Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma jok druze,ne moras da imas majstorsko znanje. Ako ti ko sta u firmi kaze nesto zbog toga slobodno im reci da ti je licno Kum rekao da prvo posalju sefove da nauce svoj posao pa onda ces i ti ;) Prijavi se kao metalofarbar,to ti je najednostavnije. Cetka,mali valjak i farbaj :) Ili idi par dana kod nekog auto limara da te nauci kako se brusi.Ili ako imas nekoga na benzisku pumpu neka ti uradi potvrdu da si zavrsio za pogonskog manipulanta.Bar gorivo mozes da naucis da tankiras u kanister ili direktno ako ti bude pristupacno bure. To je po meni najlakse i najbrze sto mozes da savladas. Za ostalo ti ipak treba malo vise iskustva...zbog sebe. Pozz

Dobar odgovor Kume, i mene zanima to. Recite mi jos samo kada predajem dokumentaciju sta je sve potrebno? Da pripremim i odem na razgovor u Velesstroj. Nikako ne mogu da ih dobijem na telefon.

Pozdrav svima! Nova sam ovde,pa ako nesto pogresim ne zamerajte mi,,, :) Moj muz je bio skoro u Velestroju u Beogradu i upisali su ga za obuku za varioca koja ce biti oko maja sl,godine,Moze li neko nesto vise da mi kaze o tome i koliko je siguran odlazak u Rusiju nakon prodjene obuke? Hvala unapred!

Dobar odgovor Kume, i mene zanima to. Recite mi jos samo kada predajem dokumentaciju sta je sve potrebno? Da pripremim i odem na razgovor u Velesstroj. Nikako ne mogu da ih dobijem na telefon.

Licna karta i fotokopija licne karte. Mislim da samo toliko za prijavljivanje. Moras pitati ove novije radnike koji su se skoro prijavljivali da ti kazu. Ja sam bio u Velestroju od 2009 do pre mesec dana.Pokusaj da ih zoves ujutru oko pola 9,ili posle podne posle 13 sati.Ako mogu jos nekako da pomognem slobodno pitaj.Pozz

Poslednja izmena:
Pozdrav svima! Nova sam ovde,pa ako nesto pogresim ne zamerajte mi,,, :) Moj muz je bio skoro u Velestroju u Beogradu i upisali su ga za obuku za varioca koja ce biti oko maja sl,godine,Moze li neko nesto vise da mi kaze o tome i koliko je siguran odlazak u Rusiju nakon prodjene obuke? Hvala unapred!
Suprug je predao papire u januaru 2014 a vec u februaru je bio na obuci dve nedelje,odradio ateste(inace je varioc).Ponovo su ga pred sam polazak pozvali da provere kako radi sada neku drugu vrstu varenja koju nije radio u februaru,bio je nedelju dan.Otputovao je 1 avgusta 2014,inace ovo mu je prvi put da putuje.pozz

pozdrav svima..
verujem da sam se kasno ukljucila na ovu temu, al interesuje me da li bi neko mogao da mi pomogne.. moj tata je 25 godina radio u livnici. pre par godina je ostao bez posla jer se livnica u kojoj je radio zatvorila. trenutno radi kao obezbedjenje, i narvno to bas ne ide kako treba. on ima 47 godina ,pa me zanima da li je prekasno za njega da ode.. mogao bi da radi bilo koji posao u livnici ili posto vidim da su neki od vas isli na neke kurseve i pripreme, mogao bi i on to da doradi.. ne znam, mozda sve ovo zvuci smesno ali njemu je stvarno potreban posao pa sam je mislila da probamo ovo.. hvala unapred

Pozdravljam forumase nije me bilo 2 meseca dosao sam sa Sabette...da obavestim one koji znaju i oji ne znaju stanje je sve gore u firmi plata ne zna se ni kad ce da bude,a sto je najcrnje dok smop cekali u Moskvi let za Bg ladno nas zovu iz firme celu nasu grupu da nam jave da nam je stiglo priglasenje i da su nam uradjene vize na 6 meseci za PUR PE...sto znaci **** lud zbunjenog dan pre isteka vize uspeli smo izaci iz rusije jer nam prevoz sa Sabete jedva obezbedise 7 dana smo cekali jebeni vrteljot...Hrana je katastrofalna jede se psenica i riza plus govedji jezici tako da ko ode na sabetu **** je jeza u ledja....nikad na gorem radilistu nisam bio NPS 2 je zlatna naspram sabette....eto toliko o mom prvom misljenju o sabati pa ko voli nek izvoli...Plat ko zna kad ce biti a za 10 dana i mozda manje treba da se vratim na jamalsku oblast,a sa kojim parama to jue vec malo veci problem

durmastrong89 nadovezacu se na tvoj komentar muz mi je stigao sa sabette pre dva dana plata za august je isplacena cela,a sto se tice uslova na sabetti sve si tacno rekao ,napisao pa ne moram da ponavljam.moj muz se apsolutno slaze sa tobom i pozdravlja te.pozz

pozdrav svima..
verujem da sam se kasno ukljucila na ovu temu, al interesuje me da li bi neko mogao da mi pomogne.. moj tata je 25 godina radio u livnici. pre par godina je ostao bez posla jer se livnica u kojoj je radio zatvorila. trenutno radi kao obezbedjenje, i narvno to bas ne ide kako treba. on ima 47 godina ,pa me zanima da li je prekasno za njega da ode.. mogao bi da radi bilo koji posao u livnici ili posto vidim da su neki od vas isli na neke kurseve i pripreme, mogao bi i on to da doradi.. ne znam, mozda sve ovo zvuci smesno ali njemu je stvarno potreban posao pa sam je mislila da probamo ovo.. hvala unapred

tvoj tata jos mlad i moze, mislim, nauciti neki zanat, koji trazi se u Velesstroju. Nisam sigurna da u Rusiji traze livnicare, ali nesto drugo moze nauciti - zidar, farbar... Vidim, vi zivite u BG pa moze i otici u firmu na razgovor. Traze oni i nekvalifikovane radnike. Adresa - Surcinski put br.1z. Telefone mozes sama naci ili ovde na forumu, ili u guglu. Samo reci tati da ne napusta posao, jer na odlazak za Rusiju obicno dugo se ceka...:)

@Jelena Josimovic tvoj tata moze vrlo lako da se prekvalifikuje u farbara, betonjerca ili bravara. naravno moze i u varioca ukoliko zna. takodje ukoliko zna da da malterise, gletuje takodje moze da proba za ta zanimanja.
sto se tice godina, ko je izmedju 50 i 60 godina, tu se vaga, da li moze ili ne moze da ide za rusiju, a tvoj tata ima ispod 50 tako da mu to ne predstavlja problem.

@luita: najcesce se ceka oko 3 meseca. a ukoliko je nesto hitno onda to bude i manje od mesec dana.

Da li je neko od vas bio na NPS 2 (jamalska oblast)? kakav je smestaj, hrana?
i da li je za kofer ogranicenje 10 ili 20 kg? hvala

Evo da pripomognem malo ukoliko mogu. Valna je mjesto koje se nalazi u državi Rusija, Arkhangelskaya regija, na 63°18'6" sjeverno od ekvatora i 44°14'20" istočno od početnog meridijana.

http://www.worldplaces.net/hr/rus/06/valna/

I sta sad,ja Geografiju nisam ucio u skoli,kako ja da znam gde je to? :D To mora detaljnije da mi objasnis da i ja shvatim gde se to nalazi ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back