Посматрај природу

Nikako, pitanje se tice staroga zaveta, ali ti sada ode na Maje:eek:
Inace mozda i roknu Iran, a sta cemo mi sa time, mozda roknu i mene ili tebe i sta cemo da preduznemo, nita naravno???:)

Ајде бре не замајавај ме, ја мислио ти нешто озбиљно... :lol:
Без зезања, представљаш се као православац а овде продајеш форе ЈС, адвентиста и неојевреја из ЦПС
п.с. А сад зовем Јестиру :zcepanje:

Da li si za to da se nijedna greška ne prašta?

Ајд сас пажљиво, акценат је на ономе - ал' само ако га млого волу
Пошто врли 'ришћани веле да се Христ одрекао свакога ко га не служи или како већ... Чак католици веле да се одрекао православних и вице верса... Неки чак верују да једино ако изведеш неки ритуал добијаш вечни живот. Зову то "света тајна". Ништа посебно, код муслимана треба да прикољеш овна (као што је Ибрахим уместо свог сина принео жртву) иначе ништа Џенет. Е, па мени су таква веровања будаласта.

Осим тога, није толико реч о награди или казни него о последицама својих дела. А свако дело има последицу. То је Божји закон. Само ко верује у вечне пресуде има потребу да верује и у опроштаје. Па шта ако сам засрао, бићу један живот гуштер или можда камен (не капирам баш шта виде лоше у томе?!) па после ћемо видети... А то као треба дебело засереш да би се тако реинкарнирао.

Пошто врли 'ришћани веле да се Христ одрекао свакога ко га не служи или како већ... Чак католици веле да се одрекао православних и вице верса... Неки чак верују да једино ако изведеш неки ритуал добијаш вечни живот. Зову то "света тајна". Ништа посебно, код муслимана треба да прикољеш овна (као што је Ибрахим уместо свог сина принео жртву) иначе ништа Џенет. Е, па мени су таква веровања будаласта.

Осим тога, није толико реч о награди или казни него о последицама својих дела. А свако дело има последицу. То је Божји закон. Само ко верује у вечне пресуде има потребу да верује и у опроштаје. Па шта ако сам засрао, бићу један живот гуштер или можда камен (не капирам баш шта виде лоше у томе?!) па после ћемо видети... А то као треба дебело засереш да би се тако реинкарнирао.

Čovek čini greške iz neznanja o mogućim posledicama ili 'pak iz vere da to što čini je dobro, tj. da to što čini, čini zarad nekog dobrog cilja.
Ovo drugo u suštini predstavlja isto što i prvo, jer vera u dobar cilj, koji to nije, isto je što i neznanje o mogućim posledicama, tj. o mogućem cilju, koji neko delo može proizvesti.

Da li voleti Njega podrazumeva da se poznaju sve moguće posledice onoga što se čini?
Teško, jer život je sastavljen iz mnogo uzročno-posledičnih veza, da bi neko mogao tačno predvideti šta se sve dešava, ako se pokrene neki uzrok, tj. posledica.
Da li je ona, koja je rodila hitlera, mogla da predvidi posledice onoga što je učinila?
Naravno da nije, a da li će joj se oprostiti ono što je uradila?

Voleti Njega ne znači poznavati sve moguće ciljeve, jer to je u domenu samo Njegove spoznaje.
U tom kontekstu, praštanje je neophodno, a ono zahteva određeno žrtvovanje, trpljenje negativnih posledica, zarad onih pozitivnih.
Prašta se zarad budućnosti, i pašta onaj ko veruje u dobre ciljeve i ko veruje da onaj kome se prašta nije baš sasvim crn.

Poslednja izmena:
To o cemu ti pricas je Lamark

Lamark je budala koja je pricala o zirafi i ta teorija nikad nije prihvacena u nauci.

Znaci nemas pojma ni sta je Darvinova teorija a pricas o njoj.

Није Ламарк будала, његова теорија је логична, што би математичари рекли "лепа".
Само што вам математике треба нешто више од логике, а то је потврда у подацима. Једноставно, генетика је доказала да се гени не мењају ма колико се труди. Стаљин је потенцирао Ламарка баш зато што се његова теорија слагала са усавршавањем (радничке класе) кроз живот, а Дарвин, као што сви знамо, одговара суровом капитализму :lol:
Но, није баш ни све тако, Кропоткин је показао да постоји и међусобна помоћ међу облицима живота, а не саамо сурова и себична борба... еволуцији погон дају изненадни догађаји, иначе може да "спава" милионима година и слично... Чак има неких индиција да ипак тело може да памти и пренесе, ако не кроз гене, онда кроз њихове окидаче.

Каже Јестира, али она није битна...
Ne mogu da verujem,ogovarate me čim vam okrenem leđa:lol:
al ko što reče Bora Čorba :"Za dobrim se konjem prašina diže".;)
овде неко каже да му тај ум налаже да не води дете код лекара.
:
Zašto lažeš da sam izjavila ovako nešto?

Није Ламарк будала, његова теорија је логична, што би математичари рекли "лепа".
Само што вам математике треба нешто више од логике, а то је потврда у подацима. Једноставно, генетика је доказала да се гени не мењају ма колико се труди. Стаљин је потенцирао Ламарка баш зато што се његова теорија слагала са усавршавањем (радничке класе) кроз живот, а Дарвин, као што сви знамо, одговара суровом капитализму :lol:
Но, није баш ни све тако, Кропоткин је показао да постоји и међусобна помоћ међу облицима живота, а не саамо сурова и себична борба... еволуцији погон дају изненадни догађаји, иначе може да "спава" милионима година и слично... Чак има неких индиција да ипак тело може да памти и пренесе, ако не кроз гене, онда кроз њихове окидаче.

Ma on je "budala" jer se sad zbog njega dileje koje ne razumeju Darvina kace za Lamarka ko pijan plota...

Procene su da se zivot na Zemlji pojavio pre nekih cetiri milijarde godina (gruba procena), a od tada je do danas izumrlo oko 99.9% svih vrsta koje su ikada postojale na Zemlji. Posmatrajuci prirodu rekao bih da Supermen i nije bas uspesan u svom poslu. :mrgreen:

Како бре није успешан, па то је баш доказ колико је велики. Јеси видео ону анализу Библије, Бог је убио 2,5 милиона људи, а Сатана само 10. :lol:
Па ти види ;)

Ljudska prepotencija je beskrajna kao i glupost...Solidan naučnik istražuje i ne šepuri se saznatim svestan da samo grebucka "materiju"...
Naime,čovek ima čula za 2D,dok treće racionališe u vijugama kao perspektivu-čemu je prilagođen i racionalni pristup svim problemima...
To puž gleda kako uključujemo transformator sa VN na NN i palimo sijalicu...I sve kapira...:cool::mrgreen:
A več 4D kao presek 3D ne možemo zamisliti ! ! ! Od 11 dimenzija samo 3 ! ! ! Pa bulji u prirodu kad vidiš delić...
Bolje da priznamo da smo rođeni kao glupsoni i budele...:hahaha::rotf:

Пошто врли 'ришћани веле да се Христ одрекао свакога ко га не служи или како већ... Чак католици веле да се одрекао православних и вице верса...
Bog se nije odrekao nikoga.
Неки чак верују да једино ако изведеш неки ритуал добијаш вечни живот. Зову то "света тајна". Ништа посебно, код муслимана треба да прикољеш овна (као што је Ибрахим уместо свог сина принео жртву) иначе ништа Џенет. Е, па мени су таква веровања будаласта.
Jesu budalasta.Ljudi imaju takva verovanja zato što se ne bave Bogom i onim što je On rekao nego se bave ljudskim naukama i crkvenim dogmama.

Tebi je budalasto to što neko veruje u "svete tajne" a nije ti budalasto to što ti veruješ da ćeš se reinkarnirati u guštera:eek:

Bog se nije odrekao nikoga.

Слажем се.
Сад то објасни ономе што је једно време кршио 3. заповест, а после је био Гњав Божији. Нешто га нема вође... но вероватно је у просторијама ЦПС-а. А после можеш да то објасниш онима који верују да без ритаула причешћа је гарантована вечна смрт, или тако нешто.

Ljudi imaju takva verovanja zato što se ne bave Bogom i onim što je On rekao nego se bave ljudskim naukama i crkvenim dogmama.

Ок. Цитирала си између осталог оно где сам поменуо свету тајну причешћа. Објасни да се не баве Богом онима што инсистирају да је то од пресудне важности. Мени не мораш. За мене ритуал има углавном овоземаљско и/или симболичко значење.

Tebi je budalasto to što neko veruje u "svete tajne" a nije ti budalasto to što ti veruješ da ćeš se reinkarnirati u guštera

За мене је реинкарнација могућност. Што се тиче гуштера, ни сам нисам сигуран. Само да ти кажем та вера је преживела уплив будизма (изворно скептичног учења), ислама и хришћанства. Волите да се хвалите жилавошћу хришћанства, а после кукате како вас је пола века комунизма уништило. Што, ако сте баје?! :lol:

Није поента у гуштерима, него у томе да нема вечних казни ни награда, самим тим ни потребе да ти неко или нешто прашта. То мени није ни морално. Ко је признао да се огрешио, треба да исправља своје грешке, а ако не може за живота да очекује одговарајући следећи живот. Дакле, морално је оно што рече Илија Чворовић "јесам, једо сам го***, казните ме да окајем своје грехе". Прави верник, ако мисли да није био добар, би требало да тражи да иде у пакао, јер то је онда праведно. Ал' како ће, јадан, ако верује да је пакао вечно стање... или нека вечна смрт.
Католици су бар били инвентивни са чистилиштем.

п.с. Није да ми много смета, но имам згодну вежбу за тебе. Прво мењај по падежима реч Никола, па онда Ана. Исто, зар не. А да ли су истог пола?! Јесмо ли нешто научили? Јасно, ако не размишљаш на хебрејском :lol:

Kad kažu za mene da sam pametan,a nađe se neko da me i pomalo mudrim nazove-zastidim se u sebi,a spolja
se nevešto,jer mi prija šugavom psetu od ega,branim-da ja u stvari ništa ne znam i da sam možda nešto nalik
istini "nabo"...Ama ljudi ni toliko ! ! !
Znao sam se smejati,a bivalo i do suza i Bagavad Giti i Bibliji i Državi i Traktatu čak...
Otkud tim mravcima tolika grandiozno suluda hrabrost da svojim šuškavim, poput lišća u šumi, rečima,pridaju
značenja stvarnosti-kad stvarnu stvarnost ni videli nisu ?! Doduše,isto ovo je i pisac Traktatusa i rekao,ali je i
tim rečima pridao značaj...Dobro je rekao kasnije da bi bilo bolje da i nije uopšte pisao...Ma i za ovo isto važi...
Šuškanje mrava iza truleks panja...

Back