Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Satnica minimalna je pet ljudi.Ali da ne pametujem puno,nek svako misli sta hoce.Polako se smaram s a svim ovim.Dovoljno je da neko nesto kaze i svi u paniku.U urengoju su uveliko pricali o stnici 4 dolara i to sve radnici.Na kraju nikom nije skinuta obecana satnica.Radnici pricaju svasta,neko s pravom,neko sto ne skontaju najbolje a neki iz ciste zavisti.Trebace vam vremena da utvrdite ko je ko.

Samo ja mislim da je to nesto drugo po sredi neverujem da je politika Velestroja bas takva jel ove lose vesti se daleko cuju a drzava srbija ima dosta radnika gradjaevinaca i dosta firmi koji grade po Rusiji ovako moze samo da izgube dosta radnika samo sa tom satnicom od 4 dolara druge firme jedva cekaju da konkurentna firma to uradi los glas se daleko cuje zato ce morati da se nesto konkretno uradi jel poslovi koji su pogodjeni moraju da se zavrse na vreme a kad se radi punom parom mora i da se plati to je moje misljenje

- - - - - - - - - -

Samo ja mislim da je to nesto drugo po sredi neverujem da je politika Velestroja bas takva jel ove lose vesti se daleko cuju a drzava srbija ima dosta radnika gradjaevinaca i dosta firmi koji grade po Rusiji ovako moze samo da izgube dosta radnika samo sa tom satnicom od 4 dolara druge firme jedva cekaju da konkurentna firma to uradi los glas se daleko cuje zato ce morati da se nesto konkretno uradi jel poslovi koji su pogodjeni moraju da se zavrse na vreme a kad se radi punom parom mora i da se plati to je moje misljenje

:worth:
Satnica minimalna je pet ljudi.Ali da ne pametujem puno,nek svako misli sta hoce.Polako se smaram s a svim ovim.Dovoljno je da neko nesto kaze i svi u paniku.U urengoju su uveliko pricali o stnici 4 dolara i to sve radnici.Na kraju nikom nije skinuta obecana satnica.Radnici pricaju svasta,neko s pravom,neko sto ne skontaju najbolje a neki iz ciste zavisti.Trebace vam vremena da utvrdite ko je ko.

- - - - - - - - - -

Naravno.Ne pravi se od gotovog veresija.

Ja pre nego sto sam otisao,drugar mi bio u tjumenu i skupljao informacije od njega kao i na ovom forumu jel sam bio skroz neobavesten.Tada su po njegovim recima skinute satnice,mladim nezrelim momcima koji su mislili da je gradjevina modna pista i da je dovoljno da samo prosetaju.Tiltovo im dolar u ocima.E kad sam otisao,video sam jedan od scenarija gde se covek nesto buni,tera neku pravdu i bezi pod plocu.Ostao je bez sati ali su ga zvali ponovo.Dva momka koje je malisa nahvatao pod plocom kako sede i to vise puta dobili su otkazz,tj.po njegovim recima dok je on tamo oni nece raditi za Velestroj.Zamislite jednog od ta dva momka da se jave,sta ce reci osim da je Velestroj lopovska firma.I da su svi drugi krivi osim njih.Ovim izuzimam poslednji dogadjaj u Tjumenu i ljude ucesnike ali govorim da raznih ljudi ima na gradilistima uopste.Nekome poverujes na prvu a nekog dobro osmotris.Postoje tu jos raznih scenarija.Recimo potrose se pare pa se onda pravdaj kako Velestroj mahom skida.Jer kako ces porodici na oci koja zna za koliko si otisao.Pa ajmo glumimo bes.Jos jedan od scenarija.Nije pravilo ali desava se.

:sad2:Da li postoji sansa da kao pom bravara a znam da varim,dokazacu se nadam se,da trazim Magadan ma sto dalje i u vukojebinu ako placaju 20%?
Da se borim za to a i manje ce se trositi akuci sve sve.
Ustvari nisam pozvan ni na lekarski aja mastam,ma makar mi to niko ne moze oduzeti

Ja pre nego sto sam otisao,drugar mi bio u tjumenu i skupljao informacije od njega kao i na ovom forumu jel sam bio skroz neobavesten.Tada su po njegovim recima skinute satnice,mladim nezrelim momcima koji su mislili da je gradjevina modna pista i da je dovoljno da samo prosetaju.Tiltovo im dolar u ocima.E kad sam otisao,video sam jedan od scenarija gde se covek nesto buni,tera neku pravdu i bezi pod plocu.Ostao je bez sati ali su ga zvali ponovo.Dva momka koje je malisa nahvatao pod plocom kako sede i to vise puta dobili su otkazz,tj.po njegovim recima dok je on tamo oni nece raditi za Velestroj.Zamislite jednog od ta dva momka da se jave,sta ce reci osim da je Velestroj lopovska firma.I da su svi drugi krivi osim njih.Ovim izuzimam poslednji dogadjaj u Tjumenu i ljude ucesnike ali govorim da raznih ljudi ima na gradilistima uopste.Nekome poverujes na prvu a nekog dobro osmotris.Postoje tu jos raznih scenarija.Recimo potrose se pare pa se onda pravdaj kako Velestroj mahom skida.Jer kako ces porodici na oci koja zna za koliko si otisao.Pa ajmo glumimo bes.Jos jedan od scenarija.Nije pravilo ali desava se.
Svaka ti na mestu i vrlo realno i verovatno

Divota,sta reci na sve ovo.Posle onog cimanja "idi kuci i pakuj se,kupuje ti se karta za Moskvu",od pre nedelju dana,niko se nije javljao do danas.Sada opet ista prica,jutros zvali i rekli mu da je na spisku za kartu i da bi trebao da ide za 2-3 dana.Da li je sve opet samo cimanje ili je ovaj put zapravo,videcemo. A opet kada sve ovo citam hvata me frka da li ce sve biti OK. Onda satnica od 4$!!!!!!!,ovde radi za 3,ali je bar kuci sa porodicom.Odlucio je da ide i da proba,mozda i nije sve tako crno.Ako ne proba-kajace se,a ovako opet ima neke sanse. :think:

Pozdrav.
I mene su cimali pre nedelju dana: -putuje se za 3-4 dana
-pakuj stvari i budi spreman
-budi dostupan na telefon
Ja 7 dana spavam sa telefonom a ono nista od poziva.......:dontunderstand

U kojoj struci ide muz, ja sam konkuriso za bravara. :bye:

:sad2:Da li postoji sansa da kao pom bravara a znam da varim,dokazacu se nadam se,da trazim Magadan ma sto dalje i u vukojebinu ako placaju 20%?
Da se borim za to a i manje ce se trositi akuci sve sve.
Ustvari nisam pozvan ni na lekarski aja mastam,ma makar mi to niko ne moze oduzeti

Mislim da ne utices puno na lokaciju.Mozes da probas.A niko nije bas siroke ruke da ti daje dvadeset posto tek tako.Ne znam da li je neka vukohebina idealna psihicki na neki dug period.Mozda je bolje da se nadas civilizaciji i da znas sa parama.A mogu te poslati i bez lekarskog,nema to veze.Radices tamo.Ili ovde nabrzinu kad stignu papiri.Ne znaci nista sto lekarski nisi odradio.

Slazem se sa tobom. Ja pomislila, da nekoliko poslednih meseci Velesstroj uzima (kako meni cini) mahom mlad svet na posao pa ne svi od njih sokolovi, al zahteve imaju dosta visoke... Ima i starijih manipulanta iho-ho... onda dolazi do sukoba...
Ovo, sto se desilo pre neki dan - ne rec o neradnicima , a jednostavno ljudi boje se dobiti zabranu ulaska u drzavu. Mislim, stvarno to ne za igranje i razumljivo, jer moze da se desi, ako ubace u kompjuter, onda mogu imati problem i sa ulaskom u druge zemlje... Kad popunjavas anketu za zemlje sengena ima i pitanje tako nekako formulisano - da li ikada bio proteran iz neke zemlje... mislim..

Poslednja izmena:
postovane kolege;posto sam nov na
ovom forumu a i nemam bas toliko vremena da piskaram posto imam po malo i privatno posla oko bravarije,ali rado bih podelijo moje utiske iz velestroja.
Bio sam dva puta u jakutiju kao sto sam i napisao ranije na turisticku vizu od po mesec dana,plata je redovna to nema da fali a sto se tice satnine sve zavisi od tvog znjanja i umeca,ali satninu koju sam pogodijo u lestanima nisam je ni video,satnina ti se odredjuje na samom gradilistu zavisnosti od tvog rada i umeca i trenotnog raspolozenja poslovodje [u zavisnosti koliko mu se uvlacis i slihtas] koji ocenjuje tvoj rad 'kao', ali ni ta njihova procena nije realna,ja imam 5,5 i stavljen sam u rang sa farbarima koji nit citaju izometriju;nerade sa brenerom i nisu na montazi nit imaju bilo kakvu odgovornost prema poslu osim sto drze cetku za farbanje i pustaju mozak na pasu.
Isti je slucaj i sa bravarima koji recimo samo bruse po citav dan i rade sa brusilicom,posto nista drugo neznaju da rade imaju istu satninu ko ja a moraju da im daju nesto da rade da bi firma isplatila njihov dolazak,a takvih je dosta bilo,ali ko te pita cutis i radis zbog toga si dosao,sto se tice hrane smanjili su nam obroke 120g mesa po coveku vodu koju smo dobijali vlasiranu 1,5l dnevno su nam ukinuli i sproveli su nam cesmu iz rezervoara od koje smo poremetili stolicu,kada smo im to prijavili oni su nam rekli da prokuvamo vodu pre pica,SPRDAJULI SE TO ONI SNAMA POMISLIO SAM,odakle nam kuvala kad smo u sumi sibira 60km od grada a nemozes ni u grad da odes uzeli nam pasose jos kad smo dosli a da mozes odakle ti prevoz do grada kada su nas vahtom vozili,ja sam iskusan terenac pa sam poneo kuvalo za kafu od kuce pa sam morao da pozajmljujem od greote ljudima da prokuvaju vodu to je bio red ispred moje sobe,tako je bilo 7 dana dok nisam krenuo kuci gde su obecali da ce vratiti nam flasiranu vodu,sta se dalje izdesavalo neznam,smestaj je u kontejnere metalne u kojima hodnik prokisnjava i gde kirkizi postavljaju kante to je samo kada su velike kise kada je sneg sve je ok,ali su topli to moram da kazem,malo je guzva oko kupanja i tople vode ali srecom ima dosta kolega koji se nekupaju po 5-6 dana pa ima vode za nas kojima je higijena bitna,HDZ oprema je solidna nemam reci,ziv covek na sve se navikne,ako te posluzi vreme mozes da uhvatis 315sati radnih mesecno,jer kad pada jaka kisa ili nestane struje nemas placene sate,bedak,a i to nevazi za svakog jel koga SEF GOTIVI nacice mu posao i kad niko neradi,signal za telefon je slab,i tako vam pricam,sad evo cekam neko proglasenje vec mesec dana sta ce biti nemam pojima nit imas kome da se obratis.Ako nekog nesto interesuje neka slobodno pita...

Nova sam,ali vas pratim otprilike par meseci ,suprug je u tjumenu vec dva meseca,a ovih dana stize kuci :zper: ,medjutim za zdravstvene knjizice me setaju vec dva meseca i nista ,sa troje male dece to ne smem da sebi priustim ni jedan dan a kamoli toliko dugo.ima li neko neki odgovor ,bilo kakav ...:dash: inace govorim o velesstroju.

Poslednja izmena:

neznam zasto al mi delujes poznato koda si neko iz vrha hopexa i da znate da neko takav postoji na ovom forumu mozda ne ti ali neko jeste da smiruja strasti a sto se tice neradnika oni uglavnom imaju 5-6 jer se uvlace u bulju ja sam takvih video mnogo a ima i ljude koji radom zasluzuju vise i od mene pa dobise 4$ dosta ti zavisi od brigadira koji zbog polozaja drze odvezane pertle i ako si sa njim dobar prolazis ko bog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back