Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vi ste svi ovde bolesni,stvarno.Svaka cast pojedincima. Sa ludacima se ne zelim druziti,tako da vise necu dolaziti na ovom forumu jer ocigledno da ovde jedna osoba ima po vise naloga,i sve me cudi da ova "Centr" nije Ljilja,Kosta....Saja i Paja i ostali likovi. Jedna osoba,100 naloga a sve to dodje jedan klan
Ljiljo, da li to meni kompliment u vezi znanja srpskog jezika il si ti, sestro, nesto tesko zaribala sa srpskim...:zcepanje::rotf::zcepanje::rotf::rotf:

Ma tebi je dao kompliment sigurno, za dušu južnjačku si mu prirasla ko čičak....tvoj srpski je bolji od jezika vlasotinačkog juga koji nestade negde :lol:
el to znači da ja sad moram da učim ruski ? :eek::rotf:

Nekad je bilo pravilo po recima nekih ljuidi koji su dugo u firmi da svako za koga se trazi priglasenje dobije zeleni karton.Ko je isao samo na manje od 90 dana isao je na obicnu biznis vizu.Sa nedavnim promenam u firmi i ovo pravilo se promenilo.Sad priglasenje nije garant zelenog kartona.Resice se i to,samo treba vremena.

Pozdrav procitao sam vas komentar pa me intresuje ovo sto ste napisali ako biste mogli da mi objasnite.Sad priglasenje nije garant zelenog kartona.

Koji nas brate?To sam samo ja pisao.U fazonu,trazi se priglasenjee za svakog.Dobijes ga,odradis na koliko si dobio i paljba kuci,dok samo neki dobiju produzetak na licu mesta u vidu recimo zelenog kartona.Fora je u tome da se sad trazi priglasenje i ako ce te slati na tri meseca samo.Znaci ovo su reci starih momaka koji tvrde da je pre kad su cekali priglasenja,automatski su znali da ce im boravak biti produzen.

Dragi forumasi
svi smo mi dobri ljudi,zelim da verujem u to,znam,zvuci idealisticki ali ne biste pokrenuli ovaj forum ili ja bi to bolje nazvao-grupni ;daj da otvorim dusu;tesko mi je pa kud pukne.
I verujte ,lakse je coveku,makar meni.Mada se rodi nekad crv sumnje-mozda sam se previse otvorio ili..sto mmi je to trebalo.Pa Ivo Andric je rekao -ne treba se bojati coveka-a ja kazem vec onoga sto je u njemu.Za mene ste ovde svi ok,suprotna misljenja su sasvim zdrava ali kad su kontruktivna,dokaziva ,bez imalo vredjanja i omalozavanja.Napokon informacija kao takva je cudo i ko njome ili njima vlada je u velikoj prednosti pa zbog toga smo ovde a ja bih jos dodao i zbog neceg veceg-covecnosti i potrebe da pomognemo jedni drugima.J trenutno ne mogu da vam pomognem nekom informacijom ili necim sto vec ne znate jer i sam razmisljam sta i kako da radim ali mogu da vam dam makar malo lepe reci i podrske koja mozda vecini od vas ovde nece nista znaciti.
Mozda ce neko reci da sam budala ali ne zelim nikome zlo i samo to saznanje me cini srecnim.Na kraju,vratite se svrhama ovog foruma a to je informacija koja mnogo znaci i ;epa i topla rec koja nekome u nekom trenutku mozda vise znaci nego ta informacija.Puno pozdrava,i ona stara-ko je otisao nek se u zdravlju i sreci vrati,onaj koji ceka ,neka doceka i ispuni svoj cilj.

Kako lepo jutro takav i dan.Tacno sam znao da ce biti dobrih vesti.Ode mi kolega sa posla u cetvrtak,dobio priglasenje pre mesec dana i sad ide prvi put a predao pre mene papire.Radi do sedmog septembra sa naznakama produzenja.Sretan mu put.I ovo nikom ne znaci nista ali eto da napisem.Valjda ce i sutra jutro biti lepo pa ce biti jos dobrih vesti.Pozdrav za Dorijana,brate samo napred.

nesto meni sa internetom :worth:

Mene zezao net ceo dan..evo sad mi tek proradio..a spucala me neka tuga bre..uzasno....mnogo mi nedostaje moj dragi...jedva cekam da ga vidim....nista nije isto bez njega..ali jbg..kad se setim koliko smo se samo nervirali sto ne ide,a sad otisao...ne znam sta da kazem...Stvarno momci svaka vam cast,pravi ste heroji-odete tamo,radite i to je ceo vas zivot,a sve zarad vasih porodica....Milan 013 je pokusavao tako nesto da iskucka,ali nazalost nije mu poslo za rukom,morao je da potkaci i nas zene...a ako cemo iskreno ni nama nije lako...Meni moja komsinica curka jedna glupa kaze:,,Blago tebi muz ti u Rusiji,ti samo sedis kuci i uzivas,trosis pare i bas te briga"-joj ljudi moji ne znam kako mecku pocupala nisam....:mrgreen:

Hvala " drinjaca" , ali posle 4 meseca od kako sam predao dokumenta vec gubim svaku nadu, jer 11. Maja su me zvali (Subota) i rekli da polazim u Utorak i kao nije bilo karata, a posle toga je svaki odgovor da nije stilo priglasenje . Ako cekam tu 2018 kada "centr' kaze da ce moci bez problema za Rusiju onda...ili ce do tada da kupe neki svoj avion

ja sam napisala da taj zakon vec na snazi i traje do 31 decembra 2018.g.
Samo da ... ni sve tako lepo, kao sto izgleda... Kako citam komentare vezane za ovaj zakon, polozaj migranata, koji ce raditi moze znatno pogorsati zbog moguce nekontrolisane ekspluatacije te radne snage..
Hvala " drinjaca" , ali posle 4 meseca od kako sam predao dokumenta vec gubim svaku nadu, jer 11. Maja su me zvali (Subota) i rekli da polazim u Utorak i kao nije bilo karata, a posle toga je svaki odgovor da nije stilo priglasenje . Ako cekam tu 2018 kada "centr' kaze da ce moci bez problema za Rusiju onda...ili ce do tada da kupe neki svoj avion

Moja greska "centr", nisam obratio paznju. Sada sam i ja procitao o tom novodonesenom zakonu, i ne svidja mi se puno sve to.Tamo u Rusiji radnici, migranti, i onako nisu bas zasticeni, a posle ovoga moze biti samo gore.Mada ne mogu nista lose da kazem za Ruse, i cene nas i vole, makar vecina. Iskustvo iz Ufe

Ja ipak nadam se da organizacija u Velesstroju, ostace na visini, kao uvek. Al sigurno ce biti nekih "podizvodjaca", koji ce pokusati iskoristiti trenutak..
Moja greska "centr", nisam obratio paznju. Sada sam i ja procitao o tom novodonesenom zakonu, i ne svidja mi se puno sve to.Tamo u Rusiji radnici, migranti, i onako nisu bas zasticeni, a posle ovoga moze biti samo gore.Mada ne mogu nista lose da kazem za Ruse, i cene nas i vole, makar vecina. Iskustvo iz Ufe

Pozdrav svima,
Nesto mi nije jasno to oko ugovora,rekose mi da se potpisuje 6+6meseci,sta je to?
kAD VIDIM OVDE NEKI IDU POSLE MNOGO CEKANJA NA 2 MESECA PA I JEDAN A PO POVRATKU BEZMALO CEKAJU NA PONOVNO ZVANJE VISE MESECI.
Pa se to otegne aja potpisao sta?ako neko iskusan i ko je to prosao zna da mi objasni bio bih mu zahvalan.
Zene,dame samo hrabro i doci ce muzevi.Sve sto dodje mora i da prodje pa tako i to.Dekara hvala na podrsci.

I ja se takodje nadam da ce u Velesstroju makar ostati isto , ako ne moze bolje. Utoliko pre jer cu biti clan te zajednice, bar se nadam. A da ne zaboravim, zvali me danas zbog polaganja atesta(to se od skora ovde radi), valjda to znaci i skori odlazak tamo negde.Ha ha izgleda da sam trebao ranije da se registrujem na forum

Pozdrav sim forumasima .Moram i ja da vam ispricam svoje iskustvo.Vratio sam se iz Tymena 12.06 posle 24 provedena dana tamo .Radio sam na gradilistu V3 kao tesar i u principu su svi bili zadovoljni mojim radom ali me nisu poslali na presek navodno nema ptrebe za to gradiliste.Kada sam dosao odmah su mi trazili pasos da bi krenuli proceduru dobijanja priglasenja uz obecanje da ce me vratiti u RF za mesec ili mesec ipo najkasnije .U medjuvremenu sta se izdesavalo stvarno neznam ali kad god zovem one gospodje mi uvek puste istu pricu da za mene jos nije poslat zahtev ,ali svarno neznam zasto su onda trazili pasos ako ga drze negde u nekoj fioci.

.Izinjavam se u prethodnoj poruci ima par gramatickih gresaka ali razumecete jer sam vec ljut i neznam dali da odustanem i dali da povucem svoja dokumenta.Ako neko ima slicna iskustva neka pise mozda ce i meni i jos nekome biti lakse.Pozdrav

Nije tema srpski jezik i knjizevnost pa da se izvinjavas.Ne znam sta da ti kazem osim da pokusas da kontrolises afektno stanje besa,da ne napravis nesto zbog cega ces se kajati.Nauci da brojis do deset.Ima mnogo stvari koje nemaju logike ali sta je tu je.Sve najbolje i da sto pre odes.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back