Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi znamo da ovde ima ljudi i iz Velestroja pa bi ih molili,onako anonimno a kroz konkretnu dojavu....ono kao culi smo,zvali smo firmu....., da se neko konkretno izjasni kad se moze ocekivati plata? Za 5/10/mesec dana,ali da to bude konkretno ovako ispade cista zaj.....ljudi....

Da li neko ima saznanja o plati,ja sam cula da je moguce i problem do poreske uprave jer je presla na elektronsko poslovanja,ali to je ne zvanicno,pa jos jednom ako neko ima neko saznanje neka napise,moj tata je sada na nps .19 i tamo cekaju i karte,nikako da im stignu za povratak.

Onaj ko treba videće ovaj moj post.
Nije lepo doći na Krstaricu, na ovu temu gde su mnogi pisali i pozivati ih na drugi sajt. To se može okarakterisati na mnogo načina.
Svaka druga poruka, u duhu ove teme će biti odobrena.

Tako je. U nedelju glasam za tebe. Pod kojim brojem si na listi? :D

- - - - - - - - - -

Da li neko ima saznanja o plati,ja sam cula da je moguce i problem do poreske uprave jer je presla na elektronsko poslovanja,ali to je ne zvanicno,pa jos jednom ako neko ima neko saznanje neka napise,moj tata je sada na nps .19 i tamo cekaju i karte,nikako da im stignu za povratak.

Plata,bice. Nije nikakav problem u firmi za pare,ali para nema :D

Poslednja izmena:
dobar dan zvala sam velestroj i rekli su mi da ce se ovih dana moj dragi javiti,da je dobro i zdravo sto mi je najbitnije:) znaci ocekujem ga.....a opet vas pitam da li ima jos nekoga sa kujumbe kada ce konacno moci intarnet tamo da se malo dopisujem.samo da znate da sam bas tuzna i da mi svakog trenutka sve vise i vise fali:(:(
Ja te bas I nisam razumeo.Sta ocekujes I ko ti fali,ili koga ocekujes I sta ti fali? :D Dzaba si tuzna,drmni jednu rakijicu I udri brigu na veselje,ili se kaze veselje na brigu?! Ako ti dosadno I hoces da se dopisujes mozes meni da pises. I onako imam zabranu sa ostalima da se dopisujem,a I ostali sa mnom. Naredjenje od Ljilje samo da znate. Nemate vise pravo da me uznemiravate pogotovo one zeMske od sinoc.Stroga zabrana.

pozdrav
Prvi put sam na forumu, prijavio sam se za rad u rusiji preko velestroja kao varioc, cekam testiranje u lestanima 26 marta. Interesujeme kojom brzinom se realizuje prica od testiranja do odlaska

Ako budes imao srece, bice gotovo za par meseci, ali ako si u onoj drugoj grupi, u koju smo nas mozda 90%, cekaces dobrih 6+meseci...u zavisnosti od toga kakva je njihova potreba za variocima, i volja, a moze da ti se desi (kao i meni, cekao sam 9 meseci) da ti kazu da je greska sa dokumentima, i da neces moci da odes preko njihove firme, ili eventualno, ako je sve bilo vec ugovoreno, da platis prethodno jednu polovinu avio karte ( u mom slucaju je ta polovina bila oko 750e do Novog Urugnoja) pa ako na to pristanes da ti dozvole da ides preko njih sto ja ne bih preporucio.
Srecno i strpljivo

Svi znamo da ovde ima ljudi i iz Velestroja pa bi ih molili,onako anonimno a kroz konkretnu dojavu....ono kao culi smo,zvali smo firmu....., da se neko konkretno izjasni kad se moze ocekivati plata? Za 5/10/mesec dana,ali da to bude konkretno ovako ispade cista zaj.....ljudi....

rado nije jos plata bila sta se desava nesto mi ovo smrdi ,jer dok je Roki sam bio bilo ok e sad ih je trojica treba podeliti plen a to je malo teze

rado nije jos plata bila sta se desava nesto mi ovo smrdi ,jer dok je Roki sam bio bilo ok e sad ih je trojica treba podeliti plen a to je malo teze

Pa svi su vec zabrinuti. Mislim ok ljudi smo i ne treba praviti haos ako plata kasni par dana,cinjenica je da je dosta njih u Srbiji radilo mesecima dzabe i bez plate i svi cutali,a sad se prica o napustanju gradilista jer plata kasni 5-7 dana. Kad firma mesec za mesecom pocne sve vise kasniti s platom,a do tada je bilo sve ok,treba biti oprezan jer je vreme za alarm. Mozda niko ne bi toliko kukao da neko otvoreno i konkretno kaze,toliko i toliko ce kasniti,a ne vec 2 nedelje silne dojave i price i sve na tome osta....postaju ljudi malo nervozni

pozdrav
Prvi put sam na forumu, prijavio sam se za rad u rusiji preko velestroja kao varioc, cekam testiranje u lestanima 26 marta. Interesujeme kojom brzinom se realizuje prica od testiranja do odlaska

Forsa za varioce i bravare krece u maju, otprilike. Krajem januara i pocetkom februara se sa 19-ce vratilo nas 10-15 bravara i varioca i cekaju se vize. Jos uvek nista. Mozda su i stigle ali nema logike da nas salju negde gde nema dosta posla. Naravno sve to moze biti individualno. Mozes otici brzo ali...
Nemoj da te iziritiraju price o placanju karte i sl. Ja sam prosle godine 4 puta isao i nikakvih prica oko finansiranja puta nema

Moj zet je otisao na nps 15 jos drugog marta i od tad se ne javlja. Sestra mi je jako nervozna pa pokusavam da asznam sta god mogu. Ovi u BG kazu sve je u redu samo nemaju signal niti internet....Jel neko nesto zna o ovome i jel ima nekog tamo?

Forsa za varioce i bravare krece u maju, otprilike. Krajem januara i pocetkom februara se sa 19-ce vratilo nas 10-15 bravara i varioca i cekaju se vize. Jos uvek nista. Mozda su i stigle ali nema logike da nas salju negde gde nema dosta posla. Naravno sve to moze biti individualno. Mozes otici brzo ali...
Nemoj da te iziritiraju price o placanju karte i sl. Ja sam prosle godine 4 puta isao i nikakvih prica oko finansiranja puta nema
mislim da bi trebalo brze to sada u ovom periodu pogotovo sto su varioci i bravari trazeni, a ako nece sad kad ce u novembru?! jasno mi je to za put da je neko probao i mozda je uspelo kod nekog, pa se ta kombinacija usladila

mislim da bi trebalo brze to sada u ovom periodu pogotovo sto su varioci i bravari trazeni, a ako nece sad kad ce u novembru?! jasno mi je to za put da je neko probao i mozda je uspelo kod nekog, pa se ta kombinacija usladila

Nema posla u pocetku za veci broj bravara i varioca. Rade se pripreme, izrade stubova za ferme i balke pa negde u maju krece se sa vecim brojem radnika. Sada bi se okretali jedan oko drugog, A gradilista na kojima je gotovo sa fermama i balkama opet treba manji broj bravara i varioca.

Poslednja izmena:
Pozdrav prijatelji
Evo ugrabih danas da je dobar net pa da vam se i ja javim. Plata kasni prica se da firma menja naziv u koji neznam i da zbog toga kasni. Ako neko zna nesto o tome nek pise. NPS 19 nema net samo wi fi koji je slab a nas mnogo tako da imamo i zabranu ponekad da otvorimo bilo koji sajt vesti nikako. Radi samo fejs i to ako imas dobru antenu za pojacavanje wi fi signala. Magadan, Tjumen i Krasnodar ako sam dobro cuo su pod kljucem navodno da je fima izgubila te pozicije i da su Turci preuzeli poslove. Ako gresim nek me isprave ja samo pricam sta sam ovde cuo. A i to sto cujem ako je istina nesvidja mi se. Em plata kasni evo ovo je treci mesec usao skoro do polovine. Neznam sta da kazem ali guram dalje pa dokle videcemo.
Evo toliko od mene mnogo pozdrava svima i izvinjavam se ako nisam kome odgovorio na pp samo zbog lose situacije oko signala. Mama Ljiljo cuvaj nam ovaj deo foruma i sve clanove veliko pozdrav

Na NPS19 ima neta Ruski Megafon i MTSimaju signal u opstezitiju, ali na onoj strani prema Nerjungriju, Ako si u sobama prema gradislistu onda nema signala u sobi. Ja sam koristio MTS imaju paket na obicnoj kartici 100MB dnevno za 300 rubalja za 1 mesec.

Poslednja izmena:
Nema posla u pocetku za veci broj bravara i varioca. Rade se pripreme, izrade stubova za ferme i balke pa negde u maju krece se sa vecim brojem radnika. Sada bi se okretali jedan oko drugog, A gradilista na kojima je gotovo sa fermama i balkama opet treba manji broj bravara i varioca.
pa taman ce meni proci ovo oko testiranja, lekarskog i cekanje vize. ja sam se i nadao da to krene oko aprila-maja

sanlove moj muz je na nps 15 ,otisao je u februaru. nemaju signal za mobilni telefon i nemaju internet. Javlja mi se jednom nedeljno sa satelitskog telefona i to kratko na 3 minuta. Znam kako vam je,ali ne brinite i ja sam cekala prvi put da se javi dugo dok se nije snasao.
Moj zet je otisao na nps 15 jos drugog marta i od tad se ne javlja. Sestra mi je jako nervozna pa pokusavam da asznam sta god mogu. Ovi u BG kazu sve je u redu samo nemaju signal niti internet....Jel neko nesto zna o ovome i jel ima nekog tamo?

Dragi je upravo otputovao za Urengoj nps 2.Ugovori su sasvim drugačiji od predhodnih tj tačno je navedena satnica(startna),opis posla,osnovna bruto zarada i još neke stvari koje u predhodnom ugovoru nisu bile.Inače potpisao je isti na 6 meseci.Svi koji treba da putuju ovih dana nek ne piju alkohol na dan polaska jer se vrši alko test i neće im dozvoliti da potpišu ugovor ako test bude pozitivan,takođe pregledaju i stvari i zabranjeno je nošenje alkohola (bukvalno otvaraju kofere i prevrću stvari).Lokacije firme jeste malo zeznuta ali po samoj zgradi nebi se reklo da je firma u krizi i inače su vrlo ljubazni.
Ovo za doručak tek sad sam videla i nešto mi je nerealno.

Moguce da su novi ugovori zbog novog zakona koji je od 1.marta na snazi. Plata se od sada uplacuje elektronski preko poreske uprave i uveden je extra porez od 20% na zarade preko 50.000.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back