Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dakle 1 mesec su već u zakašnjenju i 10 dana od drugog meseca.....to nije dobro........ovih 10 dana nije dobro.

Naravno da nije dobro,ali kako mi mozemo da resimo taj problem,nikako osim da se svakog dana nadamo da ce je pustiti,ako ne danas onda sutra.
Meni je samo krivo sto klincima ne mogu da objasnim zasto je tata otisao tako daleko,gde nema ni neta da ga vide,a ni cuju citavih pet meseci,a pritom ni
ne osete neki boljitak sto ga nemaju pored sebe.

Naravno da nije dobro,ali kako mi mozemo da resimo taj problem,nikako osim da se svakog dana nadamo da ce je pustiti,ako ne danas onda sutra.
Meni je samo krivo sto klincima ne mogu da objasnim zasto je tata otisao tako daleko,gde nema ni neta da ga vide,a ni cuju citavih pet meseci,a pritom ni
ne osete neki boljitak sto ga nemaju pored sebe.

Nisi me razumela....tih 10 dana će već sad postati 15-20...idućeg meseca će postati 30.....to je progresivno. Da su ostali na mesec dana kašnjenja i da zadrže taj kontinuitet, to bi bilo dobro. Značilo bi da je kriza bila, prošla i da drže pod kontrolom. Ovih 10 dana znači da nisu rešili krizu.
Nikako ne možete uticati na to. To je velik sistem u kome ne postoje pojedinci i njihove priče. Postoji samo profit firme i trenutno rešavanje raznih problema.
žao mi je, razumem kako je :zag:

Poslednja izmena:
mene samo jedno zanima..da li vi mislite da plata kasni mesec i 10 dana....ili 10 dana ???

prema zakonu o radu kasni mesec i 10 dana ako je plata koju treba da primite za 05.
Plata se po zakonu isplačuje najkasnije do kraja meseca za prethodni mesec
dakle, plata za 05. je trebala da bude isplaćena do kraja 06.

- - - - - - - - - -

Velestroj u periodu od sledecih pet godina nece opstati.U naredne dve hoce.Samo moje misljenje.Plata ce nekad kasniti nekad nece.Ali ce je svako dobiti.Zato su ljudi uz Velestroj.Ov je najvise za Suvoborca

tačno tako.

prema zakonu o radu kasni mesec i 10 dana ako je plata koju treba da primite za 05.
Plata se po zakonu isplačuje najkasnije do kraja meseca za prethodni mesec
dakle, plata za 05. je trebala da bude isplaćena do kraja 06.

- - - - - - - - - -

tačno tako.

Verovatno da je po zakonu tako...ali,ako neko ide na razgovor i receno je da prva plata ostaje u ``depozitu`` i radnik to prihvati...mislim da tu nije firma kriva za taj mesec...ipak ima tu svega zbog cega je to tako.Mozda i njihova sigurnost da ako radnik hoce da se vrati pre vremena ima svojih zaradjenih para...ili ko zna zasto jos.Znaci,po meni plata kasni 10 dana.Samo da naglasim,da je sa nestrpljenjem ocekujem...da slucajnoo neko ne pomisli da kontriram ili ne daj Boze branim firmu,samo pokusavam realno da gledam.

Velestroj u periodu od sledecih pet godina nece opstati.U naredne dve hoce.Samo moje misljenje.Plata ce nekad kasniti nekad nece.Ali ce je svako dobiti.Zato su ljudi uz Velestroj.Ov je najvise za Suvoborca

Slazem se potpuno...i mislim da treba biti uporan sto se Velesa tice i koristiti je maksimalno te dve godine ...jer je jedna od retkih gde ces sigurno dobiti ono sto ti je obecano...sa kasnjenjem od 10-ak dana

Verovatno da je po zakonu tako...ali,ako neko ide na razgovor i receno je da prva plata ostaje u ``depozitu`` i radnik to prihvati...mislim da tu nije firma kriva za taj mesec...ipak ima tu svega zbog cega je to tako.Mozda i njihova sigurnost da ako radnik hoce da se vrati pre vremena ima svojih zaradjenih para...ili ko zna zasto jos.Znaci,po meni plata kasni 10 dana.Samo da naglasim,da je sa nestrpljenjem ocekujem...da slucajnoo neko ne pomisli da kontriram ili ne daj Boze branim firmu,samo pokusavam realno da gledam.

eeeee, nisam znala za taj depozit.
Onda kasni 10 dana i smatrajte se sretnim, jer ovde ljudi mesecima ne primaju nikakvu platu

a sto bi se neko smatrao sretnim,sto mu plata kasni pet deset ili petnaest dana.Da li je trazeno da se pojavis od pola osaqm a placeno ti od osam.Da li ti prave probleglobalu je tom ako odes deset do sedam.Prave.Svi su na note na gradilistu.Sve mora u sekund.Plata kasni deset dana,da zanemarimo mesec,ko je izasao i rekao ljudi izvinite,niko.Treba da se smatram sretnim?Smatram se,radiicu i za dva i za tri dolara i guzicu se kad treba.To su nasi ljudi,bio prisutan,nisam citirao ali u globalu je to.Zato niko ne izlazi i kaze ljudi plata je 29,jbg kriza.Nego briga ih.

a sto bi se neko smatrao sretnim,sto mu plata kasni pet deset ili petnaest dana.Da li je trazeno da se pojavis od pola osaqm a placeno ti od osam.Da li ti prave probleglobalu je tom ako odes deset do sedam.Prave.Svi su na note na gradilistu.Sve mora u sekund.Plata kasni deset dana,da zanemarimo mesec,ko je izasao i rekao ljudi izvinite,niko.Treba da se smatram sretnim?Smatram se,radiicu i za dva i za tri dolara i guzicu se kad treba.To su nasi ljudi,bio prisutan,nisam citirao ali u globalu je to.Zato niko ne izlazi i kaze ljudi plata je 29,jbg kriza.Nego briga ih.

Da ja tebe pitam nešto.
Da si ti u Velestroju ili nekoj tako velikoj firmi, da si na takvom mestu......jel bi ti izašao pred tu masu ljudi i to rekao?
Da si šef na gradilištu tamo u nekoj pm....bi li izašao bez naređenja odozgore pred tu masu ljudi u toj vukojebini?
ne bi brajko, nego bi sedeo u svojoj udobnoj fotelji i uživao.

jeste SRETAN bre.......ovde ljudi ne primaju ništa .....
ako ti se diže buna, diži je, ali na gradilištu ili u prostorijama velestroja, a ne na forumu

ajd zdravo :lol:

i to je tacno...ali to je Srbija...

I ja treba da idem ovih dana za Sabetu a prvi mi je put. kakvo je vreme tamo, sta od garderobe da ponesem i neki savet... hvala...
Kad kupis karticu napuni dosta kredita jer sad momentalno nemoze da se dopuni kredit,nesto ne funkcionise.Zbog loseg vremena vec par dana ne lete helikopteri,tako da je i zaliha u prodavnici splasla.Cene su katastrofa.Ako pijes kafu,ponesi jer je sto grama oko 300 rubalja tamo na Sabeti.Moj muz je kupio debelu vunenu fantomku.

Moj radnik ima platu 2800$ mesečno(nekad moja plata u Velesstroju).Radno vreme mog radnika je od 7 do 17 h ili 280 sati mesečno.Subota i Nedelja su neradni dani.Hrana extra,smeštaj do bola.Kod mene je na gradilištu radnik na prvom mestu,pa poslovodja a kod tebe u Velesstroju je obrnuto.Moj uspeh na poslu i moja karijera zavise od stepena produktivnosti radnika,a produkt.radnika zavisi od psihofizičkog stanja istog.Moj radnik ne razmišlja kada će plata kao majstor u velss. ili dali ću ga možda zakinuti što mi na primer nije piće ponudio u kafani .Ne daj bože da nema šta da kvalitetno pojede ili da mu neko u skrati pravo na zdravstvenu negu .A tek da mu nekofalsifikuje podpis ili da radi bez radne dozvole ili Da radnike migraciona šamara i maltretira na gradilištu kao u Velesstroju zbog nečijeg nemara!I takvu firmu Ljilja smatra velikom u nekom svom ranijem komentaru a ti sigurnom.
Vi u biti ne znate pravo značenje radne dozvole?Kakav je to papir i zašto je on toliko bita
n za svakog stranca! ljudi on vam je garant i najveći advokat da ce vam sve biti plaćeno.To vam garantira sama zemlja koja je izdala takav dokument a ponajmanje poslodavac.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back