Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razlika je u satnici jer ako radis za Ruse direktno veca ti je satnica i dobijes odmah po dolasku lovu kao i porodica kuci.
Joj.Sto se mesas u nesto sto ne znas.U Veless-moskva se ne radi na satnicu nego na fiksnu platu.A uglavnom bez radnog vremena,radis dok ne zavrsis.A lovu NE DOBIJAS,sacekas kad i svi dobijaju,kod nas nema ta opcija 500$ na pocetku.
A da zaboravih to da nemas puno zajebancije oko cekanja vize,proglasenija i sl.Rusi sve zavrsavaju u kratkomj roku.
Isto se ceka i tamo i ovamo.PA ovde imas nekoliko ljudi koji rade u Veless-Moskva,i cekali su papire po 4-5 meseci.

Doriane,znam da si bio u Tymenu i ja sam,ali drugo hocu da ti napisem.Ja sam holesterol i trigliceride izlecio ovako:Uvece u casu sto manje masnog jogurta sipas 1 supenu kasiku belog projnog brasna i 1 supenu kasiku kokosa.To ostavis preko noci,ujutrupromesas i popijes naste .I tako 10do 15 dana.Ja ne volim kokos ,pa sam stavljao 2 kasike kukuruznog -projnog brasna.Za 10 dana lab. kontrola je pokazala da sam skinuo masnocu iz krvi i trigliceride.Ti to imas na jetri,a da li je to isto...?

Joj.Sto se mesas u nesto sto ne znas.U Veless-moskva se ne radi na satnicu nego na fiksnu platu.A uglavnom bez radnog vremena,radis dok ne zavrsis.A lovu NE DOBIJAS,sacekas kad i svi dobijaju,kod nas nema ta opcija 500$ na pocetku.

Isto se ceka i tamo i ovamo.PA ovde imas nekoliko ljudi koji rade u Veless-Moskva,i cekali su papire po 4-5 meseci.
Trustnoone,ispade da je bolje raditi za Velestroy Beograd,cuo sam za jedan skoro slucaj da hoce covek da predje iz Velestroya Moska u Beograd.

Trustnoone,ispade da je bolje raditi za Velestroy Beograd,cuo sam za jedan skoro slucaj da hoce covek da predje iz Velestroya Moska u Beograd.

Sve zavisi sta covek hoce...U Veless-BG radnici (majstori i ostali) imaju satnicu,svo tehnicko osoblje ima fiksnu.Kod nas od majstora su mehanicari,elektricari i jos poneko zanimanje.Uglavnom je tehn. osoblje,geodezija,kuhinja...itd.
Desavalo se dok sam primao platu preko Hopeksa (Veless-BG),da pojedini imaju i do 60-70000 vecu platu od mene...

Prvo ja se ne mesam,i prema jednoj dami bi trebao da imas neko postovanje,vidi se da si dzentlmen na nivou.Ja sam samo gospodinu rekla ono sto je meni rekao rodjak,ako on laze slagala sam i ja.

Poslednja izmena:
Sve zavisi sta covek hoce...U Veless-BG radnici (majstori i ostali) imaju satnicu,svo tehnicko osoblje ima fiksnu.Kod nas od majstora su mehanicari,elektricari i jos poneko zanimanje.Uglavnom je tehn. osoblje,geodezija,kuhinja...itd.
Desavalo se dok sam primao platu preko Hopeksa (Veless-BG),da pojedini imaju i do 60-70000 vecu platu od mene...
Sta radis sad ,dali si uspeo malo da napredujes, i koliko je tesko da napredujes tamo?

A da zaboravih to da nemas puno zajebancije oko cekanja vize,proglasenija i sl.Rusi sve zavrsavaju u kratkomj roku.

Prvo ja se ne mesam,i prema jednoj dami bi trebao da imas neko postovanje,vidi se da si dzentlmen na nivou.Ja sam samo gospodinu rekla ono sto je meni rekao rodjak,ako on laze slagala sam i ja.

Dama koja bas ima damske izraze... :hahaha:Ja imam postovanje,ali sve prema zasluzi,to mozes da vidis iz predhodnih mojih postova ovde.

Dama koja bas ima damske izraze... :hahaha:Ja imam postovanje,ali sve prema zasluzi,to mozes da vidis iz predhodnih mojih postova ovde.
Aha koliko sam shvatila nisam zasluzila da se ponasas prema meni kako dolikuje..ja sam samo gospodinu iznela ono sto mi je receno,dakle nisam se umesala u ono sto ne znam,vec sam gospodinu rekla ono sto je meni rekao neko ko radi direktno za rusku firmu.A ti si taj koji me je napao i rekao da se ne mesam u nesto sto ne znam,a po tvom pisanju i obracanju meni sam videla da imas bas mnogo ''POSTOVANJA''.

Naravno da ima posla i za zene. Arhitekte, inzenjeri gradjevine, masinstva, geodezije, ima ih i u administraciji, a ima ih i u kuhinji (gde su nam najpotrebnije, jer ruskinje ne znaju da kuvaju nasa jela). Za poslove u kuhinji treba pozvati Velesstroj Moskva, za sva ostala zanimanja moze i Veles Moskva i Veles Beograd.
:manikir:

Pozdrav svima, moze li neko da mi napise, sta se sve od analiza radi na lekarskom pregledu za inzenjere?

Unapred zahvalan!!!

kad se setim sebe od pre mesec-ipo dana.........razmisljanja, suza , prvog poziva, iscekivanje svakog dana........kao i ti!!
Ne brini,bice sve ok.......

Da nije bilo ovog foruma,ovih dana, do sada bi bila u nekoj bolnici . Ne dam vas ni za sta na svetu i bicu ovde dokle god forum postojao! Ovo je jedino mesto gde sam pronasla informacije i dobila pravu podrsku za vrlo kratko vreme! Hvala vam od srca! Nadam se Rado da i tata ima ovakvu podrsku i ovakve ljude oko sebe, drzim mu palceve iz sve snage, njemu i svima koji krenu na put na kraj sveta zarad prezivljavanja!

Surutkom ne moze nista da se uradi,do izlecenja dodje jer ljudi malo smanje sa unosom hrane zivotinskog porekla i budu na biljnoj hrani i prestanu da se nerviraju,jer stres prouzrokuje naglo povecanje holesterola i suzavanje arterija.Surutka ce vas samo ugojiti,pomoce vam da nabacite stomacinu,surutku koriste bodibilderi za nabacivanje mase samo sto industrija koja pravi suplemente izbace iz nje mlecne secere,dok kod ove domace ima u velikim kolcinama,dok budete lezali u krevetu osecacete veoma ne ugodnu slatkocu u grlu. Surutka je produkt mleka ,mleko je kisela namirnica zivotinskog porekla,surutka povecava kiselost vaseg organizma,a ne alkalnost,jedna od najboljih stvari sto se tice jetre je limun jer ima veoma visok nivo alkalnosti,napravite jedno 2 litre soka toku dana i pijete ,mogu i bademi da se jedu posle toga,(veoma alkalni) i pijte uz to i vodu i vezbajte malo i tako ce te odrzavati alkalnost organizma.Meso,mleko,alkohol,kafa,secer(veoma kiseo element ph-2,1),duvan ,rafinisani proizvodi,lekovi zakiseljavaju organizam jos ako to pijete i jedete svaki dan napravi ce te problem i na taj nacin istiskujete kiseonik iz celija a cim istisnete kiseonik,napravite kiselu sredinu u organizmu,dovoljno je da celiji oduzmeme oko 30 posto njenog kiseonika i za par dana mozete da se pretvori u celiju raka.Mesec dana samo da se izbaci ovo sto sam napisao i da pijete i jedete ovo sto sam naveo i sve ce se vratiti u normalu,znaci samo biljna hrana i sirovi biljini sokovi i nece biti problema.

Ja odavno ovakvu plejadu reci koje nemaju veze sa zivotom nisam cuo...Limun ALKALAN?A glavni sastav Limunska kiselina?:rtfm:Sine,u skolu ponovo,sedi jedan.

Misirac i ti ces ubrzo zamnom,a ja cu vidjeti da dodjes na jedanaesku kao ja,bar je malo toplije nego na Jamalu.

Jamal je surov zaista...Po temperaturi Jakutija i Jamal su slicni,mrazevi su jaki,ali na Jamalu su vetrovi dodatni problem...Nisam bio tamo(i nemam nameru),ali je meni nekoliko bliskih drugova bilo,i zaista je malo nezgodno.Dobra strana su odela koja su i predvidjena za takve uslove.Sve u svemu,srecno svima koji krecu put Rusije uskoro,ostali sto pre da dodju!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back