Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Spakovali smo sve i dugo i kratko,debelo i tanko.
Velike pozdrave vam prenosim od Njegosa.
Vremenska razlika je +9h.tako da cemo morati da kombinujemo kada da se cujemo. Kaze da je prvi utisak ok.Mobilni signal ima, Kada dodje u Magadan onda nek kupi rusku karticu da se nebi zeznuo pa kupio u Moskvi jer je Magadan druga oblast i druge su kartice.
Put je bio dug i naporan,ali sve se da izdrzati. To je to za sada drustvance moje,cim nesto jos saznam javicu vam.
Pakuj muza jer moga su obavestili u sredu ujutru da mu se kupuje za petak uvece,a vec isti dan popodne javili da se krece cetvrtak na petak pa je bilo jurnjave malo.

Vremenska razlika je +9h.tako da cemo morati da kombinujemo kada da se cujemo. Kaze da je prvi utisak ok.Mobilni signal ima, Kada dodje u Magadan onda nek kupi rusku karticu da se nebi zeznuo pa kupio u Moskvi jer je Magadan druga oblast i druge su kartice.
Put je bio dug i naporan,ali sve se da izdrzati. To je to za sada drustvance moje,cim nesto jos saznam javicu vam.
Pakuj muza jer moga su obavestili u sredu ujutru da mu se kupuje za petak uvece,a vec isti dan popodne javili da se krece cetvrtak na petak pa je bilo jurnjave malo.
A sta ti je muz po struci? Koji mu je ovo po redu putovanje i rad? Koliko je cekao od kada se prijavio do odlaska?

Pozdrav svima. Moj brat je otisao pre tri dana u Rusiju na tri meseca da radi. Obavestena sam da sve to ide preko firme TRADEUNIQUE iz Beograda. Cela porodica i ja brinemo, pa sam htela da cujem utiske i iskustva nekoga ko je vec bio tamo preko ove firme. Radi u Sochiju, u pitanju je moleraj. Molim sve koji mogu da mi kazu nesto vise, ukoliko znaju. Hvala unapred.
Marijana,reci nam nesto vise o toj firmi? Ja sam sad malo trazio ali nisam nasao nista o tome da ova firma posluje u Rusiju,u Sociju. Jeste da je tamo lepo da se radi,tako da podeli sa nama sve info i sve sto znas :) broj telefona,sediste firme.Koje uslove su mu ponudili....i tako :) Hvala,pozz

Evo ovako,meni dosao jedan kolega i prijatelj pre neki dan iz Rusije.Nisam licno razgovarao sa njim jer sam na terenu,ali cim odem doma razgovaracu.Isao je preko Velestroj i ne zali se na nista. Hrana je ok,smestaj takodje jedino se on malo zajebo sto nije poneo deblju garderobu pa se malo smrzo tamo.preko dana je ok,ali nocu se kao spusti temperatura i do -20. Ne znam koliko su info tacne jer se nisam cuo licno sa njega ali ako odem ove nedelje kuci videcu se sa njim pa cu napisem tacno kako je tamo. Pozz svima

A sta kaze tvoj dragi,ima li zenski na gradilistu? :) Na koliko je on otisao?

- - - - - - - - - -

Jako mi je drago sto je Njegos otisao ako bog da i moj ce suprug u utorak za Magadan.Kakvu je garderobu poneo?

Pakuj mu stvari po zasluzi Dano :D ;)

Pre svega pozdrav svima.Sto se tice tvog muza koji je otisao u Tymen nije to kasarna , to je nekad bilo decije odmaraliste ali je vec dugo napusteno ,sve u svemu nije lose .Hrana im je dobra ali sve zavisi od ukusa.Oko tog hapsenja i ostalog je dosad puno pisano ,nadam se da je to razjasnjeno pa nemas razloga za brigu .POZDRAV

zavisi koja je struka i od potrebe gradilista ali najverovatnije da ce ici na presek u kazahstan to je jos mesec dana .Ja kad sam bio tako se radilo a trenutno mi je drug tamo i juce je isao drugi put na presek, znaci otisao na mesec dana na turisticku a ostace tri meseca.

mislim da za isplatu akontacije nema pravila. Ponekad nju isplate na dan polaska, ponekad za nekoliko dana od dana polaska.. A bilo ranije razgovora da ce akontaciju ukinuti...
Нема ту правила ни они сами у управи не знају шта раде нити шта ће радити. Људи звали дирекцију и питали од које плате ће одбити аконтацију, и рекли од мајске сигурно. Дошла мајска плата нису одбили. Тако и аконтација, знам људе који су се из Уренгоја вратили кући а нису још добили аконтацију, а неки као ја добили на дан поласка. Све у свему сад ће јунска плата па ће одбити (или неће!?) јер неко каже да аконтацију одбијају од прве следеће пуне плате. Тако да ... луд збуњеног.
Какогод, то и није нешто битно, оно што нас многе занима и што је важније кад ћемо у Русију. Кад их зовемо увек иста прича. На бироу ми прете да ће ме избрисати јер немам на увид Р. књижицу, књижица чами у мрачној фиоци Велестроја ко зна до кад. А јесен се полако примиче... породица седи над главом са питањима кад ћеш у Русији да новце зарадиш. :neutral:

Spavate,spavate... Tako se ne zaradjuju novci :D Salim se ;)
Hteo sam da pitam upucene u ovaj bizmis sa velestroj,da li neko zna na kom gradilistu,tj.u kom mestu su potrebni zidari i tesari,mislim tamo u Sibir?
A sad,ajmoooooo ustajanjeeeeeeeeeeeee :D ja se digo jos u 5 a vi spavate :(

Spavate,spavate... Tako se ne zaradjuju novci :D Salim se ;)
Hteo sam da pitam upucene u ovaj bizmis sa velestroj,da li neko zna na kom gradilistu,tj.u kom mestu su potrebni zidari i tesari,mislim tamo u Sibir?
A sad,ajmoooooo ustajanjeeeeeeeeeeeee :D ja se digo jos u 5 a vi spavate :(
На свим градилиштима требају тесари, не само у Сибиру већ широм Русијје на Велестрој градилиштима. Питање ти је у смислу као.. да ли ауту требају точкови да би се кретало..:hahaha:

- - - - - - - - - -

Dobro jutro svima :kafa:
`бро јутро. напуните батерије телефона и пригрлите га.:lol:

Moj muz je cekao oko dva meseca od dana kada je poslao papire! Relativno je brzo otisao sobzirom da vidim da neko ceka i vise od tri meseca! a sto se tice akontacije rekli su mi narednih nedelju dana! Mislim jedino da nije ok da ti drze radnicku knjizicu jer ne moz ni na biro da se javis ni nista. Ja ne mogu zdravstvenu da sredim jer je muzu kod njih radnicka knjizica! On je potpisao ugovor na mesec dana tako da mi ne vredi ni da me osiguraju to mi nist ne znaci.Cula sam od predhonih koji su isli da je firma kao firma jako dobra i da brine o svojim radnicima.

- - - - - - - - - -

Meni je rekao muz kao u narednih sedam dana, ali dobro je cuti i neke druge informacije! Videcemo :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back