nema pravila, mozda te pozovu za 5, 10, 50 ili 150 danaprosao sam probu papiri su u firmu stigli...kad da se nadam pozivu za lekarski i putu za rusiju??
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nema pravila, mozda te pozovu za 5, 10, 50 ili 150 danaprosao sam probu papiri su u firmu stigli...kad da se nadam pozivu za lekarski i putu za rusiju??
Moje saucesce.dobar dan samo sam usla na kratko jer imam smrtni slucaj u porodici,naime mom muzu je mrla sestra i trebala bi nekako da mu javim,znam da on nemoze da dodje ali bi volela da bar sazna nekako.firmu danas ceo dan nemogu da dobijem.uh pomozite mi molim vas.on je znao da nema nista od nje ali je se nadao da ce izdrzati bar do maja dok se on ne vrati.svi smo mnogo tuzni i neraspolozeni
molim vas dobri ljudi.on je u kujumbi na gradilistu tamo negde gde nema interneta
U pravu si. Takvih sefova ima sve vise. A o Brigadirima da ne pricamo,to su obicne ulizice. Ja na gradjevini radim vise od 25 godina. Kada sam se prijavio u Velestroju onaj Zika mi kaze da budem poslovodja.Nisam hteo I rekao mi je da sam veoma drzak I bezobrazan kada sam mu objasnio zasto necu da budem sef. Ja sefovo znanje mogu da kupim kad god ja zelim,ali sef moje znanje nikad. Sef,koji ne zna plan kako treba da ga okrene,ne zna gde mu je pocetak a gde kraj zgrade....ali,vazno da ima 2500 dolara platu I da ima nekog u firmi koji brine o tome da on bude sef. A znanjeeeee????????????? Do k........Nisam ja nista novo rekao u ovome zna se to al se ne komentarise.Malopre sam pisao pa sam pogresno poslao komentar.Pricam o tome da nas radnike vode nestrucna lica Rekao sam cast izuzetcima u vrhu ima strucnih ljudi skolovanih ali da neshvatite pogresno da radnik uvek kuka na sefa ili posl.,brigadira ne to nego hteo sam ovo da kazem
Malopre sam naveo Miku i Steva to boli radnika sto neznalice koji vode posao upropaste firmu.Nemoze radnik da upropadti i da dovede firmu na ivicu provalije nego onaj sef i do njega.Pa radnik radi sta mu se naredi i radnik (govorim o postenim majstorima kao radnicima)kada vidi i proceni da ga nadgled i kontrolise neznalica on tad fuseri.Znate sta to znaci.Jedne prilike sam na kraju meseca trazio u brigadira da pogledam "karnet" on me pita sta je to.Neznaluca sta zna nezna ni on sta znaci Mozda sam trebao na ruskom da ga pitam mozda bi me razumeo.Kasnije ga pitam sta je radio dok nije dosao u veles.on kaze bivsi policajac.Kaze napustio sluzbu nije hteo da j... narod pa ga staresina kaznjavao.Laze.Nego sramota ga da kaze sta je radio.Ponizenje mu da kaze da je gradj.radnik a i uverio sam se da nije.Ni jednog sefa jos nisam sreo ili brigadira da kaze da je gradjevinac sve neki bivsi pol.vojn.lica sportista idr.Nerazumem cega se stide skole ili neskole.E takvi dovode firme u propast i vlasnike firme u taj stadijum da nemogu da dobiju na twnderu
prema poslednjim informacija plata je "mozda" biti 21-og ovog meseca.
Jos od prosle godine se pricalo o tome da hoce da vrate na staro.Znaci,kasnice plate do kraja godine 3 meseca,mozda I 4.
nema pravila, mozda te pozovu za 5, 10, 50 ili 150 dana
da li je neko informisan kad je sledeca tura za rusiju preko firme velestroj
Plata: meni u ugovoru pise isto sto i u zakonu o radu-isplata do poslednjeg dana u mesecu za predhodni mesec.
pitanja:
1.sta vam pise u aneksu? kada je plata? (ne mogu da pronadjem aneks ugovora)
2. da li oni imaju neke penale ukoliko ne isplacuju zarade na vreme?
dobar dan samo sam usla na kratko jer imam smrtni slucaj u porodici,naime mom muzu je mrla sestra i trebala bi nekako da mu javim,znam da on nemoze da dodje ali bi volela da bar sazna nekako.firmu danas ceo dan nemogu da dobijem.uh pomozite mi molim vas.on je znao da nema nista od nje ali je se nadao da ce izdrzati bar do maja dok se on ne vrati.svi smo mnogo tuzni i neraspolozeni
molim vas dobri ljudi.on je u kujumbi na gradilistu tamo negde gde nema interneta
U pravu si. Takvih sefova ima sve vise. A o Brigadirima da ne pricamo,to su obicne ulizice. Ja na gradjevini radim vise od 25 godina. Kada sam se prijavio u Velestroju onaj Zika mi kaze da budem poslovodja.Nisam hteo I rekao mi je da sam veoma drzak I bezobrazan kada sam mu objasnio zasto necu da budem sef. Ja sefovo znanje mogu da kupim kad god ja zelim,ali sef moje znanje nikad. Sef,koji ne zna plan kako treba da ga okrene,ne zna gde mu je pocetak a gde kraj zgrade....ali,vazno da ima 2500 dolara platu I da ima nekog u firmi koji brine o tome da on bude sef. A znanjeeeee????????????? Do k........
Koji Zika nije ih sramota pa treba sefovima i brigadirima da drze seminare o lepom ponasanju pa onda da vrse selekciju radnika ko koliko zna i sta zna.Ja sam stara koska gledam ono sta rade od omladine nase ono je sramota nikada se na ovakav nacin nisu primali radnici u neku firmu.Onako ponasanje obecanja itd.Vidite samo danasnji slucaj .Gospodja treba da javi svom suprugu da mu je sestra umrla i nemoze da ih dobije -nece da se jave na poziv.Neznaju naravno ko i zasto zove ali gde je tu kultura kakav je to odnos da objave brojeve javno a nece da se javljaju na pozive .Zimus sam u zlatiborskoj od jednog sluzbenika zatrazio br od jednog od sefova na gradilistu.Nije hteo da mi da br kaze zabranjeno im je da davaju brojeve.Pa kakva je to tajna netrazis mu br od ministra.Pojedinim nemozes ni sa gvozdenim vilama da pridjes.
.
Plata: meni u ugovoru pise isto sto i u zakonu o radu-isplata do poslednjeg dana u mesecu za predhodni mesec.
pitanja:
1.sta vam pise u aneksu? kada je plata? (ne mogu da pronadjem aneks ugovora)
2. da li oni imaju neke penale ukoliko ne isplacuju zarade na vreme?
kada dodjes u zlatiborsku (sada je to surcinski put), pre leta dobijas papire sa informacija ko putuje sa to tobom, broj telefona sefa gradilista, i brojeve drugih znacajnih osoba (koje ce ti mozda zatrebati).U pravu si. Takvih sefova ima sve vise. A o Brigadirima da ne pricamo,to su obicne ulizice. Ja na gradjevini radim vise od 25 godina. Kada sam se prijavio u Velestroju onaj Zika mi kaze da budem poslovodja.Nisam hteo I rekao mi je da sam veoma drzak I bezobrazan kada sam mu objasnio zasto necu da budem sef. Ja sefovo znanje mogu da kupim kad god ja zelim,ali sef moje znanje nikad. Sef,koji ne zna plan kako treba da ga okrene,ne zna gde mu je pocetak a gde kraj zgrade....ali,vazno da ima 2500 dolara platu I da ima nekog u firmi koji brine o tome da on bude sef. A znanjeeeee????????????? Do k........
Koji Zika nije ih sramota pa treba sefovima i brigadirima da drze seminare o lepom ponasanju pa onda da vrse selekciju radnika ko koliko zna i sta zna.Ja sam stara koska gledam ono sta rade od omladine nase ono je sramota nikada se na ovakav nacin nisu primali radnici u neku firmu.Onako ponasanje obecanja itd.Vidite samo danasnji slucaj .Gospodja treba da javi svom suprugu da mu je sestra umrla i nemoze da ih dobije -nece da se jave na poziv.Neznaju naravno ko i zasto zove ali gde je tu kultura kakav je to odnos da objave brojeve javno a nece da se javljaju na pozive .Zimus sam u zlatiborskoj od jednog sluzbenika zatrazio br od jednog od sefova na gradilistu.Nije hteo da mi da br kaze zabranjeno im je da davaju brojeve.Pa kakva je to tajna netrazis mu br od ministra.Pojedinim nemozes ni sa gvozdenim vilama da pridjes.
.
Pre svega moje saucesce,nejavljaju se na telefone,sramota...Sta da ocekujemo od takve firme,jos se cudimo sto plata kasni...dobar dan samo sam usla na kratko jer imam smrtni slucaj u porodici,naime mom muzu je mrla sestra i trebala bi nekako da mu javim,znam da on nemoze da dodje ali bi volela da bar sazna nekako.firmu danas ceo dan nemogu da dobijem.uh pomozite mi molim vas.on je znao da nema nista od nje ali je se nadao da ce izdrzati bar do maja dok se on ne vrati.svi smo mnogo tuzni i neraspolozeni
Moje saučešće.dobar dan samo sam usla na kratko jer imam smrtni slucaj u porodici,naime mom muzu je mrla sestra i trebala bi nekako da mu javim,znam da on nemoze da dodje ali bi volela da bar sazna nekako.firmu danas ceo dan nemogu da dobijem.uh pomozite mi molim vas.on je znao da nema nista od nje ali je se nadao da ce izdrzati bar do maja dok se on ne vrati.svi smo mnogo tuzni i neraspolozeni
dobar dan samo sam usla na kratko jer imam smrtni slucaj u porodici,naime mom muzu je mrla sestra i trebala bi nekako da mu javim,znam da on nemoze da dodje ali bi volela da bar sazna nekako.firmu danas ceo dan nemogu da dobijem.uh pomozite mi molim vas.on je znao da nema nista od nje ali je se nadao da ce izdrzati bar do maja dok se on ne vrati.svi smo mnogo tuzni i neraspolozeni
Danas je neki lik (sef ili direktor) bio u Sabeti i rekao da se ljudi smire, da budu strpljivi, plata ce biti mozda sutra a mozda sledece sedmice. Navodno, firma je imala nesto da plati a i njima nisu uplacene sve pare. Na pitanje da li ce tako biti i sa sledecom platom, rekao je da ne bi trebalo i da je ovo trenutna situacija!
da li je neko informisan kad je sledeca tura za rusiju preko firme velestroj
Jos nesto mislim da netreba paniciti oko plata ipak je ovo do sada bila ozbiljna firma,imajuci u vidu da je ovo Januarska plata Januarsko sve kasni,treba sacekati do kraja meseca pa tek onda reagovati.Bilo je kasnjenje sa platama i u decembru [oktobarska plata]pa je bilo isplacivanje po pola plate ali do kraja decembra su svi dobili plata.
Moje najiskrenije saucesce!Danas sam zvala Bobana zbog plate i odmah mi se javio na mobilni!