Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka čast Jovane na razmišljanju. Iako sam majka (budućeg Sabetanca), pročitala sam, mada je bilo upozorenje da majke ne čitaju. Ja jesam majka i brinem, ali majke zato i postoje. A svako od vas koji ste bili tamo više puta, svaki onaj koji krenuo prvi put trebao je raščisti sa svim onim što si nabrojio. U Sibir ne idu deca (iako već i deca znaju što je Sibir), u Sibir idu zreli i odrasli ljudi, koji ako su se odlučili na takav poduhvat, moraju biti spremni da se nose sa svim onim što on nosi. Zato dok čitam sve Vaše prepiske na ovom forumu divim Vam se na hrabrosti, a kao majka (koja brine svakog dana), neizmerno sam ponosna na svog sina i sigurna sam da će on izdržati sve što će mu doneti vreme koje pred njim. Svima Vam želim puno sreće na vašem putu.

Postavio sam ovu prepisku(koja i istinu moze da demoralise)kao izrazavanje jednog coveka koji je otisao,koliko god informisan,u nepoznato podneblje po mnogo cemu drugacije.
Pored subjektivnih osecaja,izneo je i par bitnih cinjenica,za raziku od mnostva postova koji su trebali cirkulisati putem privatnih poruka!
Nisam bio u sibiru i ne mogu osetiti tu hladnocu gledajuci u broj -40!
Ima tu i svetlih trenutaka :klap:
1463637_761791450513659_976366773_n.jpg

Mislim da ste bezveze napali coveka...neko je samo preneo na papir ono sto oseca...

Upravo tako i ne vidim tu nista lose, ljudi smo valjda i sami cemo se sigurno vise puta suociti sa tim ! Lako je pricati kad smo u svom toplom domu, treba to doziveti pa onda pricati !!! Posla se vecina sigurno ne boji, bar oni sto su naucili da rade ali ima tu jos stvari koje ce sigurno teze pasti nego umor ......

Postavio sam ovu prepisku(koja i istinu moze da demoralise)kao izrazavanje jednog coveka koji je otisao,koliko god informisan,u nepoznato podneblje po mnogo cemu drugacije.
Pored subjektivnih osecaja,izneo je i par bitnih cinjenica,za raziku od mnostva postova koji su trebali cirkulisati putem privatnih poruka!
Pogledajte prilog 312027

Naravno prijatelju nije sve tako crno...u sibiru je sve belo :lol: bitno je zdravlje da posluži i da bude dobra ekipa ljudi(pre svega dobrih ljudi) nažalost citao sam da su medjuljudski odnosi na jako niskom nivou......radio sam u moskvi i to decembar januar februar i to sve napolju po ceo dan prosecno -30 stepeni je bilo ali se izdrzalo zahvaljujuci sloznoj ekipi sto se kaze disali smo kao jedan....eto i ja cekam samo da stignu papiri iz moskve i pravac novi urengoj.....dalje je sve u božijim rukama :hvala:

Mislim da ste bezveze napali coveka...neko je samo preneo na papir ono sto oseca...

Mislim da ste pogrešno protumačili ono što sam napisala i nije mi bio cilj nikoga napadati i prozivati, samo je moje mišljenje da je odluku o takvom odlasku, u potrazi za, grubo rečeno, svojim opstankom, samo po sebi jako teško doneti i da čovek, dok tako nešto odluči mora biti svestan svoje odluke, pa se samim tim mora i nositi s njom. Svesna sam toga da svaki od njih sigurno bar u jednom momentu oseti svu strahotu te odluke, oseti čežnju za toplim domom i svojom obitelji, ali isto sam tako sigurna da stavljajući takva svoja osećanja, na mesto kao što je ovaj forum mnogima silno otežava odluku koju su i tako teško doneli. Kao što je on izneo svoje mišljenje tako sam i ja svoje. Na ovom forumu mnoga deca prate svoje očeve, mnoge žene svoje muževe, majke sinove i iako su oni u svojim domovima, proživljavaju s njima svaki njihov trenutak, tamo negde daleko.....

Pogledajte prilog 312027
Samo ti kralju napisi sta mislis a ostale pusti da shvataju kako im volja.I samo napred.Svako dobro.

Ma nisam ja nikog napao daleko bilo mnogima je tesko to je sigurno svako ima problema dal fizickih ili psihickih zasto sebe muciti ako je nesto jace od tebe zato ljudi trebaju dobro da se preispitaju dal oni to mogu mnogi idu na taj put a nikad nisu videli terena pa odma za Rusiju o tome treba razmisliti dobro nista lose nisam mislio .;)

bitno je da se razumemo ...a koliko god da je covek jak i spreman na sve to, mislim da mora da oseti ovako nesto ako je normalan..zasto moramo da piisemo samo kad ko putuje,kolika je plata...treba biti spreman i realan kroz sve to sto ce neko da prodje dok je tamo...eto npr.moj muz je bio u vojsci u Bujanovcu,nije dolazio kuci 9 meseci...otisao je u inostranstvo drugi put,pa je eto ovih dana skroz kljoknuo psihicki zbog porodice-dvoje male dece...a bez obzira na to osecanje planira opet da ide...to je zivot...to je ono sto sve nas ceka...ne samo veliki minus,koliko se sati radi,kolika je satnica,koji NPS...

Seobe. Sledeci deo. )))
Kako to ti sve tuzno pises.. Verovatno tako i dozivljavas, a zao, jer ne vidim razloga za toliku tugu. Svi havala Bogu zivi, zdravi, dobro zasticene od hladnoce, nahranjeni, zive u toplom, skoro na svima gradilistima ima internet i u svakom trenutku mozes dobiti vezu... mislim, moze se izdrzati neko odredeno vreme. I za jednog zdravog muskarca, koji po svojoj prirodi osvajac to je cak i izazov, da sebe proveri u..u.. nekom smislu na cvrstinu i uopste ni neki problem, a za "strahotu odluke" nema ni govora. Znam da je relativno mala plata za te uslove u kojima oni rade i nije lako tamo raditi, ali da sam mladja isla bi i ja! ))) Jer muskarci to dozivljavaju.. kao neko novo iskustvo, kao setnja na pecanje ili u lov ))), a koje nece trajati vecno, a samo 3-5-6 meseci, a koje nikad u zivotu ne bi imali da ne odputuju.. Stvarno ne vidim razloga za depresiju pogotovo sto znam, da vecina ljudi, koji bili na radu u Rusiji zele da se vrate sto pre nazad na posao. Mislim, naravno ima minusa u svemu tome, ali ipak vise ima pozitivnog. I u to sam sigurna. Zato nemoj misliti negativno na situaciju, a budi vedrija.

Mislim da ste pogrešno protumačili ono što sam napisala i nije mi bio cilj nikoga napadati i prozivati, samo je moje mišljenje da je odluku o takvom odlasku, u potrazi za, grubo rečeno, svojim opstankom, samo po sebi jako teško doneti i da čovek, dok tako nešto odluči mora biti svestan svoje odluke, pa se samim tim mora i nositi s njom. Svesna sam toga da svaki od njih sigurno bar u jednom momentu oseti svu strahotu te odluke, oseti čežnju za toplim domom i svojom obitelji, ali isto sam tako sigurna da stavljajući takva svoja osećanja, na mesto kao što je ovaj forum mnogima silno otežava odluku koju su i tako teško doneli. Kao što je on izneo svoje mišljenje tako sam i ja svoje. Na ovom forumu mnoga deca prate svoje očeve, mnoge žene svoje muževe, majke sinove i iako su oni u svojim domovima, proživljavaju s njima svaki njihov trenutak, tamo negde daleko.....

Poslednja izmena:
Seobe. Sledeci deo. )))
Kako to ti sve tuzno pises.. Verovatno tako i dozivljavas, a zao, jer ne vidim razloga za toliku tugu. Svi havala Bogu zivi, zdravi, dobro zasticene od hladnoce, nahranjeni, zive u toplom, skoro na svima gradilistima ima internet i u svakom trenutku mozes dobiti vezu... mislim, moze se izdrzati neko odredeno vreme. I za jednog zdravog muskarca, koji po svojoj prirodi osvajac to je cak i izazov, da sebe proveri u..u.. nekom smislu na cvrstinu i uopste ni neki problem, a za "strahotu odluke" nema ni govora. Znam da je relativno mala plata za te uslove u kojima oni rade i nije lako tamo raditi, ali da sam mladja isla bi i ja! ))) Jer muskarci to dozivljavaju.. kao neko novo iskustvo, kao setnja na pecanje ili u lov ))), a koje nece trajati vecno, a samo 3-5-6 meseci, a koje nikad u zivotu ne bi imali da ne odputuju.. Stvarno ne vidim razloga za depresiju pogotovo sto znam, da vecina ljudi, koji bili na radu u Rusiji zele da se vrate sto pre nazad na posao. Mislim, naravno ima minusa u svemu tome, ali ipak vise ima pozitivnog. I u to sam sigurna. Zato nemoj misliti negativno na situaciju, a budi vedrija.
Da,u pravu si..Velika vecina,koji uspeju da izdrze prvih i odlucnih 3-4 meseca,kad se vrate kuci i razmisle,posle 7 dana su spremni da se ponovo vrate u Rusiju......
To ste u pravu,sve porodice prolaze sa nama sve sto nam se desava...Ja licno nista neprijatno ne pricam dok sam ovde,sve sto se desi krijem od mojih kuci,da ne brinu a ne mogu da mi pomognu.Kad se vratim,nesto kazem,nesto bolje i da nikada ne saznaju,manej ce se brinuti kad ponovo spakujem kofere i odem...
Твој српски је одличан! Неки којима је он матерњи лошије га говоре и пишу!
Upravo tako,uzeo si mi misao...:ok:

gradiliste Antancinski cuvaj se stize ti jedan Srbin Madjarskog porekla ozenjen lalinkom Hrvatskog porekla :hahaha::hahaha::hahaha: sreda putujem ali jos neznam kad ide li jos ko u Sredu za Tjumen

:gace::super::gace::super::klap::klap::bye::bye:

- - - - - - - - - -

Srecan put koji putuju a mi zivimo u nadi da ce skorije da pozovu i nas ostale,danas tacno 4 meseca od kako smo se prijavili i cekamo i dalje...

Prijatelju ista situacija i kod mene,a mislim da nas ima dosta koji toliko cekamo...:dash::dash::dash:

Pozdrav svima!Ljudi zna li neko nesto? danas je trebalo da stignu proglasenja iz Moskve,barem su meni tako rekli prosli petak kada sam bio u velestroj da pitam za moj status.

Pozdrav Dragisa,niko nista svi cute,probao sam par puta da dobijem nekog iz Velestroja ali se niko ne javlja,ma bice....kad........eee to je vec komplikovano pitanje na koje nema odgovora.....:dash::dash::dash::dontunderstand::dontunderstand:

BICEMO OBAVESTENI KAD BUDE :hahaha::hahaha::hahaha::whistling::whistling:

dobro jutro........dakle, majka da štrika fantomke :zcepanje::klap::klap:
oćete s trtku el bez trtku na vr? :rotf:

Samo strikaj majka,valja ce se neko setiti i nas SABETANACA.:hahaha::hahaha:

- - - - - - - - - -

Штрикај ал стварно пошто немам идеју где продају. Добро јутро свима желим.

Dobro jutro Drinjaca prijatelju evo kafica za tebe i majku :kafa::kafa::kafa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back