Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam se sa suprugom jutros cula ,isto mi je rekao da nece biti plata danas(nisam htela da pisem jer nije siguran 100% i nisam htela da dizem frku) vec od ponedeljka,da svi koji nebudu radili bice vraceni kuci.Njemu ce avgustovska plata biti na intezin racun a do septembarske ce dobiti karticu

- - - - - - - - - -

Naravno to bi znacilo da dogovor odnosno obecanje nije ispunjeno!!!da ce biti do kraja nedelje kako je roki obecao.

Ja sam se sa suprugom jutros cula ,isto mi je rekao da nece biti plata danas(nisam htela da pisem jer nije siguran 100% i nisam htela da dizem frku) vec od ponedeljka,da svi koji nebudu radili bice vraceni kuci.Njemu ce avgustovska plata biti na intezin racun a do septembarske ce dobiti karticu

- - - - - - - - - -

Naravno to bi znacilo da dogovor odnosno obecanje nije ispunjeno!!!da ce biti do kraja nedelje kako je roki obecao.

A julsku si dobila

Posebno danas kao bravaru kad upitah i to neku Mrjanu pandan Bobanu Sojkovicu rece da mi je predato sve za zel karton ,satnica kao bravaru 3,6 plus 30posto a na kecu imadoh 5,4$.Na sta sam rekao da cu doci po dokumenta a ona da ipak uzmem al da ne odustajem,kao da nesto upisem u rad knjizicu.Kakve fore, i to iole ozbiljna firma radi...ma dajte molim vas ne vredjajte mi ovo malo inteligencije

Posebno danas kao bravaru kad upitah i to neku Mrjanu pandan Bobanu Sojkovicu rece da mi je predato sve za zel karton ,satnica kao bravaru 3,6 plus 30posto a na kecu imadoh 5,4$.Na sta sam rekao da cu doci po dokumenta a ona da ipad uzmem al da ne odustajem,kao da nesto upisem u rad knjizicu.Kakve fore, i to iole ozbiljna firma radi...ma dajte molim vas ne vredjajte mi ovo malo inteligencije
Ispada da su Satnice jos smanjivane?Pa dokle?Sa dodatkom imas 4,60usd?

Pozdrav svima.. Cula sam se sa tatom jutros, on je na Sabeti, rekao je da je tamo od jutros strajk i da su rekli da ce plata biti u utorak jul i avgust.. Uzas, rade i to sto posteno zarade ne mogu da dobiju, nema smisla...

Naprotiv sve ima smisao. Prema sporazumnom raskidu radnog odnosa koji su zaposleni nesmotreno potpisali (većina nije ni pročitala šta potpisuje!), gazda se obavezao da će isplatiti sve zarade ostvarene do 28. juna, što je i uradio. Kako zaposleni ni do danas nisu potpisali nov ugovor, a nastavili su da rade na crno, gazda sada nema nikakvu obavezu u pogledu isplata zarada. Može da isplati koliko hoće, kad hoće i kome hoće, a zbog štrajka može i da preti vraćanjem kući pa čak i da ne isplati ništa. Sve ima svoj smisao i sve je na perfidan način osmišljeno. Briga njega što su radnici pošteno radili.

Naprotiv sve ima smisao. Prema sporazumnom raskidu radnog odnosa koji su zaposleni nesmotreno potpisali (većina nije ni pročitala šta potpisuje!), gazda se obavezao da će isplatiti sve zarade ostvarene do 28. juna, što je i uradio. Kako zaposleni ni do danas nisu potpisali nov ugovor, a nastavili su da rade na crno, gazda sada nema nikakvu obavezu u pogledu isplata zarada. Može da isplati koliko hoće, kad hoće i kome hoće, a zbog štrajka može i da preti vraćanjem kući pa čak i da ne isplati ništa. Sve ima svoj smisao i sve je na perfidan način osmišljeno. Briga njega što su radnici pošteno radili.

Potpisani su novi ugovori na gradilistu

Na sabeti ima mesec dana sigurno a sto se tice plata svi znamo da i kad kasne uvek isplate zaradjeno nikom nisu jos uskratili platu jedino sto nam je svima prekipelo da je cekamo al znamo da ce biti

To znači da su potpisani u avgustu, onda juli nije pokriven ugovorom? Videćemo šta će biti. Da ne brzamo. Ja im puno ne verujem. Likvidacija Velestroja još uvek nije počela, a najavljena je još pre tri meseca kada su i raskinuti prethodni ugovori. Pri tome Velestroj nije u blokadi (proverio sam) pa ne vidim razlog zašto bi uopšte i bio likvidiran i zašto bi radnici prelazili u drugu firmu, i to u drugoj zemlji? Imaš li neki odgovor? Baš bi voleo da vidim sadržaj tog novog ugovora. Ko zna šta su sada smislili.

Nije prvi put da se menja ime firme a sadrzaj ugovora nije los bolji nego ostali a sto se tice velestroya moskva ljudi koji odavno rade za njih dobijaju platu mesec za mesec na sbr kartice i nema kasnjenja od 25og do 30og plata mada je juce im bila za avgust

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back