Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postovani forumasi, od 27. avgusta sam na bolovanju i 3. oktobra sam zatvorio bolovanje i uredno poslao doznake firmi. Kuci sam dosao sa gradilista Grusovaja, na crnom moru, okolina grada Novorosijsk. Priglasenje
mi istice 3. marta. 2015. receno mi je da se cim zatvorim bolovanje vracam na posao, od kad sam poslao papire i javio firmi da su poslati ni glasa vise. Da li je neko poslat iz RF-a na bolovanje kuci i kako se to zavrsilo?

Može li neki kontakt tel. i adresa Siv Investa? Hvala unapred :bye:

Moze kontakt od coveka koji je uglavnom zasluzan za slanje ljudi preko te firme. Ja nemam direktan kontakt telefon ili adresu firme,ali evo napisacu broj telefona od coveka. .063/53-69-26 Zeljko Sikimic,mozete ga potraziti i na fb. ja sam tako i pregovarao sa njim,a posto ima zajebavanja oko placanja ja sam danas otisao u NS sa drugarima i posetili smo doticnog g-dina Siksa...tako da smo nasli zajednicki jezik.Tek onda sam mu predao sve papire(slike,pasos....itd) i otisao da uradim lekarski. Taj lekarski je otprilike kao i svuda,sem sto mi nisu vadili krv i nisu trazili urin,stolicu...Ostalo je sve isto. I jos jednu stvar da vam kazem...kako se budete postavili u razgovoru sa njim tako ce i da vam bude. Bolje da znate na pocetku na cemu ste nego da odete tamo i onda nema para. Hoce oni da prejebu ljude,poznati su po tome,zato pamet u glavu i samo ozbiljan ragovor da zna da ste ozbiljni. Eto,pa srecno...pozz

jel si ti bio tamo ili nisi, kako kuci da se javim uopste, zato mi treba net.....???

javices se satelitskim telefonom kada se Rusi budu smilovali.To moze da bude jednom,dva puta mesecno,a mozda se neces ni javljati kuci. Neka ti kazu i ostali koji su bili tamo. Ja sam tamo bio pre dve godine,ne znam kakva je trenutna situacija. Zato,javice ti se neko ko je skoro bio. Pozz

To sto pričaš za Siv Invest je istina. Moj otac je bio radio za njih kao varioc. Otišao je sredinom aprila u Magadan,a vratio se jedva sredinom jula. Isto su mu rekli da ide da radi šest meseci iako je viza važila tri meseca,navodno je trebalo tamo da se produži. Za ta tri meseca ni jednu platu nisu dobili dok se nisu pobunili i tražili da idu kući jer im je isticala viza,a od produženja nije bilo ništa,pa je bilo rizično ostati jer je postojala mogućnost da ih hapse na aerodromu. Karte za povratak kući su dobili tek kada su se žalili nekom glavnom šefu gradilišta koji nije iz Siv Investa,jer je on zapretio ovima iz Siva da će sve radnike poslati kući ako to ne reše,i da nezna da se ne isplaćuju plate. Karte su nakon toga dobili u roku jednog dana, a što se tiče para dobili su u Moskvi na aerodromu na ruke od nekog Sergeja jednu platu,a ostatak kada dodju kući kada bude i ostalim radnicima koji su ostali da rade. A od tih para nema ništa ni danas,govore da će biti za nedelju,dve tri i tako već 2 meseca. To je iskustvo moga oca i još desetak ljudi koji su se vratili tada.

xaxax opet ja malo da uskocim :) e i neki Sergej dolazi i kod ovih na gradiliste...tata je ostao..sad sta mu Dragi Bog da..viza mu je 14tog istekla....bas se bojim ljudi ovi samo obecavaju..platu za jun su rekli da ce biti ove nedelje i nista..

e da i par stranica pre neka gospodja il gospodjica neznam necu da uvredim..rekla je kako je ne realna moja prica pa da se nadovezem...poznanik je MOJ a ne tatin nikaad na tu temu nismo pricali zato sto je on u glavnom preko..a da mi otac putuje za rusiju nikome nismo ni pricali do tog dana kaad je trebao da krene zato sto iskreno niko nije ni verovao da ce otici..Sikimic je javio dva tri dana pre puta...e onda kad je tata otisao hiljadu njih sa njihovim iskustvima..al stvarno nisam slusala tudje price..zato sto mi i muz i zet i brat i svi rade preko i nisu bili zafrknuti nikad...

e da i par stranica pre neka gospodja il gospodjica neznam necu da uvredim..rekla je kako je ne realna moja prica pa da se nadovezem...poznanik je MOJ a ne tatin nikaad na tu temu nismo pricali zato sto je on u glavnom preko..a da mi otac putuje za rusiju nikome nismo ni pricali do tog dana kaad je trebao da krene zato sto iskreno niko nije ni verovao da ce otici..Sikimic je javio dva tri dana pre puta...e onda kad je tata otisao hiljadu njih sa njihovim iskustvima..al stvarno nisam slusala tudje price..zato sto mi i muz i zet i brat i svi rade preko i nisu bili zafrknuti nikad...

Moj otac je otisao na preporuku prijatelja, koji je radio za Siv Invest godinu dana. I za tih godinu dana on je redovno dobijao platu,bilo je kasnjenja mesec, do mesec i po,sto je donekle i normalno,a nešto je počelo da se više kasni od februara,marta ove godine. Da li je neka trenutna kriza kod njih stvarno neznam,nadam se da jeste, jer je cale pričao sa Željkom kada se vratio i rekao da bi išao ponovo ako mu isplate platu što mu kasne. Inače bio je zadovoljan i smeštajem i hranom i ostalim. I da,junska nije još bila,ali biće, tako kažu . :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back