poslusne zene .

u doba starog dobrog paterhijarhata zene su bile poslusne i slusale svoje muzeve . dobro mozda su u kuci i vodile neku svoju politiku ali prema van se znalo tko je glavni . danas zene vise ne zele slusati , sve kao nesto borba za zenska prava a zapravo su nesretnije nego ikada . prije je znala da ce imati muza za cijeli zivot i nekoga tko ce se brinuti za njenu dijecu a danas moze ocekivati da ce za par godina dobiti razvod . da li vam je ta borba za vasa prav stvarno donjela srecu ili je moja teorija da ste danas ranjivije nego ikada ipak tocna ?

Prvo sam se iznervirala kada sam pročitala naslov teme, ali kad malčice razmislim, hmmmm
Ti i Klara Cetkin garant niste milili na iste stvari, ona u njeno vreme, ti u sadašnjosti.
Pođimo samo od robovlasništva, ajmo u Ameriku, silom otimali ljude i pretvarali ih u svoje robove. Nema ništa strašnije no da čovek čoveku bude rob, a žene su vekovima bile samo robinje muškarcima. Klara Cetkin je verovatno od toga krenula kada je krenula sa svojom borbom. Sad, kako je danas na ovim našim prostorima, to je već diskutabilno, da li nam je ili nam nije trebala sloboda bilo koje vrste, da li nam je bilo potrebno da imamo pravo glasa. Balkan se neće promeniti za još pet vekova, kao da Turci nikad ni otišli nisu sa ovih prostora.
Ovih dana čitam da tamo neku pevaljku nevenčani muž dobrano isprebijao a ona eto, neće više sa njim da bude u bilo kakvoj zajednici, ali ostaju poslovni partneri. U mom bližem komšiluku umro muškarac koji je godinama maltretirao svoju ženu, tj. tukao je svaki dan, svaki treći bila u urgentnoj, kada je konačno otišao Bogu na istinu, ova nesrećnica se zavila u crno, sav joj posao da non-stop leleče na njegovom grobu umesto da napravi žurku za pamćenje. Kanda smo kako ti kažeš ranjivije više no ikad. Jeste da imamo pravo glasa, jeste da možemo da radimo i zarađujemo, jeste da neke nove generacije imaju slobodu ne znam ni ja kakvu,ali se sve nekako svodi na to da smo tražile ono a dobile ovo. I sada viđam mlade žene koje se ubijaju od posla a posle trče kući da svoju decu i muža namire i nahrane, kuću srede, ručak skuvaju, a muževi kada završe svoje poslove odu lepo u kafanu i "stoički podnose svoju sudbinu" tj. dođu kući kada je sve potaman, a žena mrtva umorna ima još samo toliko snage da se izdere na takvog alfa-majmuna, ne bih da znam šta mu sve kaže (ja bih mu rekla mnogo mnogo toga), pa se strovali u krevet i sutra jovo-nanovo.
Kanda smo se borile da nam bude gore, u pravu si ti, mada lično mislim da si ti samo još jedan u nizu muških šovinističkih svinja, al', ajde-de, takvi ste kakvi ste, a ni mi nismo bolje kad vas trpimo.

Ja sam veoma, veoma poslusna zena.
Donosim muzu kafu u krevet, deci dorucak, sasvim sama obavljam sve kucne poslove, slavim sve ono sto se slavi u porodici mog muza, radim, ne trosim nikad ni dinar bez pitanja, nikad ne odlazim s posla bilo gde osim kuci, ako idem na kafu javim se, tacnije pitam za dozvolu, sve moje prijateljice i prijatelje poznaje moja porodica, kad muskarac prica ja cutim, tacnije cutim dok me nesto ne pitaju, cistim obucu, peglam odecu, slusam svekrvu, roditelje,svi ukucani imaju sifru sa fb i foruma i tako mi protice zivot smerno i tiho. :)

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:i još uvek se nisi ubila;););)

ajde zene sada imate sva prava pa same zaradite za alimentaciju i dajte bivsim muzevima da podizu djecu .

znam jedan takav slučaj...on čuva njih i to dva komada, ona rodila treće nekom tamo tipu a ovamo plaća alimentaciju za ta prva dva deteta...
a bivši baj d vej nigde ne radi niti ima želju da počne raditi...
tuga, tuga...žao mi te dece...

Back