Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao Tijana!Mozes li samo da mi kazes kad je tvoj dragi bio na probnom radu i gde je bio pre spajanja firmi imd ili hopeks i sta ide tamo da radi tacno?:)

velastroj firma ...na probnom bio u januaru , za peskarenje i farbanje tih velikih rezervoara dalekovoda cisterni itd....

- - - - - - - - - -

Srecan rodjendan (kasnim samo jedan dan) i sve najbolje malom misicu!!!!:heart::heart::heart:

hvala pono proslavili smo u krugu najblizih , rodjendanac zadovoljan tortom miki maus....

Овако, малопре сам се чуо са једним од директора и рекао ми је следеће:
Пошто се све одужило због тог припајања фирми они су, кад су се средили и ажурирали податке, послали огроман број захтева за приглашења и сада су иста почела масовно да стижу. Направили су и кол-центар и како за кога стигне тако му јављају, па једно 5 дана пре одласка. Број је поприличан и то ме радује. Тренутно је ангажовано преко 3500 људи. Јуче је отишла група од 60 људи, данас око 100.
Цитираћу нашег другара форумаша, стрпљен-спашен!

Поздрав свима, а посебно дамама и нашој модераторки! :hvala:
pzdrav i za vas :bye: da li ste mislili na tjumen da se ceka po sat vremena klopa...

velastroj firma ...na probnom bio u januaru , za peskarenje i farbanje tih velikih rezervoara dalekovoda cisterni itd....

- - - - - - - - - -

hvala pono proslavili smo u krugu najblizih , rodjendanac zadovoljan tortom miki maus....

Pridruzujem se cestitkama :rodjendan:. Moj suprug nije imao probni rad ali posto je radijo u Hopex-u pre nekoliko godina a onda presao u ovu bankrot firmu, na razgovoru proveravali su taj perijod proveden u Hopex-u.Valjda se to racuna kao probni rad?:confused:E,da i zvali su bankrot firmu za preporuke.

Znate sta mene interesuje: na papiru, gde su bila imena i prezimena radnika,
gradilista na koja idu, pored ''turista'', pisalo je ''povratnik''...
Sta im znaci ovo poslednje?
Povratnik, kao, stari radnik, vec je bio u RF pa se vraca ili sta...?

Ovako,"turista"je onaj radnik koji je dobio turisticku vizu,a ona je,obicno,na 3 meseca. "Povratnik"je onaj koji se vraca na rad za "Velesstroj". S obzirom da sam vec nikoliko godina u,sad vec"Velesstroj"-u,nisam jos cuo ni video da je neko dobio ugovor na mesec dana.tako da mi jo sve novo i nepoznato. Bio sam u cetvrtak u firmi. Receno mi je da ce ovih dana stici gro priglasenja.Boze zdravlja,pa se vidimo negde po RF.

Moj suprug nije imao probni rad ali posto je radijo u Hopex-u pre nekoliko godina a onda presao u ovu bankrot firmu, na razgovoru proveravali su taj perijod proveden u Hopex-u.Valjda se to racuna kao probni rad?:confused:E,da i zvali su bankrot firmu za preporuke.
nisam razumela koju firmu nazivas bankrotom? Hopex ili neku drugu? Za koju firmu sad muz radi, ustvari u koju prijavio se?

Evo već nekoliko dana razbijam glavu :dash: o tome kako svi razgovaramo manje više sa istim ljudima i sada već svi zovemo istu firmu a toliko oprečnih informacija. probni rad, 3 meseca, 6 meseci, akontacije ima- nema, povratna karta za mesec dana kupljena, turisti, turističke vize, biznis vize.. i tako talje i tako u nedogled... jasno mi je da mi nije ništa jasno, eto. Ne znam kuda će nas sve to odvesti. Provereno imam informaciju da ljudi koji su trebali doći polovinom ovog meseca na odmor, moraju još mesec dana da ostanu s' tim da naprave izlaz u Kazahstan. E tek mi to "dismr"! A plaše se da odbiju jer ne znaju da li će ih ponovo zvati za nazad. Vidim ja da ovde j..e lud zbunjenog!

Poslednja izmena:
Postovanje svima
Nov sam na Forumu gledam i citam svasta,
neznam sta je ovde dozvoljeno ili nije ali ja cu vam moju pricu ukratko ispricati,
U Soci sam otsao sa Zanatima Parker iz Beograda,jos prosle godine,dosao sam da radim keramiku,jer mi je to zanimanje,na samom dolasku Gazda Milroljub nas nije sacekoao,prva dva tri dana smo bili u sobi cekali da pocnemo sa poslom posto nas je uhvatio vikend.
Kada smo dosli na Imiritinku tako se zove Gradiliste na granici sa Abhazijom,cekao nas je Miroljub sa nekim svojim sefom necu sve imenovati,receno mi je da cemo raditi kao zidari mesec dana a potom cemo raditi keramiku,pristao sam iz razloga jer nemam kud,
To zidanje je trajalo do kraja januara odprilike,znaci 3 meseca,za sve to vreme primio sam 10000 rubalja akontacije,kada je dosao red da se prima plata sve nam je bilo odbijeno
kada je krenula keramika mogao sam da zaradim malo manje nego u Beogradu
napustio sam sve to i vratio se kuci pre mesec dana
Opsti zakljucak.
Neidite sa podizvodjacima,neverujte nikome trazite posao samo u proverenim firmama,
nemozete da verujete kako smo bili tretirani od strane Puteva koji su bili nosioci posla kao STOKU su nas gledali,na rucak se cekalo po sat ipo vremena,prevoz uvece je trajao od sat ipo do tri sata
TAMO VAM JE JEDNA OPSTA KATASTROFA A PARA NEMA BAR ZA NAS RADNIKE,
Mozda nekom budem pomogao sa ovim sto sam napisao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back