Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima. Da se i ja ukljucim u razgovor. Bio sam na proveri u velestroju. I dobio posao. Skupljam papire i saljem za par dana. Videcemo koliko cu cekati. Mada, cuo sam da je jedna grupa otisla pocetkom nedelje...

Pitanje za ženski deo foruma: osim "čvornovatog maramčeta:maramica: šta još spakovati za put?
staru toplu jaknu, pravu rusku kapu on tamo sam ce nabaviti, par dukseva sa buvljaka, koji u sirinu veci nego u duzinu, deset pari stopanih carapa, gace, koji prali se jedno sto puta u neispravnoj vesmasini, po vencu belog luka i paprike. Slaninu nemoj staviti, jer teska - ne treba da opterecuje prtljag. Klompe nemoj davati, jer kad bude hodao, svi ruskinje ce okretati se za nim. Da, i vojnicke tople duge gace - obsvezno! Dva para. Laptop - nikako!!!:eek:

staru toplu jaknu, pravu rusku kapu on tamo sam ce nabaviti, par dukseva sa buvljaka, koji u sirinu veci nego u duzinu, deset pari stopanih carapa, gace, koji prali se jedno sto puta u neispravnoj vesmasini, po vencu belog luka i paprike. Slaninu nemoj staviti, jer teska - ne treba da opterecuje prtljag. Klompe nemoj davati, jer kad bude hodao, svi ruskinje ce okretati se za nim. Da, i vojnicke tople duge gace - obsvezno! Dva para. Laptop - nikako!!!:eek:

Hvala na iscrpnim informacijama :zcepanje:.A šta će mu beli luk i paprika?:eek:

@sampion9, hvala na pojasnjenju!
Ni mi nismo, do sada, culi za opciju jednomesecnog ugovora, ali eto... :roll:

Evo već nekoliko dana razbijam glavu :dash: o tome kako svi razgovaramo manje više sa istim ljudima i sada već svi zovemo istu firmu a toliko oprečnih informacija. probni rad, 3 meseca, 6 meseci, akontacije ima- nema, povratna karta za mesec dana kupljena, turisti, turističke vize, biznis vize.. i tako talje i tako u nedogled... jasno mi je da mi nije ništa jasno, eto. Ne znam kuda će nas sve to odvesti. Provereno imam informaciju da ljudi koji su trebali doći polovinom ovog meseca na odmor, moraju još mesec dana da ostanu s' tim da naprave izlaz u Kazahstan. E tek mi to "dismr"! A plaše se da odbiju jer ne znaju da li će ih ponovo zvati za nazad. Vidim ja da ovde j..e lud zbunjenog!

''Znam da nista ne znam'', bas tako. I to je, verovatno, zato sto firma nije bas najorganizovanija, vec imam utisak kao da probleme resavaju po principu danas-za sutra i sl.. I sigurno im je sad zbog tog citavog ''pripajanja'' haoticno sve i ubrzano, ali ko onda oseti manjakovsti (ne)organizacije ako ne sami radnici... u svakom slucaju, ja se nadam da ovakvo stanje nece potrajati jos dugo.

Kum, koji godinama radi za Hopex, mi rece pre neki dan da se u junu vraca (iako nije trebao), jer ''sad svi moraju vize da rade/produzavaju u Beogradu''.

Sad mi nekako dodje zao sto nema vise Staljina,lepo ga smestis u Gulag i nema sta da brines.Mada onaj deo sa bodljikavom zicom i strazarima nesto "vuce"na predhodno spomenutu boraviste.:think: Znaci civilizacija ne nikako :zcepanje:.
Биће нама гулаг ако нам не дају обећану сатницу и дају уговор ма месец дана.

Poslednja izmena:
ja da dodam jos nesto da je mom suprugu receo da se ne radi samo jedan poso , da ako zatreba moras raditi i drugu struku ...da je sad tako a nekad je bilo tesar radi samo tesarske stvari itd....eeeeeeeeeeeee drugari koliko se bese putuje do tjumena tj,,,altipinsky ..........

ja da dodam jos nesto da je mom suprugu receo da se ne radi samo jedan poso , da ako zatreba moras raditi i drugu struku ...da je sad tako a nekad je bilo tesar radi samo tesarske stvari itd....eeeeeeeeeeeee drugari koliko se bese putuje do tjumena tj,,,altipinsky ..........

To se niikad ne zna, šta ćeš dobiti da radiš... ako si tesar to ne znači da ne umeš da nosiš fosne :)

- - - - - - - - - -

Bice sve u redu videces ;).Svi smo izbombardovani sa toliko informacija da vise niko ne zna u sustini nista.Mom dragom decidirano rekli 6 meseci Habarovsk.

Jako mi je važno da nam kažeš sa kim je konkretno razgovarao, kada i iz koje je firme taj nadređeni sa kojim ima kontakt, da li je IMD Metal Co, Hopex ili neko iz Velesstroja. Ja razgovaram sa čovekom iz IMD-a.

To se niikad ne zna, šta ćeš dobiti da radiš... ako si tesar to ne znači da ne umeš da nosiš fosne :)

- - - - - - - - - -

Jako mi je važno da nam kažeš sa kim je konkretno razgovarao, kada i iz koje je firme taj nadređeni sa kojim ima kontakt, da li je IMD Metal Co, Hopex ili neko iz Velesstroja. Ja razgovaram sa čovekom iz IMD-a.

Hopex,3 april,stariji gospodin stvarno ne znam ime .Kao sto sam rekla pre usmena provera "znanja",provera kod ranijih poslodavaca a kontakti su Bjekovic Dragana i direktno Hopex.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back