POŠTANSKE MARKE

• Začetnik teme Začetnik teme prion
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nasledio sam puno postanskih markica, medju kojima ima tri albuma koji su zapecaceni vodenim zigom, cini mi se da na zigu pise nesto "jugoslovensko drustvo..." , i koliko mogu da procitam sa omota i procenjeni, ali ne pise suma!!! pa me interesuje da li neko moze da mi kaze koliko vrede? A nazivi koji pisu na albumima su:

klaser "bora zeleni"
klaser "bora crvrni"
klaser "jugofilatelija" - crveni

moja mail adresa bojanzivkovich@yahoo.com

Sakupljam Svajcarske postanske marke ali bih hteo vise da upoznam nasu filatelistiku
Bio sam u vise posta u srbiji i svakog koga pitam niko nista nezna.Dali postoje casopisi ,katalozi ,brosure itd.Svaka informavija bi mi dobro dosla.Hvala

Pozdrav!
Imam u ponudi markice Svajcarske ciste i zigosane iz raznog perioda,kompletne serije ProUrbe i ProJuventute ,kao i komade.Kao spec.nudim Cetverce od.68 do 82 god. sa 95%
Popunjenosti,ako si zaintresovan javi se!Mozemo i da se menjamo za filateliju ili razglednice.
Pozdrav P:brus::brus:PGEORG

Nasledio sam puno postanskih markica, medju kojima ima tri albuma koji su zapecaceni vodenim zigom, cini mi se da na zigu pise nesto "jugoslovensko drustvo..." , i koliko mogu da procitam sa omota i procenjeni, ali ne pise suma!!! pa me interesuje da li neko moze da mi kaze koliko vrede? A nazivi koji pisu na albumima su:

klaser "bora zeleni"
klaser "bora crvrni"
klaser "jugofilatelija" - crveni

moja mail adresa bojanzivkovich@yahoo.com

Ovde se verovatno radi o domaćim markama? Spominjete albume, pa onda klasere... Da li znate da se u filateliji pojam album razlikuje od pojma klaser? U album se marke stavljaju na tačno određeno mesto, obično u foliju ispod koje je slika određene marke, a klaser je ono najstandardnije, listovi sa redovima folija u koje se stavljaju marke.
Ako je ovde reč o klaserima, a sva je prilika da jeste, ništa mi onda ne znači ono "bora zeleni", "bora crvrni", već bi nekako mogli da opišete šta se u tim klaserima nalazi.

Za pocetak trebam znati vise o tim markicama ito:
Dali su klasificiranu u albumima ?
Dali su razvrsatani po zemljama?
Dali su cisti ili zigosani?I Puno raznih detalj
Za sve infor.Kontaktirajte na tel 0641252504:brus:

ja sam te markice dobila jos pre nekih 10 godina, a ne razumem se u njih, samo znam da su zigosane i razvrstane su po zemljama...
samo mi reci kome pripada broj telefona da znam kad budem nazvala. hvala unapred :D

Ovde se verovatno radi o domaćim markama? Spominjete albume, pa onda klasere... Da li znate da se u filateliji pojam album razlikuje od pojma klaser? U album se marke stavljaju na tačno određeno mesto, obično u foliju ispod koje je slika određene marke, a klaser je ono najstandardnije, listovi sa redovima folija u koje se stavljaju marke.
Ako je ovde reč o klaserima, a sva je prilika da jeste, ništa mi onda ne znači ono "bora zeleni", "bora crvrni", već bi nekako mogli da opišete šta se u tim klaserima nalazi.

Nisam znao, ali sada znam sta znaci album a sta klaser! Hvala.
U dva klasera su markice Jugoslavije, tj. flora, fauna, pejzazi, poznate licnosti, olimpijade..., a u trecem klaseru su markice Madjarske, Bugarske, Rumunije i Spanije uglavnom flora i fauna.

Moze procena vrednosti ove markice?
Izvinjavam se ako sam postavio poruku u pogresnoj temi.
2340904.jpg

Poslednja izmena:
Da li se ovde radi o nekoj zafrkanciji?! Izvinjavate se ako ste promašili temu, a niste, a postavljate sliku marke koja je u očajnom stanju. Time nama ozbiljnijim filatelistima oduzimate vreme i narušavate ugled ovog foruma!
Ne bih se ni osvrnuo na vaše pitanje, da ovo nije izvanredan bezobrazluk i čisto perfidno spamovanje. Kao pravite se nevešti, a ovamo postavljate slike marke koja u takvom stanju ne može da ima nikakvu vrednost! Kao da ste je našli na ulici - sramota!
Inače, za one koji posećuju ovu stranu, mogu da ostavim informaciju, da je ova marka najgori primerak marke, koji sam do sada video, iz serije izdate 20. X 1973. To je prigodno izdanje koje predstavlja slike enterijera jugoslovenskih autora, rađeno u heliogravuri u Beču, na kredastom papiru. Nacrt ovih maraka je uradio Andrija Milenković. Ovaj primerak od 3 dinara predstavlja sliku enterijera koju je naslikao Marino Tartalja. Ova marka je izdata u 1,3 miliona primeraka i vrednost joj je, pod uslovom da nije oštećena, oko 15 dinara za čistu i 10 dinara za poništenu marku. Ovako je vrednost 0 i naravno može da leti u đubre!

Не.Правим се невешт?!:roll:
Случајно сам пронашао марку па ме је занимало њено порекло и евентуална вредност.
Коме одузимам 3 секунде које су потребне да се погледа слика,нека заобиђе моје постове.
А ти нађи нешто женско па ћеш бити опуштенији.:mrgreen:

Не.Правим се невешт?!:roll:
Случајно сам пронашао марку па ме је занимало њено порекло и евентуална вредност.
Коме одузимам 3 секунде које су потребне да се погледа слика,нека заобиђе моје постове.
А ти нађи нешто женско па ћеш бити опуштенији.:mrgreen:

Без увреде, али када видим такав пост, мени само може да личи на спам! Али ајде нека буде по твом: не правиш се невешт. Али онда је очигледно да си нов или ...
А оно за женско... Па да ли ти знаш колико ја имам година и колико већ носим бурму? Е онда се не прави паметан са коментарима таквог типа јер су крајње неприлични и неодмерени. Даље опаске таквог типа сматраћу увредом!

@KUATO Ти си први почео.Још брата четника нападаш!Срамота!:D
Нисам *тео да те увредим.

@turbo_ajvar
Јбг,сређивао сам старе ствари и нашао је...

@prion о5 ј б г...

@bojan92 Лепо је видети мало разумевања а не одма* дрвље и камење на ме**.

@KUATO Ти си први почео.Још брата четника нападаш!Срамота!:D
Нисам *тео да те увредим.

Ма уреду, не вређам се ја тако лако ;)
И шта ти то значи да сам први почео? Да вређам? Брате нисам те ја вређао, већ из најбоље намере кренуо ниским стартом, да би се мало уозбиљио. Видео сам ја одма' да си ти почетник по броју постова, ал' са онаквим постом људи ће одмах да те маркирају као неозбиљног. Боље ја први да те искритикујем, веруј ми! Уосталом, ваљда си приметио да сам ти одма' дао одговор о којој се маркици ради. Нећу да се правдам, јер сматрам да сам поступио исправно и у најбољој намери, а ти извуци корист из овога и буди уважени члан форума ;)
Моја жеља је да се ова тема на форуму дигне на највиши могући ниво и јако волим када су људи конструктивни, а одмах нападам (али никад не вређам) када приметим да се неко зафркава, или се прави паметан, или злоупотребљава ову тему. Зато будимо што професионалнији и нека ова тема буде понос овог форума!
Поздрав теби cocarde и свим србским париотама!

Back