Посматрај природу

Da li si za to da se nijedna greška ne prašta?

svako delo snosi posledicu, poenta je nauciti nesto iz svojih gresaka. ako se greska tako lakio prasta prostom MOLBOM svevisnjem onda tesko daces ista nauciti. medjutim ako se obratis kroz molitvu i duboko razmislis o uzroku i posledici i dodjes do ispravnog zakljucka - dobio si "oprostaj". tj iz poraza si izasao cistiji a samo kao takav si spreman da napredujes dalje na duhovnom planu.

Мудро је превазићи постојање :mrgreen:

:)
inace samo da dodam sto se tice teme...da li zagovaraoci te teze o posmatranju prirode uzimaju u obzir da je i covek deo te prirode i da bi najpre trebalo da posmatra sebe? meni se cini da izostavljaju tu jako bitnu stavku i samim tim preskacu prvi stepenik ka nebu. zato omasuju i drugi, treci, cetvrti.....:lol:

Ја не знам ни једног калуђера који је отишао у цркву а да је у глави 100% чист...ето Студеница је пуна наркомана (калуђера) који ко зна шта ту раде...
И онда један наркоман са основном се ''позилоти'' и стане после двадесетак година филозофирати о природи и неким законима а не уме се ни поштено потписати
Pa, to i ne bi bilo neko veliko cudo, ali je vrhunac svih cuda kad vernici posete taj i takav manastir, pa ljube ruke tim istim kaludjerima i oslovljavaju ih sa "Oce".

Слажем се.
Сад то објасни ономе што је једно време кршио 3. заповест, а после је био Гњав Божији. Нешто га нема вође...
Dodijalo čoveku da se bije sa vetrnjačama:lol:
А после можеш да то објасниш онима који верују да без ритаула причешћа је гарантована вечна смрт, или тако нешто.
Takve možeš recimo da priupitaš :da li je razbojnik,kojem je Hrist obećao da će biti sa njim u raju,pričestio,mada će ti oni verovatno reći kako je Hrist tad još uvek bio živ pa to za tog razbojnika nije važili ili već nešto slično.

Ок. Цитирала си између осталог оно где сам поменуо свету тајну причешћа. Објасни да се не баве Богом онима што инсистирају да је то од пресудне важности. Мени не мораш. За мене ритуал има углавном овоземаљско и/или симболичко значење.
Onima kojima je mozak ispran crkvenim dogmama nemoguće je bilo šta objasniti na tu temu.

За мене је реинкарнација могућност. Што се тиче гуштера, ни сам нисам сигуран. Само да ти кажем та вера је преживела уплив будизма (изворно скептичног учења), ислама и хришћанства.
To je njuejdž propaganda
Волите да се хвалите жилавошћу хришћанства, а после кукате како вас је пола века комунизма уништило. Што, ако сте баје?! :lol:
Pravih hrišćana biće uvek i onda kada ih zakonom budu gonili.Pogledaj ovog Hristovog vojnika
Da li bi ti bio spremanda umreš zbog onoga u šta veruješ?

Није поента у гуштерима, него у томе да нема вечних казни ни награда, самим тим ни потребе да ти неко или нешто прашта. То мени није ни морално. Ко је признао да се огрешио, треба да исправља своје грешке, а ако не може за живота да очекује одговарајући следећи живот. Дакле, морално је оно што рече Илија Чворовић "јесам, једо сам го***, казните ме да окајем своје грехе". Прави верник, ако мисли да није био добар, би требало да тражи да иде у пакао, јер то је онда праведно. Ал' како ће, јадан, ако верује да је пакао вечно стање... или нека вечна смрт.
Католици су бар били инвентивни са чистилиштем.

п.с. Није да ми много смета, но имам згодну вежбу за тебе. Прво мењај по падежима реч Никола, па онда Ана. Исто, зар не. А да ли су истог пола?! Јесмо ли нешто научили? Јасно, ако не размишљаш на хебрејском :lol:
Ti mnogo voliš da filozofiraš i to sam ti već jednom rekla a tako nećeš pronaći i stinu jer je ona jednostavna.
Ako je istina to što ti pričaš ja neću mnogo izgubiti u ovome životu,reinkarniraću se ponovo i ponovo i ponovo jednom ću skapirati ali ako je istina ovo što ja pričam ti gubiš sve u ovome životu.
Priča o reinkarnaciji je đavolje maslo.On ljudima pokušava da podvali(nažalost i uspeva)priču po kojoj ljudi mogu da žive kako hoće i rade šta hoće jer će uvek imati novi život i novu priliku da isprave gluposti koje rade.
Razmisli malo na ovu temu.

Onima kojima je mozak ispran crkvenim dogmama nemoguće je bilo šta objasniti na tu temu.

Нашао се ко ће рећи... ТХЕ Јестира:zcepanje:
Ево овако... имаш слободну вољу, Божији Дар, је ли:roll:
Библија је онако солидно дело... 1000 и кусур страница.
Читаш ти тако слободном вољом Библију, не робујеш догмама, и нешто ти се није свидело?!
ШТА?!?!
Мисиммм... ово-оно, књига од 'иљаду страна мора негде да смори :lol: или, ево сасвим озбиљно, ваљда има неки став с којим се, немајући догми, не слажеш :think:

Ako je istina to što ti pričaš ja neću mnogo izgubiti u ovome životu,reinkarniraću se ponovo i ponovo i ponovo jednom ću skapirati ali ako je istina ovo što ja pričam ti gubiš sve u ovome životu.

Трговачка логика, коју ја одбацујем.
Шта би било да те послушам? Дакле, сматрам то глупим, али ево можда си у праву и шта онда? Да променим своје мисли?! Неће да може! Шта је за мене глупо и остаје глупо, нећу да лажем себе, а тиме и Бога, јер Бог све види, зар не... Или миц по миц да се преваспитавам. Па ниста бре ви ЕУропска унија, а ја српски политичар па да падам на те форе :lol:
Али ајмо твојом логиком. Анегдота за тебе. Данас сам баш сазнао како је Волтер на самрти примио свештеника да га исповеди. Он њега пита
- Одричеш ли се Ђавола?
А Волтер му одговори
- Не бих сада да стварам нове непријатеље :mrgreen:
Дакле, ако си грешна, а ви верници стално мислите да сте грешни, размотри пакао као своју опцију. У том случају није ти мудро да нервираш господара пакла :per::rostilj:

:)
inace samo da dodam sto se tice teme...da li zagovaraoci te teze o posmatranju prirode uzimaju u obzir da je i covek deo te prirode i da bi najpre trebalo da posmatra sebe? meni se cini da izostavljaju tu jako bitnu stavku i samim tim preskacu prvi stepenik ka nebu. zato omasuju i drugi, treci, cetvrti.....:lol:

"Ви још нисте ни себе тражили, а нашли сте мене. Тако раде сви верници и због тога је тако мало све вере."
Тако је говорио Заратустра

Ti mnogo voliš da filozofiraš i to sam ti već jednom rekla a tako nećeš pronaći i stinu jer je ona jednostavna.
Priča o reinkarnaciji je đavolje maslo.On ljudima pokušava da podvali(nažalost i uspeva)priču po kojoj ljudi mogu da žive kako hoće i rade šta hoće jer će uvek imati novi život i novu priliku da isprave gluposti koje rade.
Razmisli malo na ovu temu.
Tako ide propaganda osiguranja:ako vam izgori sve u požaru-šta ćete onda?Tu je naše osiguranje...:mrgreen:
Slično se reklamiraju kockarnice u Las Vegasu...Prikazuju dobitnika...:cool:
Zajednička karakteristika je da neko to i plaća!!! Ni crkve se ne grade od ničega,a ni velelepne zgrade osiguravajućih firmi...:mrgreen:
Sveštenici većine religija spadaju u dobrostojeće službenike,a nekih sekti čak u tajkune...:mrgreen::hahaha:
Pa...pričajte nam još tu priču...;)

Нашао се ко ће рећи... ТХЕ Јестира:zcepanje:
Ево овако... имаш слободну вољу, Божији Дар, је ли:roll:
Библија је онако солидно дело... 1000 и кусур страница.
Читаш ти тако слободном вољом Библију, не робујеш догмама, и нешто ти се није свидело?!
ШТА?!?!
Nije mi se svidelo jedino to što su ljudi oduvek padali u greh.
Мисиммм... ово-оно, књига од 'иљаду страна мора негде да смори :lol:
Biblija se ne čita,ona se proučava.Uporedo sa njom proučava se istorija,arheologija,astronomija,biologija,anatomija...uči se hebrejski.Osim toga Biblija je živa reč Božija,što znači da se u njoj pronalaze uputstva za kvalitetan,sretan i zdrav život.Zbog svega ovoga ona ne može da smara čestitog čoveka,može da smara samo one koji ne žele da se odupru grehu.
или, ево сасвим озбиљно, ваљда има неки став с којим се, немајући догми, не слажеш :think:
Ne slažem se sasvim onim što nije utemeljeno u Bibliji.

Трговачка логика, коју ја одбацујем.
Шта би било да те послушам? Дакле, сматрам то глупим, али ево можда си у праву и шта онда? Да променим своје мисли?! Неће да може! Шта је за мене глупо и остаје глупо, нећу да лажем себе, а тиме и Бога, јер Бог све види, зар не... Или миц по миц да се преваспитавам. Па ниста бре ви ЕУропска унија, а ја српски политичар па да падам на те форе :lol:
Možda samo nisi upoznat sa Biblijskom istinom.
Али ајмо твојом логиком. Анегдота за тебе. Данас сам баш сазнао како је Волтер на самрти примио свештеника да га исповеди. Он њега пита
- Одричеш ли се Ђавола?
А Волтер му одговори
- Не бих сада да стварам нове непријатеље :mrgreen:
Дакле, ако си грешна, а ви верници стално мислите да сте грешни, размотри пакао као своју опцију. У том случају није ти мудро да нервираш господара пакла :per::rostilj:
Večni pakao o kojem govori veliki br.denominacija ne postoji.

svako delo snosi posledicu, poenta je nauciti nesto iz svojih gresaka. ako se greska tako lakio prasta prostom MOLBOM svevisnjem onda tesko daces ista nauciti. medjutim ako se obratis kroz molitvu i duboko razmislis o uzroku i posledici i dodjes do ispravnog zakljucka - dobio si "oprostaj". tj iz poraza si izasao cistiji a samo kao takav si spreman da napredujes dalje na duhovnom planu.

zabola si sustinu...samo to molba i molitva su jedno te isto.....vidis uzrok je jasan..to si ti....i posledica je jasna to si ti i dalje..kroz pokajanje vidis sebe...a moc molitve je da ti vise ne budes samo ti...vec otelotvorenje Hrista....bozanska ljubav u telu....

Back