Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nešto su nam se domaćice ućutale? Mora da su se zdale u :kuvar5:

I ova se vratila s posla,skuvala ručak,dočekala dete iz škole.......
I zvala Hopex da proveri šta se dešava gde su joj ljubazno odgovorili da dragi joj suprug dostavi traženu dokumentaciju u što kraćem roku.
Usput saznala da osim postojećih brojeva na sajtu Hopex-a ima još jedan 011/655-59-75.
A sad jedno pitanjce:kada se prilaže lekarsko uverenje prilaže se samo obrazac koji popunjava lekar na osnovu urađenih analiza ili se uz taj obrazac prilažu i analize?Pitam ovo samo zato što neke firme traže samo obrazac a neke i priložene analize uz obrazac.

Ne možeš da pojmiš koliko nam je stalo do u detalj da nam preneseš, kako i zašto takav ugovor. Prijatno popodne želim svima!
Sad meni drugarica (a njen muz sada otisao u Tjumen) kaze da ugovor na 1 mesec. Posle dolazi kuci maksimumna 15 dana pa posle vraca se i vec ugovor potpisuje na 6 meseci. To, od mecec dana, dodje kao probni rad...

Ne možeš da pojmiš koliko nam je stalo do u detalj da nam preneseš, kako i zašto takav ugovor. Prijatno popodne želim svima!
On je na Antipinsky - mislim da je još neko/nečiji muž tamo?.
Još nije bio do grada, pa nema ruski broj i poslao mi je poruku
u kojoj mi je rekao da ih ima oko 300-400 i da su svi, osim par njih,
na ugovoru od mesec dana i još ne znaju zašto...

Čim saznam više - javljam!

Dobro je mi smo u Hopex-u tj Velesstroj-u, oni su (koliko vidim po prici i svemu) najsigurniji :P
Само да тако остане. куц куц :D шта ноћ доноси само Бог зна.:)

Sad meni drugarica (a njen muz sada otisao u Tjumen) kaze da ugovor na 1 mesec. Posle dolazi kuci maksimumna 15 dana pa posle vraca se i vec ugovor potpisuje na 6 meseci. To, od mecec dana, dodje kao probni rad...
О томе сам говорио пар страница уназад да је то врста пробног рада. Није интерес фирми одмах закуцати некоме уговор на 6 месеци ако у животу није радио браварију ни грађевину.
-------

Ја сам био у Велестроју однео пасош, радну к. сад ми раде приглашење а у међувремену ћу им доставити документацију. На питање кад ћу бити у Русији, кажу за месец дана отприлике, а максимално месец и по. Тако драги моји, видимо се у мају месецу у Русији!!!:super::klap::orkestar:
Иначе данас се десило нешто невероватно по мени, звони моб пише на дисплеју Велстрој рекох нешто заборавили да ме питају, кад секретарица: г-дине прочитали смо ваш Си-Ви, да ли сте заинтересовани за рад у Русији, а ја: госпођо, ја сам одавно у процесу, управо сам био данас код вас. :lol:
Знате кад сам им послао Си-Ви? можда пре пола године :lol:

Ево мало да дигнем оптимизам на тему:D Моје мишљење да је сад велика потражња за радном снагом, да грабе и траже раднике чак и ко је слао СиВи, а не само оне које су лично долазили у Златиборску.

Кад сам ја био само троје четворо били са коферима, рекли су ми да нису добили аконтацију. Питам једнога где идеш, а он немам појма. :roll:

О томе сам говорио пар страница уназад да је то врста пробног рада. Није интерес фирми одмах закуцати некоме уговор на 6 месеци ако у животу није радио браварију ни грађевину.
-------

Ја сам био у Велестроју однео пасош, радну к. сад ми раде приглашење а у међувремену ћу им доставити документацију. На питање кад ћу бити у Русији, кажу за месец дана отприлике, а максимално месец и по. Тако драги моји, видимо се у мају месецу у Русији!!!:super::klap::orkestar:
Иначе данас се десило нешто невероватно по мени, звони моб пише на дисплеју Велстрој рекох нешто заборавили да ме питају, кад секретарица: г-дине прочитали смо ваш Си-Ви, да ли сте заинтересовани за рад у Русији, а ја: госпођо, ја сам одавно у процесу, управо сам био данас код вас. :lol:
Знате кад сам им послао Си-Ви? можда пре пола године :lol:

Ево мало да дигнем оптимизам на тему:D Моје мишљење да је сад велика потражња за радном снагом, да грабе и траже раднике чак и ко је слао СиВи, а не само оне које су лично долазили у Златиборску.

Кад сам ја био само троје четворо били са коферима, рекли су ми да нису добили аконтацију. Питам једнога где идеш, а он немам појма. :roll:

:tambalamba::vatromet::srecan:

I ja sam tri puta poslao CV i ništa...Kada me se sete ja ću biti uvaljen u fotelju nekog kabineta i baviti se nekim drugim poslom...još uvek ima ljudi koji i ovde mogu da te zaposle jer znaju da si kao čovek odgovoran, vredan, znaš sa ljudima da komuniciraš...Meni je odavno pukao film u građevinarstvu kada sam video razliku u hrani koju jedu radnici i tehničko osoblje. Svakog jutra raznovrsna obilna hrana, ja oduševljen...iiz offica nisam izlazio pre doručka. Onda krenem da obiđem radove. U roku od par dana upoznam se sa ljudima, posle posla odemo na pivo, ali još ne znam jadac...Posle 10 dana svratim do barake gde jedu i vidim splačine koje im se serviraju..Bilo me užasno sramota...tada mi se život ogadio.

I ja sam tri puta poslao CV i ništa...Kada me se sete ja ću biti uvaljen u fotelju nekog kabineta i baviti se nekim drugim poslom...još uvek ima ljudi koji i ovde mogu da te zaposle jer znaju da si kao čovek odgovoran, vredan, znaš sa ljudima da komuniciraš...Meni je odavno pukao film u građevinarstvu kada sam video razliku u hrani koju jedu radnici i tehničko osoblje. Svakog jutra raznovrsna obilna hrana, ja oduševljen...iiz offica nisam izlazio pre doručka. Onda krenem da obiđem radove. U roku od par dana upoznam se sa ljudima, posle posla odemo na pivo, ali još ne znam jadac...Posle 10 dana svratim do barake gde jedu i vidim splačine koje im se serviraju..Bilo me užasno sramota...tada mi se život ogadio.

Druze, kojoj firmi je to bilo?

:kpozdrav::kpozdrav::kpozdrav:

cudi me da im se isplati na mesec dana da salju...

Наравно да да!
Мсм, да ти имаш фирму да ли би некоме кога први пут видиш дао уговор на 6 месеци, годину, неодређено...:hej::hej::hej:
За тих месец дана, ако је неко на лажне податке у ЦВ-ју :rtfm::rtfm::rtfm: отишао тамо. као што каже наш колега, вући ће фосне, колица или нешто већ, добиће најмању сатницу, вратиће га после тих метар дана и ЋАВЕЛА :banovati::banovati::banovati::bye:
А за нас који знамо посао биће "I'LL BE BACK" :mafijas::mafijas::mafijas:

ASTA LA VISTA, BABY :kpozdrav::kpozdrav::kpozdrav:

Наравно да да!
Мсм, да ти имаш фирму да ли би некоме кога први пут видиш дао уговор на 6 месеци, годину, неодређено...:hej::hej::hej:
За тих месец дана, ако је неко на лажне податке у ЦВ-ју :rtfm::rtfm::rtfm: отишао тамо. као што каже наш колега, вући ће фосне, колица или нешто већ, добиће најмању сатницу, вратиће га после тих метар дана и ЋАВЕЛА :banovati::banovati::banovati::bye:

Ali pazi! od njih 300 - 400 samo nekolicina na 6 meseci :eek: Nije to mala cifra. Cenim da neće sve ljude vraćati nakon mesec, sem one koji "apsolviraju" na fosnama i motanju kablova. Prevelika je to cifra za prevoz tamo- 'amo, nego će onaj ko vredi, po meni, potpisati produžetak tamo u RF. U odnosu na sve činjenice to mi se čini logičnim.

Poslednja izmena:
Наравно да да!

Ja sam isao na proveru znanja u IMD Metal. Tamo su mi dali tehnicke crteze da vide koliko se snalazim. Mada 11 godina imam iskustva sa tim...
I posle jos provera rada. Ako vide da tu nesto ne znas. Milim da im ne trebas...
Zato i kazem mesec dana je prevelik trosak. Troskovi vize, karte...
Naravno da ne mozes za nekoliko sati pokazati sve, sto znas. Ali ako ne znas, odmah se vidi. zato kazem, cudi me da salju na mesec dana. Ako je znanje problem.

Prevelika je to cifra za prevoz tamo- 'amo
Ако је судећи по томе, ондаК ће мени бити уговор бити дужи од месец дана, јер ваља од Чукотке и Чамкатке :lol: доћи а и вратити се.
Ja sam isao na proveru znanja u IMD Metal. Tamo su mi dali tehnicke crteze da vide koliko se snalazim. Mada 11 godina imam iskustva sa tim...
I posle jos provera rada.
Да се ја питам ко је прошао цртеже и знање практично у ИМД-у дао бих му уговор на 6 месеци, јер ипак већ је и у Србији јасно шта знате или не знате.. али сектор грађевине је већ друга прича, ту се ипак мораш доказати на терену, зато месец дана пробног није чудно.

-------
Suprug ima 20 godina radnog iskustva u gradjevini (inace, '73. godiste je),
a ovo mu nije prvi put da radi za Hopex.
Duze je ostao kad je prvi put isao za Rusiju
i kad apsolutno nista nisu znali o njemu, kao radniku.

Slao je CV pre godinu dana, jos nisu odgovorili :D

Meni su rekli najmanje sest meseci kada sam prosao proveru.
Nisu svi prosli teorecku proveru znanja otprilike 50%
Ovo se odnosi na tesare,armirace,gipsare,molere za druge ne znam vise sati sam cekao i sve sam video.
Oni koji neprodu svadaju se ispocetka nisam znao o cemu se radi dok sam cekao na razgovor ali sam posle shvatio.
Bila je guzva jedna velika grupa je odlazila odvozili su ih sa dva kombija na aerodrom i to je trajalo celo pre podne.
Skoro svi su imali ugovore na jedan mesec ne znam zasto ali je sigurno da ce biti na sest meseci uskoro cu saznati pa cu objaviti da se nebi ljudi brinuli.
Tamo su bili i njihovi dugogodisnji radnici i od njih sam cuo sve sto me je interesovalo i sada sam dosta spokojniji.
Ljude koji idu tamo netreba zbunjivati i dovoditi ih u nezgodnu situaciju dosta im je njihovih briga i problema da im je ovde dobro nebi isli tamo

Јеси ли и потписао уговор на 12 месеци?

U cetvrtak sam bio na proveri. Sutra, prekosutra cu poslati dokumentaciju. E sad nemam nikakav papir kod sebe sto se tice ugovora,. Ali kada sam bio, popunjavao sam upitnik i potpisao ga. Da li su tu bilo ispisano i vreme ostajanja, ne secam se. Jer je sa druge strane pisalo jos nesto sto su oni popunjavali. Samo znam da sam se cenjkao sa njima dali bi mi vecu satnicu. To sam shvatio tek posle. Bas zato sto dosta kandidata ne zna da cita tehnicku dokumentaciju. Bar ne malo komplikovaniji crtez...

Ovde stalno pokrecu neka nebitna pitanja placa se razgovor,ugovor na jedan mesec sve mi to zvuci nekako zlonamerno
Neko bio na razgovor a nezna kod koga pa onda trla baba lan a covek se lepo pretsavi svima jasno i glasno.
Ja sam isao tamo vise puta ali ne preko ove firme i znam kako mi je bilo zato netreba ljudima unositi nervozu pred put.
Obljavljuju da su bili tamo u firmi a niko nece da objavi tacne informacije.
Ono sto sam citao ovde i ono tamo sto je bilo na razgovoru nema bas neke veze.
Ljudi koji citaju ovo nemaju prave informacije kada idu na razgovor ne traze se diplome za majstore trazi se osnovno znanje o poslu za koji konkurisu
Ljudi koji hoce da produ na blef netreba da pokusavaju ako nisu to radili prave guzvu bespotrebno napisah ceo roman javicu se opet

Ovde stalno pokrecu neka nebitna pitanja placa se razgovor,ugovor na jedan mesec sve mi to zvuci nekako zlonamerno

Ljubisa, imajte na umu da vecina ljudi koja cirkulise na ovoj temi
i ucestvuje u razmeni informacija ne izmislja to o cemu pise.

Ako sam napisala da je moj suprug potpisao ugovor na mesec dana,
ja nisam imala nikavu zlu nameru - vec sam jednostavno podelila jednu informaciju
koja vise brine mene i supruga, nego sto brine npr. Vas, licno.

Informacije su razlicite, ali samo zato sto vecina ima razlicito iskustvo.
Jedni kazu ima akontacije 100% i to isti dan,
drugi kazu - nema nikakve akontacije,
treci su dobili akontaciju 3-4 dana nakon odlaska u Rusiju.

I sad, u moru svakakvih informacija, svi mi pokusavamo
da nadjemo nesto sto je zajednicko i sto se odnosi na sve
i, onda, na osnovu toga da znamo(koliko je to moguce) sta nas ceka.

Ljudi moji ebem ti Rusiju i Velesstroj i vize i priglasenja i sve ostalo,ali ozb breeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!:besna::besna::besna:Ja vec ko zna koju noc ne mogu oka da sklopim,cim cujem da telefon zvoni skacem kao nenormalna,cim ujutru ustanem odmah se logujem ovde,ne znam vise gde bijem ni ja ni moj dragi...ovo je vec vise da covek poludi....Ima akontacije,nema akontacije-ugovor na mesec dana,ugovor na tri meseca,ugovor na sest meseci...Milion i jedna razlicita informacija...svakog ponedeljka isti odgovor:,,Javicemo''-pa dokle viseeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!?????????Ebem ti i dan i mesec i godinu i kad je krenuo na taj probni rad!!!!!Lepo sam mu rekla nemoj covece da se makljas ti sa tim stvarima mi smo suzbaci teski i tako bilo!!!Rekli mu ides krajem februara firme krenule da se spajaju i nista i evo koliko vec meseci prodje,on ne ode ja ne nadje posao,komsija u prodavnici vise ne da na recku,gazda kod kog radi ne daje pare ovi za Rusiju ne zovu i ja ne znam vise ni sta da kazem ni sta da mislim!!!!!!!:dash::mrgreen::dash::(

Desilo se kod Lainovica na Trejdu prosle godine da je doslo 30-40 ljudi svi su bili mesec i vratili ih kuci,niko nezna razlog,Mada svi kazu da to rade da popune Kvotu,jer svako gradiliste,mora da ima odredjen broj ljudi isto se desilo i u Ufi u Neimaru pun avion je otisao bili mesec dana i vratili ih,bolje da nebude tako,ali veliki su to banditi,bar ovi sto sam ih spomenuo,Za Hopeks su opet ljudi govorilida je samo gadno sto je Sibir a da je sve drugo OK valjda je i dalje tako
Pre ce biti da ce ljudi ostajati duze od sest meseci a ne jedan mesec.
Proce i taj mesec pa cemo videti ko je bio u pravu
Izvinjavam se sto sam napiso mnogo ali cu dati ljudima bar prave informacije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back