uglavnom nije loša osoba.

:heart2: :heart2: :heart2:
1000028679.jpg

Мислим да ово није ни од алкохола ни од дроге,

већ да је психички оболео.

Његово психичко пропадање може да се прати годинама уназад.

Свако периодично појављивање у јавности је показивало све теже психичко стање. Прво физички сукоби са другим људима, па сукоби са органима реда, па чудне објаве на друштвеним мрежама, па веровање у исцељење код мудрих стараца са планине који беру травке уместо у званичну медицину, па одлазак породице у иностранство (да побегну од њега психички болесног), па развод (вероватно жена више није могла да живи у кући са психички болесном особом), па оне кафане, па ћаскање са клошарима испред кафане код аутобуске станице, ово ломљење руке...

...а вероватно сам и заборавио пар ствари, стално му се нешто лоше дешава.

Њему треба помоћ психијатра.
Možda je u pitanju neurološki Kovid. Dešavaju se prave strahote.

Rastrojstvo.

Kako mi je rekla baka tetka u Nemackoj, doduše to je bilo pre ove migrantske krize, kod njih u gradu kada neko prosi ili se ponaša tako čudno, to ne ostaje tako, policija traži dokumenta i sprovodi u određeno mesto, ili u neki dom za nezbrinuta lica, ili na pregled, decu u socijalnu službu itd. Slažem se da je potrebna neka vrsta brige za sve ljude koji skoro pa žive na ulici.

Možda je ipak droga, ljudi zbog droge prodaju sve što imaju. Ali nisam za ovakvu temu na Politici, niti je on više političar niti je funkcioner, on je sad samo olupina i ne treba se time baviti. Nije ni viteški.
U politici nema viteštva, a iz nje se izlazi samo nogama napred.

Bilo bi dobro kad bi postojala neka služba koja bi intervisala na način da jedinke koje se nađu u ovakvim situacijama kao što je slučaj sa Jovanovićem.zbrine u neki sanatorijum na mesec dva sa prinudnim lečenjem.
Čovek je očigledno bolestan i potrebna mu je pomoć a da toga nije svestan.
Ne mislim samo na Jovanovića nego generalno na sve koji se nađu u takvoj situaciji.
Njegov životni put je paradigma liberalizma ; od mladića punog poleta do čoveka koji se bukvalno raspada.
Video sam ga pretprošle subote pored ribarnice na Zemunskoj pijaci , u rukama je držao rakiještinu i cugao. Imao je izgubljen pogled a izgledao je kao lokalni klošar. Njega očigledno more velike brige i ne može to da prevaziđe.Bojim se da su za njega dani odbrojani pošto zna previše.
Ipak pre nego što nas napusti bio bi red da nam kaže čiji je glas bio koji mu je rekao da ide u zatvor i pusti Šiptara iz njega i ko mu je to naredio da opstruiše donošenje zakona o svedoku saradniku posle Čumetovog preleta.
A nekada je bio tako silan:
86EB3E9E-456D-480E-A827-AB03040A4ED1.jpeg

Back