Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kaže mi jedan kolega koji radi u Rusiji da moram lično da idem kod tih jebivetara iz Hopexa, odnosno Velestroja jer te aplikacije za posao putem weba uopšte ne čitaju...inače počeo sam karijeru portira-čuvara na gradilištu gde drugi kolega radi kao inženjer...usput na laptopu radim svoje poslove a kolega crče od posla...i opet ostvarim 70% njegove zarade...a još mi blizu stana...što da mislim u ovom devalviranom sistemu intelektualno kada su ovde na ceni ovi sa paučinom u glavi...posle svih konkurisanja i traženja posla stid me bilo gde reći da sam završio Građevinski fakultet u Beogradu.

Данас скинули целу аконтацију мом цимеру из Русије. Тако ће и мени, данс, сутра..

- - - - - - - - - -

kaže mi jedan kolega koji radi u Rusiji da moram lično da idem kod tih jebivetara iz Hopexa, odnosno Velestroja jer te aplikacije za posao putem weba uopšte ne čitaju...
Мој си-ви су прочитали путем и-мејла и понудили ми рад у Русији.

Boze!!! Koliko sam ja glupava!!! Ni na kraj pameti meni ova ideja sa Loto.. Al si genije!!!!:zag:Sutra ujutro cim otvori se kiosk! Vau!!! Kako sam besna na sebe zbog toga!
"centr" uplati loto ako te toliko svrbi ruka, mozda tu lezi resenje svih problema. A ovo obavestenje od "ljubisa10" za pasos i radnu knjizicu dobro dodje , jer sam se bas pitao da li je u redu da je sve to kod njih ovoliko dugo(mozda ce neko na letovanje van zemlje).Sto se tice sefova, i to da treba da im odgovaras, pa nista novo i to je svuda tako.To nisu Srbi izmislili ( iako za mnoge stvari okrivljuju nas)

Ja vas ništa ne razumem ......:eek:
tačnije bi pišete tako da ja ne razumem :lol:
šta znači "skinuto" .....kad je plata....za koji mesec je akontacija?....i da li je plata umanjena za celu ili pola akontacije?

Plata junska.
Akontacija skinuta onima koji su odputovali u maju.
Pošto nisu "imali pun mesec"od majske plate koja je bila u junu ništa nisu skidali.
A od ove junske nekome skinuli pola a nekome celu akontaciju.

Ako sam pogrešila ispravite me.:think:

pa kolika je akontacija?

a jel samo taj prvi put daju akontaciju ili je to svakog meseca?

Majka akontacija je bar meni bila 44 000 dinara...dobijaju je samo oni koji prvi put idu za Rusiju i skidaju je od cele prve isplate tj od one kad si radio ceo mesec...mada su sad nesto zbrkali.....

Meni nije nista jasno...Dragi mi je poslao sms da mu jestigla poruka da je legla plata,a ja proveravala racun i na deviznom nema nista....Da nisu uplatili na dinarski...nisam stigla da odem do banke,pa cu morati sutra,ali se plasim da ovi iz Intese nisu nesto pobrkali,jos mi samo to fali....:mrgreen:

Majka akontacija je bar meni bila 44 000 dinara...dobijaju je samo oni koji prvi put idu za Rusiju i skidaju je od cele prve isplate tj od one kad si radio ceo mesec...mada su sad nesto zbrkali.....

Meni nije nista jasno...Dragi mi je poslao sms da mu jestigla poruka da je legla plata,a ja proveravala racun i na deviznom nema nista....Da nisu uplatili na dinarski...nisam stigla da odem do banke,pa cu morati sutra,ali se plasim da ovi iz Intese nisu nesto pobrkali,jos mi samo to fali....:mrgreen:

Samo na dinarski uplaćuju,za sada.Akontacija je 500 USD u din protivrednosti.

Pozdrav svima,
Ljudi, imam toliko mnogo pitanja. Prosto ne znam odakle da pocnem, moram neke stvari da pripremim do septembra a trenutno raspolazem oskudnim informacijama. Verujem da je sve prezvakano na prethodnim stranama, i vec mi je lose kada pomislim da cu sve morati da procitam:eek:

Bobuljka draga ,da li je meni plata tj plata od mog dragog sada na dinarskom racunu?Da li si ti tvom muzu prepacivala parice na devizni da bi imao neki dinar?Mislim ti imas iskustva sa svim ovim ....zato te i davim... :D

Na dinarskom 100%.Ne treba da mu prebacuješ na devizni ništa,ostaviš mu para na dinarskom koliko se dogovorite :lol: i on na bankomatu podiže rublje.Samo mora da proveri kurs dinar-rublja.

Poslednja izmena:
Au matori pa ti si ko melem na ranu.Kazi mi molim te kad uhvatis vremena,koji procenat ljudi je koji dobijaju ponudu za zeleni karton?Jel im to praksa za sve ili im treba bravara na duzi period?

Brate ja mislim da su pitali sve redom i to po azbučnom redosledu su išli.. Svako ko je iole normalan dobio je poziv za lekarski i ponudu za radnu dozvolu. Razne priče kolaju ovuda a jedna je da će u budućnosti u Rusiji moći da rade samo radnici koji imaju legalne papire.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back