Posao za novog migranta?

• Začetnik teme Začetnik teme Qicha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Qicha

Zainteresovan član
Poruka
181
Pozdrav svima!

Nedavno mi je odobrena partner viza i sada sam u potrazi za nekim poslom.
Po zanimanju sam vozac kamiona,ali moram da cekam 6 meseci da bih mogao prevesti vozacku :sad2:
E,sad zanima me da i neko na forumu poznaje nekog od nasih ili zna gde bih mogao da pitam za posao?
Nemojte mi molim vas samo predlagati da apliciram za poslove preko interneta,jer pretpostavljam da i sami znate kako to funkcionise.
Znaci samo konkretno ako neko nesto zna,bio bih mu neizmerno zahvalan da mi javi:worth:
Zivim u Ambarvale 2560,Sydney.

Hvala unapred!

Pozdrav svima!

Nedavno mi je odobrena partner viza i sada sam u potrazi za nekim poslom.
Po zanimanju sam vozac kamiona,ali moram da cekam 6 meseci da bih mogao prevesti vozacku :sad2:
E,sad zanima me da i neko na forumu poznaje nekog od nasih ili zna gde bih mogao da pitam za posao?
Nemojte mi molim vas samo predlagati da apliciram za poslove preko interneta,jer pretpostavljam da i sami znate kako to funkcionise.
Znaci samo konkretno ako neko nesto zna,bio bih mu neizmerno zahvalan da mi javi:worth:
Zivim u Ambarvale 2560,Sydney.

Hvala unapred!

Nadji broj od Advance Requirement ili Adecco, nazovi i oni ce te poslati na posao. Firma RAND (transportna firma) i TOOL traze vozace

Nadji broj od Advance Requirement ili Adecco, nazovi i oni ce te poslati na posao. Firma RAND (transportna firma) i TOOL traze vozace
Hvala ti zizi.ba na informaciji. Ali,to tek mogu za 6 meseci kada budem mogao da prevedem vozacku.
Treba mi neki posao do tada da izguram. Casual,part time,full time... Nije bitno,sve mi odgovara.
I ne biram posao,sve opcije su mi ok. Ako znas nesto... Bilo bi super.

Hvala ti zizi.ba na informaciji. Ali,to tek mogu za 6 meseci kada budem mogao da prevedem vozacku.
Treba mi neki posao do tada da izguram. Casual,part time,full time... Nije bitno,sve mi odgovara.
I ne biram posao,sve opcije su mi ok. Ako znas nesto... Bilo bi super.

Zao mi je to i ne znam bas......jedino otidji u agencije za zaposljavanje pa vidi, oni ce te poslati gdje ima posla, drugi nacin ne znam, ili listaj novine pa kako kazu od vrata do vrata, a tu su ti male sanse jer si novi

Ne znam kakva si sa jezikom,ali zavrsices neki kurs i imaces pristojan posao. Ja bas i nisam nesto sa jezikom,danas sam bio da se upisem na engleski. Imas besplatno 510 sati,odnosno obavezan si to da odradis.
Engleski.....hmmmm......treba mi treninga pa da budem prilicno prosjecna, sve razumijem ali kad treba nesto reci vazda se derem ima li ko da kaze za mene :)...znaci ovi kursevi su obavezni, hajde bar da se ne dosadjujem toliko dok ne zavrsim potrebnu papirologiju

Sigurno si već našao posao :)
Ali za one koji nisu, mali savet.
Suprug je poslao CV na oglas, zvali su ga iz Programmed Workplace, išao je na intervju, oni su agencija za zapošljavanje, i treba im radnika raznih profila.
Plata je redovna, sredom, posao je dobio u roku od par dana. Suprug je dip. ekonomista, ali zna da moleriše, tako da se njima javio i dobio je posao kao painter.
Kasnije smo preporučili sina naše prijateljice koji ne radi u struci, i njemu su našli posao odmah u nekoj fabrici, za pristojnu satnicu.
Znate onu izreku, da se neko ne naljuti-za budalu uvek ima posla :D
U Australiji, posla ima, čak i za novopridošle migrante.

Back