Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koji šef ?
Vidi se da o nekim stvarima baš nemate pojma.
Geometar podcjenjen maksimalno,a bez geometra ne može ništa.
Izvještaj o količinama, vertikalnosti ............itd.
U nekim firmama je normalno da se ti izvještaji friziraju - izmišljaju,
dok u normalnim firmama pišeš onako kako jeste.

Poslednja izmena:
Koji šef ?
Vidi se da o nekim stvarima baš nemate pojma.
Geometar podcjenjen maksimalno,a bez geometra ne može ništa.
dok u normalnim firmama pišeš onako kako jeste.

Izvini,samo sam se nadovezala na post koji je postavila Centr.Pitanje se odnosilo na procenu "običnog"radnika,bez podcenjivanja geometara.

Po tebi je ovo spamovanje........OK
Nemaš pojma koliko ovo ima veze sa poslom u Ruskoj Federaciji ili se praviš da ti nije jasno o čemu pišem.

‚‚Geometar podcjenjen maksimalno,a bez geometra ne može ništa.
dok u normalnim firmama pišeš onako kako jeste.``

Znači građevinski inženjeri imaju problem sa rezultatima
mjesečnog izveštaja koji između ostalog podnose i geometri.

Po tebi je ovo spamovanje........OK
Nemaš pojma koliko ovo ima veze sa poslom u Ruskoj Federaciji ili se praviš da ti nije jasno o čemu pišem.

‚‚Geometar podcjenjen maksimalno,a bez geometra ne može ništa.
dok u normalnim firmama pišeš onako kako jeste.``

Znači građevinski inženjeri imaju problem sa rezultatima
mjesečnog izveštaja koji između ostalog podnose i geometri.

Moderator ne mora biti gradj. inženjer, pa mi objasni, a i ostalima jer vidim da se niko ne uključuje u diskusiju. Odakle sad iskoči geometar :eek:
Meni ovako neupućenoj za sada sve ovo liči na spam.

Hahhahhhaa, nema balona i slavlja kao juče kad neko dobije pozivno pismo,pa onda kad se javi neki geometar sve liči na spam.
Pa dobro svaki geometar mora da prati stanje na terenu i IZMENE koje su nastale ako je nesto uradjeno mimo plana i da prati rastojanja ali to je tvoj posao a ovde su pretezno radnici i oni nemoraju da pisu izvestaje i da potpisuju stvari koje su nekad i skroz zeznute i nose jako veliku odgovornost zbog koje mogu i karijeru da zavrse za sva vremena a sto se tice radnika oni idu za Rusiju pravi se zadrze dosta vremena oni losi napuste i to je po meni normalana pojava a baloni pa ljudi smo zna se da kad neko dobije poziv da ce ta porodica imati hleba u naredni period zato treba i ti da se radujes kao i svi mi nije sramota u opste :D

Dobri ljudi,a koliko vidim ovde ih je mnogo :), zamolila bih vas da mi odgovorite na par pitanja. Dobila sam poziv od Velestroja,a danas i na mejl listu sta od papira treba da im odnesem u Zlatiborsku 35. Citajuci temu unazad neke stvari su pocele da me bune. Prvo gde se radi lekarski? Meni je receno,u gore pomenutoj listi, ili u DZ ili u ovlascenoj ustanovi. A ovde ljudi spominju Maglajsku,V.Stepe... Gde onda? Drugo,ovde se spominje odlazak na 3 meseca a meni je receno na 6 meseci. Na koliko onda? A povrh svega frka mi je! :sad2: Inace sam geodeta i receno mi je da idem na Crno more,gde ne znam,samo mi je receno da cu do 15.10 biti na gradilistu. Pomagajte! :)

U svakom zitu ima kukolja i uvek ih je i bilo, pa tako i u Velesstoju. Iz suprugove price cula sam da je bilo casnih i postenih ljudi koji su odradjivali svoj posao skroz profesionalno, a bilo je i onih "indijanaca" koji su nekim cudom zalutali tamo (Tyumen) i vesto su se slepali uz ove iskusne radnike i nabijali isto satnice. Sto kaze Larsson7- takvi i najbolje prodju

Dobri ljudi,a koliko vidim ovde ih je mnogo :), zamolila bih vas da mi odgovorite na par pitanja. Dobila sam poziv od Velestroja,a danas i na mejl listu sta od papira treba da im odnesem u Zlatiborsku 35. Citajuci temu unazad neke stvari su pocele da me bune. Prvo gde se radi lekarski? Meni je receno,u gore pomenutoj listi, ili u DZ ili u ovlascenoj ustanovi. A ovde ljudi spominju Maglajsku,V.Stepe... Gde onda? Drugo,ovde se spominje odlazak na 3 meseca a meni je receno na 6 meseci. Na koliko onda? A povrh svega frka mi je! :sad2: Inace sam geodeta i receno mi je da idem na Crno more,gde ne znam,samo mi je receno da cu do 15.10 biti na gradilistu. Pomagajte! :)

Sutra ih nazovi i pitaj sve što te interesuje.Tako ćeš dobiti informacije koje su ti potrebne.:)

Dobri ljudi,a koliko vidim ovde ih je mnogo :), zamolila bih vas da mi odgovorite na par pitanja. Dobila sam poziv od Velestroja,a danas i na mejl listu sta od papira treba da im odnesem u Zlatiborsku 35. Citajuci temu unazad neke stvari su pocele da me bune. Prvo gde se radi lekarski? Meni je receno,u gore pomenutoj listi, ili u DZ ili u ovlascenoj ustanovi. A ovde ljudi spominju Maglajsku,V.Stepe... Gde onda? Drugo,ovde se spominje odlazak na 3 meseca a meni je receno na 6 meseci. Na koliko onda? A povrh svega frka mi je! :sad2: Inace sam geodeta i receno mi je da idem na Crno more,gde ne znam,samo mi je receno da cu do 15.10 biti na gradilistu. Pomagajte! :)[/QUOT

Moj suprug je prvi put isao na 3 meseca u Tyumen kao poslovodja (gradj.tehnicar), Lekarski je radio ovde kod nas, dok su neki radili u Tyumenu. Sad u ponedeljak 16.9.je otisao ponovo tamo, ali kako mi se cini na 6 meseci :( jer su mu radjeni papiri (radna viza). E sad zavisi da li ti ides prvi put, jer obicno prvi put salju na 3, a posle na duze, ako imaju potrebe za tvojim zanimanjem. Na Crnom moru nije strasno sto se vremena tice u odnosu na ove sto su u Sibiru :/ Jedino sto mi se ne svidja to su vize, jer je moj suprug 2 meseca imao biznis vizu, pa je jedan mesec imao turisticku i morao je da pravi prelaz u Kazakastan, a sada se nadam da ce dobiti radnu.

Nisam ni ja nista razumela. Sad imam utisak da ucestvujem u razgovoru, koji vodili Larson sa Free Talkom ranije negde u realu..
Pitala sam Free Talka u vezi "zasluga" zato sto ne smatram satnicu od 5 dolara, koju dobijaju "obicni ljudi" radeci u teskima uslovima u reonima Krajnjeg severa nagradom. Pre bi to nazvala sramnim minimalcem.
To je moje misljenje.
Moderator ne mora biti gradj. inženjer, pa mi objasni, a i ostalima jer vidim da se niko ne uključuje u diskusiju. Odakle sad iskoči geometar :eek:
Meni ovako neupućenoj za sada sve ovo liči na spam.

Obicno kada ides prvi put koliko sam cula salju na 3, a posle zavisno od potrebe tvog zanimanja na 6 meseci. Moj suprug je prvo bio na 3 meseca u Tyumenu kao poslovodja, pa je sada u ponedeljak 16.9. otisao ponovo tamo, ali izgleda na 6 meseci :( jer su mu radili papire (radna viza). Na Crnom moru je sto se tice vremena mnogo povoljnija situacija za razliku od ovih sto su u Tyumenu i jos severnije :/ Pitas za lekarski: moj suprug je ovde radio, a kaze mi da su mnogi radili lekarski tamo u Tyumenu

Nisam ni ja nista razumela. Sad imam utisak da ucestvujem u razgovoru, koji vodili Larson sa Free Talkom ranije negde u realu..
Pitala sam Free Talka u vezi "zasluga" zato sto ne smatram satnicu od 5 dolara, koju dobijaju "obicni ljudi" radeci u teskima uslovima u reonima Krajnjeg severa nagradom. Pre bi to nazvala sramnim minimalcem.
To je moje misljenje.

U Tyumenu su cak te satnice od 5 $ smanjili na 4$, sto mu dodje oko 3 eura, sto je jako malo za tu daljinu i te uslove

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back