Sandra8333
Aktivan član
- Poruka
- 1.138
To se sve kompjuterski salje moze se to uraditi i za nedelju dana
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sandra,hvala na infoTo se sve kompjuterski salje moze se to uraditi i za nedelju dana
Za oba meseca? Na tekuci racun ili na devizni?Meni muz sad javio da je plata nama u cetvrtak ili petak na intezine racune za jul i avgust
Za oba meseca? Na tekuci racun ili na devizni?
Sandra da li to kad kazete bice plate da li to vazi za pojedina radilista ili za sva ? Mi cekamo avgustovsku platu ..
Pozdrav, zvali su me neki dan iz velesstroja Bg kako bi obavili prvi razgovor za posao inženjera zastite na radu. Sve je proslo ok. Ima nekoliko krugova, te je gospođa rekla da ce me kontaktirati ukoliko prođem dalje. Zanima me zna li netko kakvi su uvjeti i placa ing. Sigurnosti i zastite na radu?
Hvala![]()
Pozdrav kolega. Ja sam inžonjer zaštite na radu i pre mesec i po dana sam se vratio sa Sabette. Mogu ti reći da sam tamo toliko nadrljao da mi više ne pada da idem u Rusiju, čak ni turistički. No da skratim priču na ono šte tebe konkretno interesuje. Uslovi su katastrofalni. Ja sam radio u letnjem dobu, pa sam zaradio jak bronhitis. Temperatura gotovo da nije prelazila 10 stepeni, jaki vetrovi, kiša itd. i sve to bez odgovarajuće opreme. Hrana očajna. Nekoliko jela vrte se u krug, Salata i voća gotovo da i nema, Mlaka i jogurta ni malo. Hrana bez preko potrebnih vitamina i minerala usled čega se gubi imunitet i podložan si svakakvim bolestima. Radi se 12 sati dnevno, čak i nedeljom, bez slobodnog dana. Posao ni izbliza nije ono što bi trebao da radi inž ZNR. U kancelariji korastiš veoma malo, tek toliko da se ogreješ i popiješ eventualno kafu ako je imaš. Preostalo vreme provodiš na gradilištu i obilaziš radnike i opominješ ih da nose šlemove, naočare i sl. Klasičan policijki posao. Ceo dan tabanaš po kaljugama, barama i betonu sve to po kijametu itd.itd. Što se zarade tiče inž ZNR je na režiji, tj. ne radi po satu. Ne znam koliko su ti rekli da ti je zarada, ali to ti ništa ne znači jer je ne isplaćuju i uz sve to radiš na crno. Da ti ne bi detaljisao puno jer mogu mnogo toga lošeg da ispričam, dovoljno je da pročitaš prethodne iskaze, pa izvuci zaključke. Ako ti ne gori pod nogama moj ti je savet da ne ideš, pogotovo sada u zimu (kako čujem tamo već pada sneg).
U zadnje vreme nije bas lepo tamo veruj mi. Problem je smestaj i odeca...hrana za radnike svugde isto. Guzva je velika. Ima malo nasih a puno rusa i tih muslimana.Citajuci ove postove belih kaski,prosto ne mogu da se uzmem utisku da je ta Sabetta tamo bauk.Prosto se uplasim i neprijatno mi je,mada se vratih u martu ove god iz Pur pea i nps 1 N.Urengoj svih 5meseci i sad se pitam pa gde ja to bejah.A bejah na istoj vetrometini i na -50 pa preyiveh uy gundjanje normalno.Guyva ya hranu bejase ali avaj ziv covek sve izdrzi.Sad mi dodje da odustanem od jbn Sabette kad citam ovo.
[/QUOTE]Prije svega hvala na odogvoru
Nisu mi nista rekla za placu jer kao to je tek prvi krug. Čitajući tvoj post hmm sumnjam da cu ici u drugi krug haha
Inace placa je cca tj koliko si ti zaradio za jedan mjesec, ako nije tajna. Moze odg i na pvt![]()
QUOTE=kuzman.kuzman;31080005]Pozdrav kolega. Ja sam inžonjer zaštite na radu i pre mesec i po dana sam se vratio sa Sabette. Mogu ti reći da sam tamo toliko nadrljao da mi više ne pada da idem u Rusiju, čak ni turistički. No da skratim priču na ono šte tebe konkretno interesuje. Uslovi su katastrofalni. Ja sam radio u letnjem dobu, pa sam zaradio jak bronhitis. Temperatura gotovo da nije prelazila 10 stepeni, jaki vetrovi, kiša itd. i sve to bez odgovarajuće opreme. Hrana očajna. Nekoliko jela vrte se u krug, Salata i voća gotovo da i nema, Mlaka i jogurta ni malo. Hrana bez preko potrebnih vitamina i minerala usled čega se gubi imunitet i podložan si svakakvim bolestima. Radi se 12 sati dnevno, čak i nedeljom, bez slobodnog dana. Posao ni izbliza nije ono što bi trebao da radi inž ZNR. U kancelariji korastiš veoma malo, tek toliko da se ogreješ i popiješ eventualno kafu ako je imaš. Preostalo vreme provodiš na gradilištu i obilaziš radnike i opominješ ih da nose šlemove, naočare i sl. Klasičan policijki posao. Ceo dan tabanaš po kaljugama, barama i betonu sve to po kijametu itd.itd. Što se zarade tiče inž ZNR je na režiji, tj. ne radi po satu. Ne znam koliko su ti rekli da ti je zarada, ali to ti ništa ne znači jer je ne isplaćuju i uz sve to radiš na crno. Da ti ne bi detaljisao puno jer mogu mnogo toga lošeg da ispričam, dovoljno je da pročitaš prethodne iskaze, pa izvuci zaključke. Ako ti ne gori pod nogama moj ti je savet da ne ideš, pogotovo sada u zimu (kako čujem tamo već pada sneg).
Pozdrav svima na forumu pre nekoliko dana sam potpisao ugovor za Velestroj Moskva kao armirac i rekli mi da cu najverovatnije ici na izgradnju rezervoara na Sabeti i uzeli su mi pasos pa me interesuje koliko vremena obicno prodje
do polaska na Sabetu? Unapred zahvalan
Kakva je prognoza za danas Sandra,sta ti kaze muz sa Sabete?Sutra ili u petak plata
Kakva je prognoza za danas Sandra,sta ti kaze muz sa Sabete?
Sandra na kojumbi isti je problem što nisu svi dobili kartice rečeno je kao da ko nije dobio kartice biće im na stare račune,pitanje je samo kada će plata....Ako nedaju danas rezervoari staju veceras i ceka se plata a ja cekam jos malo samo je problem mi nezna se dal leci na din. Ili devizne
Na sabeti je roki reko prosle nedelje do petka radnici cekaju da se ispostuje
Sandra na kojumbi isti je problem što nisu svi dobili kartice rečeno je kao da ko nije dobio kartice biće im na stare račune,pitanje je samo kada će plata....