Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Larsson7 ,,,,,,,,,pa i tada si za vreme te racije pisao , znala sam da ce tako biti ,,,,taka im politika firme ,,,e sad mene muz nije ni pitao ,,,otiso i javio se da je bio na lekarski ,,,ja znam da je na 6 meseci ,,,a on cuti danima ,,,u stvari imam potpuno poverenje donekle je to zajednicka odluka ,,,znamo sta je najbolje za porodicu ,,,isto bi odlucili i zajdeno ....precutni dogovor ...meni je to mnogo licno ,ja ne bi izdrzala iskreno ,,,Sve je stvar izbora ,,,,Sve najbolje :ok:

Ne znam šta da ti kažem.I moj dragi je bio "hapšen"ali prelomli smo.Jeste teško je i nama i vama tamo,ako imaš neki drugi izbor ok.Mi za sada nemamo i guramo dalje.

Nemam ni ja ali hteo sam da odradim ovaj ugovor koji imam. Na kraju ispade da ugovor ne znaci nista,da smo ga bezveze potpisivali.. Situacija jeste teska ali poznajem sebe i necu da radim nesto sto nisam siguran da mogu da ispunim.

Nemam ni ja ali hteo sam da odradim ovaj ugovor koji imam. Na kraju ispade da ugovor ne znaci nista,da smo ga bezveze potpisivali.. Situacija jeste teska ali poznajem sebe i necu da radim nesto sto nisam siguran da mogu da ispunim.

Pa šta je to što ti predstavlja takav problem,nemoj pogrešno da me shvatiš ali što to kao dobar i vredan radnik ne bi mogao da ispuniš?Nostalgija?

Larsson7 ,,,,,,,,,pa i tada si za vreme te racije pisao , znala sam da ce tako biti ,,,,taka im politika firme ,,,e sad mene muz nije ni pitao ,,,otiso i javio se da je bio na lekarski ,,,ja znam da je na 6 meseci ,,,a on cuti danima ,,,u stvari imam potpuno poverenje donekle je to zajednicka odluka ,,,znamo sta je najbolje za porodicu ,,,isto bi odlucili i zajdeno ....precutni dogovor ...meni je to mnogo licno ,ja ne bi izdrzala iskreno ,,,Sve je stvar izbora ,,,,Sve najbolje :ok:

Da,pisao sam i moj stav se nije promenio od tad za razliku od dosta ljudi tamo. Naprimer moji cimeri su zezali ljude koji su trebali da idu na lekarski,kao umreces zimus ovde,puko si,zena ce da te ostavi i jos gomilu glupih fora,da bi na kraju isti ti ljudi koji su i odbili lekarski kao i ja,trazili da idu naknadno,promenili su misljenja preko noci i pogazili sve sto su i sami pricali i odgovarali.

Pa šta je to što ti predstavlja takav problem,nemoj pogrešno da me shvatiš ali što to kao dobar i vredan radnik ne bi mogao da ispuniš?Nostalgija?

Meni rad nikad nije bio problem,to sa tim nema veze,niti je to iko dovodio u pitanje,cak sta vise.. Ne znam kako bih to nazvao-sveukupna nostalgija valjda. Ima raznih ljudi,nekima je bilo bolje tamo nego kuci,ja sam se prvi put odvojio od svojih,nemam tog iskustva. Muka me naterala i otisao sam i odradio to. Isao bih opet ali na krace,ne moze,onda do vidjenja. Zelim svima uglavnom sve najbolje,da im vreme brzo prodje i da se u zdravlju vrate svojim kucama. P.S.Nije sve u parama.

Poštujem sve što si rekao,nije sve u parama ali od nečeg mora da se živi.Svako zna i bira ono što misli da je najbolje za njega i porodicu. U svakom slučaju odluka je vaša i drago mi je što smo se upoznali makar online "avetinjak":zag:

Pozz svima. Vidim ljudi sve vise dobijaju radne dozvole a ja odbio lekarski i dobio status u firmi ''ZABRANJEN''. Posle onog hapsenja u Tyumenu,zvali su sve na lekarski pregled za ubrzani proces dobijanja radne dozvole na 6 meseci,ja sam odbio. Iz razloga sto mislim da ja (licno),ne bih mogao da izdrzim taj period,bez da idem kuci. Tad mi je receno da cu dobiti ''otkaz'' i da vise necu biti pozivan. Ja sam rekao da bih i dalje radio ali na krace KAO I DO SAD STO SE ISLO od,jednog do 3 meseca + prelazi u Kazakstan ko i koliko hoce. Na to mi je direktor da ga ne imenujem rekao da tih ''IGRICA'' vise nema i da tako vise ne moze (A BILO JE IGRICA). Sad tenutno sam na spisku za dobijanje priglasenja ali pored mog imena stoji ''ZABRANJEN''.. Trazio sam svoja dokumenta nazad i ljubazno se zahvalio sluzbenici kraj telefona. Imam ugovor na 6 meseci do 1.12.2013 godine,koji je izgleda mrtvo slovo na papiru. To je moja prica i jedna druga strana medalje. Prosao sam kao najgori neki tamo,a nisam,cak sta vise,radio sam posteno,malo pricao i gledao sta se radi a radi se svasta,bukvalno,mnogo losih ljudi na jednom mestu,mnogo vise nego dobrih i postenih,cast izuzecima. Meni je savest cista i vrata nisam zatvorio zadnjicom a ove ljude iz Velestroja pa i njih boli uvo za jednog obicnog bravara. Na kraju ziveo sam i bez Velestroja,pa zivecu valjda i sad.
mislim da si pogresio i to jako. Jer kako shvatam bar ugovor i na 6 m-ci, ali posto radite вахтовым методом, a po toj metodi radi se 3 meseca + 3 nedelje kuci. I opet - 3 meseca + 3 nedelje kuci. Tako nekako cini mi se i zato dolazis na odmor posle 3 meseca rada, budes 3 nedelje kuci na odmoru i opet ides na 3 meseca na posao.. I to tebi ne prikuda se staz za vreme 3 nedelje odmora. ...

mislim, moras otici i nazad vratiti dokumenta i dogovoriti sa njima u Velesstroju zbog nesporazuma.
Meni rad nikad nije bio problem,to sa tim nema veze,niti je to iko dovodio u pitanje,cak sta vise.. Ne znam kako bih to nazvao-sveukupna nostalgija valjda. Ima raznih ljudi,nekima je bilo bolje tamo nego kuci,ja sam se prvi put odvojio od svojih,nemam tog iskustva. Muka me naterala i otisao sam i odradio to. Isao bih opet ali na krace,ne moze,onda do vidjenja. Zelim svima uglavnom sve najbolje,da im vreme brzo prodje i da se u zdravlju vrate svojim kucama. P.S.Nije sve u parama.

samo da te :zag:
ko zna, možda se i vidimo ovde opet.
u svakom slučaju sve najbolje od srca i u svakom slučaju ne prestajem da :strika: bio ovde ili ne

:D:worth::worth: znam, znam ... svi smo u istoj kozi :zcepanje:. Al treba da dobijete akontaciju, ako nesto ne izmenjeno opet.
ma moj dragi je radio samo avgust...akontaciju smo vec potrosili jos 10-og:manikir:a sad iscekujemo ostatak i nadamo se ponovnom pozivu...navodno nam je neki covek proverio u ambasadi radna dozvola ce mu biti gotova 25-og jedino nas buni to sto iz firme niko nista ne javlja i kad muz zove kazu nemamo nikakvih informacija i sad namamo pojma sta se desava

E onda se ne brini nista imace tamo sve sto god mu zatreba....Moj dragi ima cak i WI-FI u zgradi,tako da preko skajpa moze da se prica bez seckanja i slicnih smetnji...Na gradilistu Grusovaja ima posla najmanje 5 godina,zato im i rade zelene kartone hoce da oforme stalnu ekipu inace tamo se nalazi tek 15-tak Srba.....Ja mislim da su tamo najbolji uslovi od svih gradilista Velesstroja.....a tek Crno more koje je mom dragom udaljeno 10-tak minuta od smestaja.... :)

P.s.Ko nema laptop,a putuje tamo bolje da ne kupuje u Srbiji...Kaze moj dragi Asus laptop kad se prebaci sa rublja u dinare kosta nekih 16 000 dinara,kupice ga od sledece isplate ima njegov kolega kaze da je odlican....

Prelep predeo! Muž mi je bio u Sochiju, imamo dosta divnih slika!

Pozz svima. Vidim ljudi sve vise dobijaju radne dozvole a ja odbio lekarski i dobio status u firmi ''ZABRANJEN''. Posle onog hapsenja u Tyumenu,zvali su sve na lekarski pregled za ubrzani proces dobijanja radne dozvole na 6 meseci,ja sam odbio. Iz razloga sto mislim da ja (licno),ne bih mogao da izdrzim taj period,bez da idem kuci. Tad mi je receno da cu dobiti ''otkaz'' i da vise necu biti pozivan. Ja sam rekao da bih i dalje radio ali na krace KAO I DO SAD STO SE ISLO od,jednog do 3 meseca + prelazi u Kazakstan ko i koliko hoce. Na to mi je direktor da ga ne imenujem rekao da tih ''IGRICA'' vise nema i da tako vise ne moze (A BILO JE IGRICA). Sad tenutno sam na spisku za dobijanje priglasenja ali pored mog imena stoji ''ZABRANJEN''.. Trazio sam svoja dokumenta nazad i ljubazno se zahvalio sluzbenici kraj telefona. Imam ugovor na 6 meseci do 1.12.2013 godine,koji je izgleda mrtvo slovo na papiru. To je moja prica i jedna druga strana medalje. Prosao sam kao najgori neki tamo,a nisam,cak sta vise,radio sam posteno,malo pricao i gledao sta se radi a radi se svasta,bukvalno,mnogo losih ljudi na jednom mestu,mnogo vise nego dobrih i postenih,cast izuzecima. Meni je savest cista i vrata nisam zatvorio zadnjicom a ove ljude iz Velestroja pa i njih boli uvo za jednog obicnog bravara. Na kraju ziveo sam i bez Velestroja,pa zivecu valjda i sad.

Da li je Vama išao staž dok ste radili za njih?...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back