Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u Jakutiji sam bio,velika je razlika recimo u Jakutsku i Aldanu,Jakutsk jeste puno sjevernije ali je tolpiji jer je u niziji,snijjeg u Jakutsku se zadrzava oko 1-2 mjeseca manje nego u Aldanu,jer u Aldanu se snijeg tek poceo topiti sredinom maja a prvi je pao 4 septembra,Samo je problem za ruke i stopala jer ih je tesko zagrijati,a ostatak tijela brzo ugrije rusko odijelo.Najgori period je dok nezahladni skroz na -20 i kad se snijeg otapa u proljece.A vjetar na nps18 gdje sam ranije radio duva svaki dan.

vremenska razlika Jamala i Jakutska nije veca od 1-2 casa,neznam jeli Sabeta ima neku oznaku ali mislim da nema,i tamo je tesko nabaviti karticu,ko god ide tamo neka kupi u Moskvi na aerodromu i 200 rubalja kosta da je prebaci da nije u romingu,jer u Rusiji kartica iz jedne oblasti je u romingu ako se koristi u drugoj oblasti.NPS je skracenica za Naftno propusna stanica,pravi se na posebno oznacenim tackama nafotovoda i plinovoda radi smjestaja ljudi koji rade na naftovodu i radi ugradnje motora koji nabijaju protisak u cijevima naftovoda radi sto sigurnijeg i stabilnijeg deportovanja nafte,u ovom slucaju do Kine i terminala na Tihom okeanu.Razumijem da brines za oca ali nemoj da se brines,ima tamo sve,samo je internet problem,normalno nije mu kao kod kuce ali nije ni lose.Vidjecu jel ima neko od mojih poznanika na Sabeti pa mogu da pitam za tvog oca.

Pozdrav. Zna li neko nesto vise o nps 2 gradilistu cini mi se Jamanska oblast?? Imaju li dobre uslove, dometa itd?
Nije lose , nije sjajno , kao i svud manje vise :D .. ima neta kupujes u Urengoju i karticu za mob , sada bas nije bilo tri dana mreze . Imas prodavnicicu ili kako vec , sada ti ide hladno bude zima , zima i zima breeeee...
spremiti se za najgore uslove :D ima vetra ... to je to u sustini ... Dobri uslovi nisu nigde ;).

pozdrav svima na forumu, ovde sam potpuno nov a zanimaju me neke stvari o poslu u rusiji. Naime na ovom forumu sam nasao veoma detaljne informacije o svim poslovima sem o poslovima vezanim za kuhinju. po zanimanju sam kuvar a znam da u kuhinjama rade nasi kuvari pa me zanima da li neko od postovanih clanova foruma moze da mi kaze nesto o tome kako da konkurisem ili kome da se javim da bih aplicirao za taj posao... unapred sam zahvalan svima na svim informacijama...

Ja odavno ovakvu plejadu reci koje nemaju veze sa zivotom nisam cuo...Limun ALKALAN?A glavni sastav Limunska kiselina?:rtfm:Sine,u skolu ponovo,sedi jedan.
Tako je,Limun je jedan od najalkalnijih namirica iako ima kiselinu jaku,ona nema veze sa alkalnoscu,ta kiselost limuna ne zakiseljava organizam nego alkalizuje.Sve sto sam napisao je ispravno.Znam sam da ce neko morati da se napravi pametan i da iskomentarise ali nisam se nadao da ces biti ti.Kad nisi cuo za sve ovo,zasto se onda javljas,neki koji se ovako zalete neki moji prijatelji ga nazovu buzdovan.Kazu vidiga zaleteo se kao Buzdovan?Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Naše stanice, da bi mogle uspešno funkcionisati, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.

u pravu ste.ja sam bio dva puta u jakutsku ali ne preko vellesa.i zimi i leti.zimi u gradu vladaju velike hladnoće,mada je tamo kontra klima u odnosu na druge delove russije.što se više penjete na brdo više je toplije(naravno u minusu).i zato je bolje što je veća nadmorska visina ave je bolje za rad. osim vetra.čak i do desetak stepeni.najbolji period za celu sahu koja je velika kao cela indija a samo oko 2mil.stanovnika je period od početka aprila do kraja seprembra.to je kao i ovde kući.leto je u julu i veoma toplo nekad i do 39 u plusu.vremenske razlika 8 h.i malo je neobično za naše prilikesunce nikad da zadje.a zimi obrnuto.severoistočno od jakutska nekih800 km,zabeležena najniža temp.-67.pozdrav.

Da nije bilo ovog foruma,ovih dana, do sada bi bila u nekoj bolnici . Ne dam vas ni za sta na svetu i bicu ovde dokle god forum postojao! Ovo je jedino mesto gde sam pronasla informacije i dobila pravu podrsku za vrlo kratko vreme! Hvala vam od srca! Nadam se Rado da i tata ima ovakvu podrsku i ovakve ljude oko sebe, drzim mu palceve iz sve snage, njemu i svima koji krenu na put na kraj sveta zarad prezivljavanja!

nadovezacu se na vas komentar puno pozdravljam sve forumase divni su!hvala svima na informacijama.moj muz je na sabetti jako malo nam poruka posalje
da nema ovih divnih ljudi ne bih nista znala.thanks ljudi:D

јаране небих се сложио са тобом да је што већа висина то топлије,лично сам радио на Алданскј планини ,градилиште око 1300 метара надморске висине,у Алдану у подножју планине све озеленило у априлу а на планини уби вјетар и вејавица,тек средином маја је почело да отопљава.А за најнижу температуру си у праву,забиљежена је у Верхајонску сјеверо-источно од Јакутска.

Nije lose , nije sjajno , kao i svud manje vise :D .. ima neta kupujes u Urengoju i karticu za mob , sada bas nije bilo tri dana mreze . Imas prodavnicicu ili kako vec , sada ti ide hladno bude zima , zima i zima breeeee...
spremiti se za najgore uslove :D ima vetra ... to je to u sustini ... Dobri uslovi nisu nigde ;).

Danas je tamo bilo +20 C, a juce je padala kisa !! Noci su hladne ali jos nije minus! Net je slab, ali viber funkcionise! Sve u svemu...SIBIR

Pozdrav svima, moze li neko da mi napise, sta se sve od analiza radi na lekarskom pregledu za inzenjere?
Unapred zahvalan!!!

Lekarski pregled za inzenjere kako si rekao, sastoji se od merenja krvnog pritiska, EKG-a, analize krvne slike (poseban osvrt na trigliceride i holesterol ), urina i stolice, dermatoloskog pregleda i snimka pluca. Obzirom da sam na lekarski isla tri puta u poslednje dve godine, svaki put je bio drugaciji, ali sam nabrojala sta koje su se analize radile na poslednjem pregledu na kome sam bila pre 6-7 meseci.
Kazu da se pregledi razlikuju od oblasti do oblasti za koju se rade papiri, sto moze da bude tacno.
Troskove lekarskog pregleda snosi firma.
:manikir:

Dozzz drustvo zanima me kolika je vremenska razlika na nsp/2 tj Jamal u odbosu na BG.
Hvala

Srbija Jamal trenutno 4 sata.... kad krene zimsko racunanje vremena bice 5 sati......

Mora da bude sve ok, tako sam pocela da razmisljam. Inace proslo je nedelju dana otkako smo ispratili tatu i jos se nismo culi....:rida:

Marija, nebitno da li tvoj otac radi za Veles Beograd ili Moskva.....pozovi firmu, reci da se niste culi sa ocem od kad je otputovao, da je tamo prvi put, i insistiraj da ga pozovu da se javi sa satelitskog telefona ili na skype ili makar da pusti poruku sa necijeg sluzbenog telefona. Kazem ponovo i podvlacim insistiraj. I oni ce to uraditi. Satelitski ima prekide, kasni glas i verovatno je to najnekonfornija varijanta za komunikaciju.

Napisala sam razliku vremena od Bg do Yamala, samo nisam lepo oznacila. Nije da brinem nego crkavam od muke i tuge, samo bih htela da cujem da je dobro i dovoljno bi mi bilo...

Srbija Jamal trenutno 4 sata.... kad krene zimsko racunanje vremena bice 5 sati......

pozdrav svima na forumu, ovde sam potpuno nov a zanimaju me neke stvari o poslu u rusiji. Naime na ovom forumu sam nasao veoma detaljne informacije o svim poslovima sem o poslovima vezanim za kuhinju. po zanimanju sam kuvar a znam da u kuhinjama rade nasi kuvari pa me zanima da li neko od postovanih clanova foruma moze da mi kaze nesto o tome kako da konkurisem ili kome da se javim da bih aplicirao za taj posao... unapred sam zahvalan svima na svim informacijama...

Odes u firmu, pitas gde su kancelarije Velesstroya Moskva i ostavis svoj CV. U kancelariji se raspitas oko nekih stvari, a posto neces dobiti nikakav konkretan odgovor, onda ovde na forumu pitas sve sta te zanima i naravno, dobijes iscrpnije i tacnije informacije.

Lekarski pregled za inzenjere kako si rekao, sastoji se od merenja krvnog pritiska, EKG-a, analize krvne slike (poseban osvrt na trigliceride i holesterol ), urina i stolice, dermatoloskog pregleda i snimka pluca. Obzirom da sam na lekarski isla tri puta u poslednje dve godine, svaki put je bio drugaciji, ali sam nabrojala sta koje su se analize radile na poslednjem pregledu na kome sam bila pre 6-7 meseci.
Kazu da se pregledi razlikuju od oblasti do oblasti za koju se rade papiri, sto moze da bude tacno.
Troskove lekarskog pregleda snosi firma.

Hvala na odgovoru. Cuo sam da ima pregleda na polne bolesti i test na alkohol ili tako nesto.
Pozdrav!!!

Marija, nebitno da li tvoj otac radi za Veles Beograd ili Moskva.....pozovi firmu, reci da se niste culi sa ocem od kad je otputovao, da je tamo prvi put, i insistiraj da ga pozovu da se javi sa satelitskog telefona ili na skype ili makar da pusti poruku sa necijeg sluzbenog telefona. Kazem ponovo i podvlacim insistiraj. I oni ce to uraditi. Satelitski ima prekide, kasni glas i verovatno je to najnekonfornija varijanta za komunikaciju.

Odes u firmu, pitas gde su kancelarije Velesstroya Moskva i ostavis svoj CV. U kancelariji se raspitas oko nekih stvari, a posto neces dobiti nikakav konkretan odgovor, onda ovde na forumu pitas sve sta te zanima i naravno, dobijes iscrpnije i tacnije informacije.

Hvala na odgovoru. Cuo sam da ima pregleda na polne bolesti i test na alkohol ili tako nesto.
Pozdrav!!!

nista ne treba da nas iznenadi da je to tako,kako se ponasaju nije ni cudo,dosadi to otezanje brate,ima posla ili nema i to je to,a sve ce biti jasnije kada neko sa lica mesta posalje tacnu informaciju,sve ostalo su rekla kazala...

истина је доста људи је одустало,дјелом због лошијег односа фирме према радницима типа има посла чекај још,а дјелом због причи рекла казала,па од муве направе магарца,и тако шире панику међу радницима,а човјек пролупа потпуно кад је као у кавезу затворен на градилишту пар мјесеци.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back