POŠTANSKE MARKE

• Začetnik teme Začetnik teme prion
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da li neko zna gde mogu da odnesem postanske markice da procene koliko kostaju?

Zavisi odakle ste. Ako ste iz Beograda, znam nekoliko mesta gde to možete da uradite. U krajnjoj liniji, ako su markice sa podneblja koje je zahvatala bivša Jugoslavija, mogu Vam ih i ja uspešno proceniti, pa čak i sve evropske marke dobro poznajem. Dakle, sve zavisi šta posedujete. Javite u svakom slučaju, zainteresovan sam za dalju saradnju.

Sakupljam Svajcarske postanske marke ali bih hteo vise da upoznam nasu filatelistiku
Bio sam u vise posta u srbiji i svakog koga pitam niko nista nezna.Dali postoje casopisi ,katalozi ,brosure itd.Svaka informavija bi mi dobro dosla.Hvala

Molim procenu sledecih postanskih markica u koliko je neko zainteresovan da je kupi nek se javi na implus1@gmx.com

my.php

747001.th.jpg

marthawashington.th.jpg

840001.th.jpg

russia.th.jpg

Koliko mogu da zakljucim ovde svakog interesuje cena svoje postanske marke ili kolekcije .Za takve stvari imate mnogo stranica na kojima se vrse prodaje(aukcije)i tu mozete videti koja je cena .Filatelistika ne podrazumeva samo da se jedna markica sto skuplje proda,nego da filatelisti iz svojih drzava zajedno sa postom i drugim institucijama koje imaju veze sa filatelistikom predstave to blago svoje zemlje.Treba da se privuce vise mladih u filatelistiku,da imse objasni sta je to da to nije neki bauk koji znaci samo novac,Svakom detetu moze da se objasni kada u kucu stigne pismo kako da odlepi markicu ,osusi i sacuva u albumu.Izato kada zelim da nesto saznam o srpskoj filatelistici van srbije mogu mnogo vise da dobijem od stranih drustava nego od nasih .Verujte da nase marke mnogo vrede ,pogotovu starije zato sto nema kraljevine ,pa sfrj ,pa srj,iscg jer svaka nosi nesto svoje.Svi koji mgu dami kazu nesto vise o nasim markicama i zele mogu samnom i svim ostalim filatelistima preko krstarice da razmenjuju iskustva ali molim vas novac nije na prvom mestu ,

JEDNAMARKICA MOZE I DA NEMA VREDNOST KOD MENE ALI ZATO KOD NEKOG MOZE DA IMA OGROMNU VREDNOST I ZATO NEMA PRAVILA :

HVALA SVIMA

Pozdrav svima,
postavljam pitanja koja se često ponavljaju:

- da li postoji katalog koji obrađuje naše prostore (po ugladu na Jugomarkin katalog)
- da li filatelističko društvo Srbije ili Beograda imaju svoje sajtove
- da li postoji mogućnost pretplate na poštanske novitete?

Imam još pitanja, ali ne bih da ih odmah potrošim :)

Nadam se da će mi neko dati odgovore na mpoja pitanja.

- Da, postoje razni domaći katalozi koji su rađeni po ugledu na Jugomarkin katalog. Na primer, meni se sviđa "Katalog poštanskih maraka u upotrebi na teritoriji Srbije 1840.-2006." od Milutina i Zorana Šafara - II izdanje iz 2006. godine.
- Verovatno da filatelistička društva Srbije i Beograda imaju svoje sajtove - proverite preko Google-a.
- Mislim da postoji mogućnost pretplate na poštanske novitete, to treba da pitate glavnoj beogradskoj pošti, ili u "Jugomarci" koja je preko puta nje, pa malo niz ulicu.

Ja sam onaj Šafarov katalog naručio direktno od gospodina Šafara (da li od oca, ili njegovog sina, ne znam, jer su obojica stari, pa se ne sećam tačno). Milutina i Zorana Šafara možete obično da vidite svake nedelje od 10-13h na filatelističkom skupu u T.C. Slavija. Ovaj skup se održava u prostorijama za gluvoneme na II spratu, ulaz odmah pored onog glavnog, gde se ulazi i za pozorište "Slavija". Pitajte nekog na ulazu gde je gospodin Šafar i oni će Vas uputiti. Ja sam sa dotičnim gospodinom razgovarao još dok je II izdanje bilo u pripremi, dao mu svoj kontakt telefon i on me je pozvao kada je sve bilo gotovo. Mislim da ovih kataloga nema više u slobodnoj prodaji, a i tiraž je bio jako mali. Cena mu je bila oko 30 eura.

Ja sam onaj Šafarov katalog naručio direktno od gospodina Šafara (da li od oca, ili njegovog sina, ne znam, jer su obojica stari, pa se ne sećam tačno). Milutina i Zorana Šafara možete obično da vidite svake nedelje od 10-13h na filatelističkom skupu u T.C. Slavija. Ovaj skup se održava u prostorijama za gluvoneme na II spratu, ulaz odmah pored onog glavnog, gde se ulazi i za pozorište "Slavija". Pitajte nekog na ulazu gde je gospodin Šafar i oni će Vas uputiti. Ja sam sa dotičnim gospodinom razgovarao još dok je II izdanje bilo u pripremi, dao mu svoj kontakt telefon i on me je pozvao kada je sve bilo gotovo. Mislim da ovih kataloga nema više u slobodnoj prodaji, a i tiraž je bio jako mali. Cena mu je bila oko 30 eura.

E, baš ti hvala, lepo si me naučio. Otišao sam odmah u nedelju i potrošio 150 evra.
Šalim se, jesam potrošio te pare, ali sam zadovoljan da filatelija ipak funkcioniše kod nas.
Uzgred, pomenuti katalog sam kupio od autora za 20 evra i zadovoljan sam njegovim izgledom i sadržajem. Očekujem da se krajem godine pojavi drugi deo koji obrađuje ostale države sa naših prostora.

Još jednom hvala i pozdrav. :super:

E, baš ti hvala, lepo si me naučio. Otišao sam odmah u nedelju i potrošio 150 evra.
Šalim se, jesam potrošio te pare, ali sam zadovoljan da filatelija ipak funkcioniše kod nas.
Uzgred, pomenuti katalog sam kupio od autora za 20 evra i zadovoljan sam njegovim izgledom i sadržajem. Očekujem da se krajem godine pojavi drugi deo koji obrađuje ostale države sa naših prostora.

Još jednom hvala i pozdrav. :super:

Ma nema na čemu ;)
Ja sam jednom prilikom tamo potrošio 300 evra. A izbor je nema šta - super! Samo treba biti oprezan, jer svakakvi tamo izlažu, ali ipak ja imam poverenja u par njih. Stvarno tamo svašta može da se nađe. Čovek treba da bude usmeren u filateliji i da zna šta hoće.
Super što si mi rekao za drugi deo kataloga i mene to zanima.
Pozdrav!

Imam veliku kolekciju poštanskih maraka, kompletnu Jugoslaviju 1944-1991, razne teme Evropa CEPT, UN, tematska izdanja flore i faune, deveterce, FDC i Maxi karte. Posedujem i dosta dobrih i kvalitenih albuma (Berlinere). Želim da izvršim procenu vrednosti ovih maraka i da veliki deo prodam.

Back