Посматрај природу

Kakav ego:eek:

Lepo sam ti rekla što više filozofiraš sve si dalje od istine.
Na ovoj planeti u životu svakog čoveka postoje padovi,nesreće,bol,tuga,bolest,smrt...zbog prisutnosti greha.U novom životu neće biti greha pa ni svega toga.

Его, наравно!:cool:

Него, туј сам те чекао.
Тај твој "нови живот" је нешто непромењиво, да не кажем статично. Да се вратимо на тему. Ја посматрам природу и не видим да има нешто у природи што је вечно и непромењиво. Па тако и човек, односно људска душа. Ако је душа енергија, а Григорије Палама говори о божанским енергијама, онда и та енергија подлеже трансформацији кроз време. Дакле, статично стање добра није природно једнако као ни статично стање зла. Што је и требало доказати, ШТД. :mrgreen:

п.с. Его
Nije baš tako,Isus je rekao da je malo onih koji pronalaze put;)
:rotf:

Его, наравно!:cool:
Što veći ego to nepokajanije srce.

Него, туј сам те чекао.
Тај твој "нови живот" је нешто непромењиво, да не кажем статично. Да се вратимо на тему. Ја посматрам природу и не видим да има нешто у природи што је вечно и непромењиво. Па тако и човек, односно људска душа. Ако је душа енергија, а Григорије Палама говори о божанским енергијама, онда и та енергија подлеже трансформацији кроз време. Дакле, статично стање добра није природно једнако као ни статично стање зла. Што је и требало доказати, ШТД. :mrgreen:
O tom budućem životu možemo samo da nagađamo(a neki i da filozofiraju).Bog je lepo rekao da takvo nešto ljudsko oko još nije videlo.

:mazi:

O tom budućem životu možemo samo da nagađamo(a neki i da filozofiraju).Bog je lepo rekao da takvo nešto ljudsko oko još nije videlo.

Што онда у старту не признаш да
1) О томе не знаш ништа
2) Свака догма је релативна, пошто је како сама рече, а и твој бог, нешто што се не може објаснити
3) Ништа не гарантује да одређено веровање води на место које би желела, а ево видиш ни сама не знаш какво је то место.

Седи двојка! Добила си прелазну за следећи живот, тамо се јави за тројку :D

Ako je Isus bio sektaš nemam ništa protiv da budem i ja.

Paznja i neznost u religiji ne postoje jer ista je bazirana na odricanju i patnji ljudskog roda namecuci istom sve stvari koje nisu u skladu prirodi coveka. Zato su tako cesti i ratovi medju vernicima razlicitih vera a verska mrznja je najjaca mrznja koja je izmerena aparatima.

Poslednja izmena od moderatora:
Што онда у старту не признаш да
1) О томе не знаш ништа
2) Свака догма је релативна, пошто је како сама рече, а и твој бог, нешто што се не може објаснити
3) Ништа не гарантује да одређено веровање води на место које би желела, а ево видиш ни сама не знаш какво је то место.

Седи двојка! Добила си прелазну за следећи живот, тамо се јави за тројку :D

1) Znam ovoliko Него као што је писано: Шта око не виде, и ухо не чу, и у срце човеку не дође, оно уготови Бог онима, који Га љубе. a poznavajući Boga znam da je to nešto lepo.
2)Boga ne treba objašnjavati nego doživeti.
3)Garantuje mi to što imam poverenje u Njega a kao što znaš poverenje se gradi a On ga je u mom životi izgradio.

Ti si bolestan.

Jestira, nemoj vredjati. Pisemo i diskutujemo o onome sto pise. A pise ovo:

A jedan od njegovih učenika -onaj kojega je Isus ljubio - bijaše za stolom Isusu do krila. Ovaj se privine Isusu uz prsa i upita: "Gospodine, tko je taj?" (Po Ivanu 13,23)

"Kad Isus vidje majku kraj nje učenika kojega je ljubio..." "..i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio."
Kada onaj učenik kojega je Isus ljubio kaže Petru: ..

"Petar se okrene i opazi da ga slijedi onaj učenik kojega je Isus ljubio i koji se za večere bijaše privio Isusu uz prsa...."

Petar izgleda nije bio iz te price i vidi se da mu je bilo gadno to sto vidi.

1) Znam ovoliko Него као што је писано: Шта око не виде, и ухо не чу, и у срце човеку не дође, оно уготови Бог онима, који Га љубе. a poznavajući Boga znam da je to nešto lepo.
2)Boga ne treba objašnjavati nego doživeti.
3)Garantuje mi to što imam poverenje u Njega a kao što znaš poverenje se gradi a On ga je u mom životi izgradio.

Па рекох ти да седнеш, не квари с тешком муком стечену пролазну оцену :lol:
Знаш што је написано, а не знаш ни ко је написао... Смета ти мој его, а теби се шатро Бог обраћа. Јел знаш ти колики је Универзум?! Шта бре ту има теби да се обраћа. Само си небитна јединка, докле год си јединка... ;)

Ова Јестира ме подсећа на Председника Галаксије у Аутостоперском водичу. Уђе баја у макину која предочава бескрај Универзума, и изађе још јачи, ко Миле Китић...
Стварно благо нишчима духом :lol:

Jestira, nemoj vredjati. Pisemo i diskutujemo o onome sto pise. A pise ovo:
Samo neko ko nije čistog uma ili ima zle namere može da izvlači ovakve zaključke.Ovde se radi o načinu na koji se Vuk izražavao a treba imati u vidu da je njegov prevod,prevod,prevoda.Zbog svega toga takvi poput tebe izvlače pogodne stihove iz Biblije i sprdaju se.Onaj ko se ozbiljno bavi Biblijom koristi više prevoda ili Bibliju na hebrejskom.

Знаш што је написано, а не знаш ни ко је написао... Смета ти мој его, а теби се шатро Бог обраћа. Јел знаш ти колики је Универзум?! Шта бре ту има теби да се обраћа. Само си небитна јединка, докле год си јединка... ;)
Zna se koje napisao.
Tvoj ego smeta tebi.
Obraća se svakome pa i tebi ali ti nećeš da ga čuješ.

U Lazi svaki drugi priča s bogom...Ko hoče da priča s njim-pravac Laza-izgleda tamo stanuje...:mrgreen:

Zna se koje napisao.
Tvoj ego smeta tebi.
Obraća se svakome pa i tebi ali ti nećeš da ga čuješ.

Ја сам чуо довољно, и у складу са природом. И логиком...
Чуо сам и да неко за себе рече да је свемоћан па у истој књизи да није могао помоћи пред гвозденим колима. Чуо сам да је неко за себе рекао да је непромењив и безгрешан, па се у истом роману покајао што је створио човека и рекао да неће више човека кињити, ерго мења мишљење, хоћу пиким, нећу пиким :lol:
Ако је то теби Бог, твој проблем. Подсећам те само на твоје рећи да ће ђаво, ако треба и славити Бога. Ко ти гарантује да није ђаво славио твог богеца. Или да се можда није представио као једини Бог?! :sad2:

Ја сам чуо довољно, и у складу са природом. И логиком...
Чуо сам и да неко за себе рече да је свемоћан па у истој књизи да није могао помоћи пред гвозденим колима. Чуо сам да је неко за себе рекао да је непромењив и безгрешан, па се у истом роману покајао што је створио човека и рекао да неће више човека кињити, ерго мења мишљење, хоћу пиким, нећу пиким :lol:
Ако је то теби Бог, твој проблем. Подсећам те само на твоје рећи да ће ђаво, ако треба и славити Бога. Ко ти гарантује да није ђаво славио твог богеца. Или да се можда није представио као једини Бог?! :sad2:
Tako veliki filozof a oslanja se na rekla-kazala:eek:Čuo sam ono,čuo sam ovo,stvarno svašta.Kažem ti čitaš pogrešnu literaturu i prihvataš već postojeće stavove.Ako tragaš za Bogom,odbaci predrasude i obrati mu se u molitvi,On će već pronaći način da ti se osvedoči.

Tako veliki filozof a oslanja se na rekla-kazala:eek:Čuo sam ono,čuo sam ovo,stvarno svašta.Kažem ti čitaš pogrešnu literaturu i prihvataš već postojeće stavove.Ako tragaš za Bogom,odbaci predrasude i obrati mu se u molitvi,On će već pronaći način da ti se osvedoči.

Можда си у праву како се узме... Можда сам читао погрешну литературу, Библију... мада како стећи о истој праву слику ако Је не читаш :roll:
Ерго, то да "Бог" није помогао пред "гвозденим колима" пише у Библији. Да неће више неке ствари радити такође, да се каје такође...
Ерго, све је то "погрешна литература" :lol:

Можда си у праву како се узме... Можда сам читао погрешну литературу, Библију... мада како стећи о истој праву слику ако Је не читаш :roll:
Ерго, то да "Бог" није помогао пред "гвозденим колима" пише у Библији. Да неће више неке ствари радити такође, да се каје такође...
Ерго, све је то "погрешна литература" :lol:
Čitaš ali ne kapiraš.
:bye:

Back