sasa lo
Zainteresovan član
- Poruka
- 279
U firmi u Bg su neobavesteni, ne znaju kad ce plata a ni oni je nisu jos primili
i kazu da ce se pre to saznati na gradilistu
Sta reci?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U firmi u Bg su neobavesteni, ne znaju kad ce plata a ni oni je nisu jos primilii kazu da ce se pre to saznati na gradilistu
Sta reci?
satelitski telefon oni ne placaju nista a ko im ga daje da ga koriste nemam pojma i kojim redom. samo velika je guzva i mene moj kad je zvao, uvek je iza njega bio poprilican red... inace, mene je zvao na moj mobilni i prva dva puta sam ga cula savrseno a treci jedva da sam ista razumela. vise nije zvao. on je na nps11.
Neznam koliko je to tacno sto oni pricaju u firmi u bg.Oni su sigurno upuceni nego nesmeju oni nista da pricaju .Politika firme i radnika koji sede tamo u bg je takva kad nesto pitas oni se prave neobavesteni a ovamo kad ih sretnes van prostorija firme i kad ih nesto pitas vezano za firmu ispricaju sve u detalje i na kraju ti kazu"nemoj nikome da pricas da sam ti ja to i to rekla ili rekao"
Jel mislis na one sto su nabili satnicu pa cute ko p...e il na one sto se uplase cim im se kaze da ce da ih salju kuci ako ne prestanu?Ni jedni ni drugi nece nista uraditi.Mala nekolicina onih sto bi i nesto uradili nemogu jer su u manjini.Samo mi nije jasno kod ove vecine sto li rade bez plate,to su mogli i u Srbiji.Apsolutno radnici na gradilistu odlucuju kad ce biti plata. Dok ne kazu dosta je,izgleda da je nece ni biti
Volela bih samo da znamo na čemu smo.hoće li ovo biti praksa sa kašnjenjem plate i čemu uopšte možemo da se nadamo,ipak nije mala žrtva biti na takvim minusima,znamo da nas niko nije naterao,ali bar malo dostojanstva i poštovanja prema tim ljudima koji su otišli zbog muke koja ih uSrbiji naterala u još veću neizvesnost,žao mi je što ovo pišem jer sam poštovala ovu firmu i volela bih da ipak mogu da verujem da će sve biti uredu.Danas sam u domu zdravlja čula da neće biti isplata plata dok se doprinosi neisplate,da to nije situacija i kod nas.....ipak se nadam da nije ništa ozbiljnije....
I ja se slazem sa vasim misljenjem da je situacija stvarno za razmisliti sta dalje. Cim jedna tako velika firma koja ima nekoliko stotina,ili hiljada radnika kasni sa isplatom ne nedelju dana vec 1 jebeni dan,to nisu cista posla. 30 dana imaju vremena da spreme platu,jer oni vec toliko I kasne sa isplatom,mesec dana. A nisu u stanju da za mesec dana spreme radnicima platu,a znaju da kradu po 3-4 dolara od svake uplate,ja licno mislim da se treba itetako brinuti.
Čitam i nemogu da verujem šta se dešava.
Draga gospodo,svi na ovom forumu su se smejali i pisali da je biser dana to sto sam napisao .Da sam dobio informaciju od kolege koji je samnom radio u Velestroju ,on je sada 3 covek u firmi takodje ste se i tome smejali da on nema pojma.DRAGA gospodo ja sam skoro 5 godina u velestroju radio,a taj direktor je dugo u velestroju i zna celu situaciju,JA SAM VAM IZ DOBRE NAMERE PRENEO STA MI JE REKAO ,ALI VI STE IPAK P0AMETNIJI OD LJUDI KOJI SU UPUCENI .Rekao je da ce biti problem zbog ukrajne rusi neplacaju iz tog razloga i nece im redovno isplacivati dok se situacija u ukrajni nesredi. drugo izgubili su mnogo posla na tenderima turci su dobili i ubuduce vise posla ce davati rusi turcima.asa placanjem ce biti ubuduce sve vise problema.Vise nije to isti velestroj to je provereno cim sefovi polako napustaju to je znak za menjanje firme.Zelim vam svu srecu i koje tamo i koje kuci,gledaj te bolje menjajte firmu jel se to vidi da skripi debelo
ako bi mogao neko ko ima nekoga na nps11 da mi se javi.... ali da je skoro otisao.... imam nekoliko ptanja... unapred zahvalna![]()
U potpunosti se slazem, imao sam prilike to da vidim na delu gde su nestrucni ljudi pametovali ljudima koji su znali svoj posao, i uvek je bilo direktore ovo sam ti ja uradio, ovaj ga potapse po ramenu i daje mu jos motivaciju da gazi preko svakogJa verujem u to donekle.Ali se neslazem sa tim da sefovi polako napustaju ,pojedini dobijaju odkaze iz firme jer su nestrucni a onda se oni tj.ti sefovi hvale kako oni napustaju sramota ih da pricaju svoju bruku.Druga stvar tu ima oko tendera vezano za turke.Nije tu krivo rukovodstvo iz samog vrha ima tu strucnih ljudi u vrhu ali dobije se neki posao sefovi odmah postavljaju nestrucna lica da vode posao poput brigadira.Negleda se tu ko koliko poznaje posao vec daj Miku on je Stevov komsija a taj Mika nezna nista o gradjevini vec zna da se izvice na radnika.Steva jos gori od Mike nezna on ni koliki je koren iz dva ali zna da kaze "Direktore ovo su sve cobani,seljaci".Pocenjuju prave majstore i onda se desi sledece
Majstor vidi da sef poslovodja i brigadir nemaju pojma da nisu uopste u tom svetu posla i jednostavno ih napravi budalama u smislu naopako radi i nece da ukaze na greske svom kolegi do sebe jer vidi da i on covek nije gradjevinac vec coveka muka naterala da kaze da zna iako nezna.Zato se probijaju rokovi,zato je kvalitet rada los i zato nemaju poverenja u nas pa se onda pojavljuju turci.
Nisam ja nista novo rekao u ovome zna se to al se ne komentarise.Malopre sam pisao pa sam pogresno poslao komentar.Pricam o tome da nas radnike vode nestrucna lica Rekao sam cast izuzetcima u vrhu ima strucnih ljudi skolovanih ali da neshvatite pogresno da radnik uvek kuka na sefa ili posl.,brigadira ne to nego hteo sam ovo da kazemU potpunosti se slazem, imao sam prilike to da vidim na delu gde su nestrucni ljudi pametovali ljudima koji su znali svoj posao, i uvek je bilo direktore ovo sam ti ja uradio, ovaj ga potapse po ramenu i daje mu jos motivaciju da gazi preko svakog
dobar dan samo sam usla na kratko jer imam smrtni slucaj u porodici,naime mom muzu je mrla sestra i trebala bi nekako da mu javim,znam da on nemoze da dodje ali bi volela da bar sazna nekako.firmu danas ceo dan nemogu da dobijem.uh pomozite mi molim vas.on je znao da nema nista od nje ali je se nadao da ce izdrzati bar do maja dok se on ne vrati.svi smo mnogo tuzni i neraspolozeni
molim vas dobri ljudi.on je u kujumbi na gradilistu tamo negde gde nema interneta