Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
prijavljen i legalan za rad u Srbiji. A za rad u Rusiji ovo pitanje izgleda jos ne regulisano kako treba izmedju dve drzave. Makar kazu da ce biti sredjeno uskoro. Zato sad svih salju na lekarski u Rusiji - zbog dobijanja legalnih papira na duze vreme. Falim te Boze! :)
Ali zašto onda idu ljudi na mesec...tri...pa prave neke preseke, pa se boje da ih ne uhvati njihova imigraciona ako su radnici Velesstroja kojima se uplaćuje staž? Ako si prijavljen onda si legalan...zar ne?...mislim na RF

Poslednja izmena:
mislim da si pogresio i to jako. Jer kako shvatam bar ugovor i na 6 m-ci, ali posto radite вахтовым методом, a po toj metodi radi se 3 meseca + 3 nedelje kuci. I opet - 3 meseca + 3 nedelje kuci. Tako nekako cini mi se i zato dolazis na odmor posle 3 meseca rada, budes 3 nedelje kuci na odmoru i opet ides na 3 meseca na posao.. I to tebi ne prikuda se staz za vreme 3 nedelje odmora. ...

Pa ja znam da sam pogresio ali sta sad.. Ne verujem da radna dozvola funkcionise tako,da je tako ja bih je oberucke prihvatio,to vazi samo za Ruse koji rade u Velesstroj Bgd,pricao sam licno sa dvojicom kolega Rusa(oni su iz Krasnojarska sa Jeniseja,predivni ljudi). Oni rade po sistemu 3+3 a mi 6+0 :) Cak su mi i oni rekli da je mnogo 6 meseci bez prekida.. Ako gresim,ispravite me.

Dobra pitanja. Mislim da smo prijavljeni u Srbiji a u Tyumenu smo bili na CRNO-CRNCIJATO CRNO!

I meni su ponudili proslog meseca da idem u Tjumen na crno (znaci bez ikakve vize) . Ja sam besposlen i meni je svaki posao dobrodosao jer neradom najvise gubim tako da sam tu ponudu rado prihvatio ali kako su mi kasnije rekli zbog nedostatka karata nisam otisao.
Larsson7 Svi smo mi u zivotu radimo kako moramo, mozemo i kako nama odgovara. Dali si pogresio ili ne zbog odlaska iz Velestroja ti ces najbolje znati i niko nema prava da te kritikuje. Svi smo mi prica za sebe i sta je za jednog dobro za drugog mozda nije. Jasta nego ce biti i drugih poslova. Ko zna zasto je za tebe dobro sto si doneo odluku o odlasku a i ako si pogresio imaces iz cega da izvuces pouke. Zelim ti srecu u traganju za novim poslom!

Ljudi nov sam na forumu...Predao sam papire u Velesstroj,zvali su me na razgovor i rekli su mi da ce mi poslati sta treba da prikupim od dokumentacije.NIsu mi nista precizno rekli na koje bi gradiliste isao,ali onako okvirno mi ie receno da bi to trebalo biti neko kod Bajkalskog jezera.Da li ima ko iskustava sa tim gradilistem,kakvo je vreme..I da najvaznije da li tamo rade samo

I meni su ponudili proslog meseca da idem u Tjumen na crno (znaci bez ikakve vize) . Ja sam besposlen i meni je svaki posao dobrodosao jer neradom najvise gubim tako da sam tu ponudu rado prihvatio ali kako su mi kasnije rekli zbog nedostatka karata nisam otisao.
Larsson7 Svi smo mi u zivotu radimo kako moramo, mozemo i kako nama odgovara. Dali si pogresio ili ne zbog odlaska iz Velestroja ti ces najbolje znati i niko nema prava da te kritikuje. Svi smo mi prica za sebe i sta je za jednog dobro za drugog mozda nije. Jasta nego ce biti i drugih poslova. Ko zna zasto je za tebe dobro sto si doneo odluku o odlasku a i ako si pogresio imaces iz cega da izvuces pouke. Zelim ti srecu u traganju za novim poslom!

Respekt for you :bye:

Nerjungri....30km prvo naselje...klopa solidna,ima signala za mob...a za internet samo uz pojacivac,moj dragi je bio mesec dana i opet bi se vratio tamo,kaze da je imao super ekipu,laganica za rad,jedino sto kad izguglas malo videces da je to najhladniji grad zimi ,prosle godine je bilo -60...tako da nek se dobro opremi...sto je najbitnije kaze da im je sef extra lik...ako jos nekako mozemo da pomognemo...pitaj

Hvala Solari puno na ovoj dobroj informaciji puno ce znaciti mom kumu javili su mu pre neki dan da mu je stiglo priglasenje i da treba da putuje uskoro i bice tamo do 7 decembra pa kuci :p

Da,pisao sam i moj stav se nije promenio od tad za razliku od dosta ljudi tamo. Naprimer moji cimeri su zezali ljude koji su trebali da idu na lekarski,kao umreces zimus ovde,puko si,zena ce da te ostavi i jos gomilu glupih fora,da bi na kraju isti ti ljudi koji su i odbili lekarski kao i ja,trazili da idu naknadno,promenili su misljenja preko noci i pogazili sve sto su i sami pricali i odgovarali.

Moj prijatelju na takve provokacije treba odgovoriti na fin nacin to tipa zena ce te ostaviti svako ko ima suprugu moze i da ostane bez nje ali svako a sto se tice umiranja u Rusiji pre ce da se umre u Srbiji od gladi nego tamo od zime i samo covek treba da bude svoj ocigledno da si jako klad pa ti je sve to tesko palo ali sve se brzo zaboravi nedaj se polako sve ce doci na svoje:p

Ma nemam se ja sta tebi pravdati a i takvih sam se nagledao tamo koliko hoces. Ti ces najbolje i da prodjes u Velesstroju.
Vidi, za tebe je Neimar Inženjering kao stvoren.
Neki nikad neće razumeti da kad živiš i radiš u drugoj državi da si stvarno tamo.
A ne kod svoje kuće i da to što te neko dobro plaća i treba da zaslužiš.

Poslednja izmena:
Тако што кад радиш онај извештај на крају месеца
- Исполнительная документация в строительстве -
не измишљаш податке него пишеш оне који стварно јесу

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back