Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srecni praznici svima. :)

Nov sam na forumu, ali zadnjih par meseci aktivno citam Vasa misljenja, savete i preporuke.
Imam 26 godina i zavrsio sam visoku gradjevinsku skolu, imam 3 godine iskustva kod raznih privatnih firmi kao gradjevinski inzenjer (na terenu i u kancelariji) i u tom periodu nisam nista ustedeo novca, znaci smao prezivljavam kao i vecina u Srbiji.
Vec duze vreme planiram da idem u inostranstvo za poslom, jer hocu da radim, ali zelim da mi se taj rad na kraju i isplati,.
Slao sam svoj CV na par mesta, ali jos uvek nisam dobio nikakav odgovor, provodio sam vreme jureci firme koje se pojavljuju i na forumu, ali nista.
Pa Vas molim ukoliko neko bude saznao za nekii konkurs gde se traze inzenjeri ili ako postoji potreba za kadrovima takvog profila neka izbaci na forumu.

Hvala unapred.

Pozdrav svima, nov sam ovde. Potreban mi je odgovor na neka pitanja jer prvi put idem za rusiju pa ako je neko u mogucnosti bio bih mu zahvalan.
Mene zanima da li ima razlike kada ides preko velestroja bg i velestroja rusija? Citam ovde da bas ne hvale ovaj beogradski velestroj.
Ja sam konkretno predao dokumenta u velestroj rusija polovinom decembra i receno mi je da cu putovati u januaru. Dok se sredi papirologija, dok prodju praznici i td.
Vidim da se spominje smanjenje satnica, da neki bas nisu zadovoljni, ali da je to bilo vezano za velestroj bg, pa me zanimaju iskustva ljudi koji su isli preko velestroj rusija.
Ja konkretno tamo idem kao elektronicar. Receno mi je da cu ici na nps1. Hvala

Velika je razlika između ta dva Velestroja.U našem se plaća po satu, a u ruskom fiksno, mesečno. U ruskom se na odmor ide svaka 3-4 meseca i to plaćeni, a u našem posle ugovora do 6 meseci ide se na neplaćenu pauzu koja može da potraje.U ruskom se obavezno dobija radna viza, a u našem najčešće turistička, a kasnije i radna ali ne svima. Sve u svemu, mnogo je sigurnije i isplativije raditi u ruskom nego u Bg Velestroju.

Pozdrav svima! Novi sam na forumu..pa me zanima ako neko moze da mi da odgovor. Ja bih trebao da idem prvi put u RF pa me zanima da li neko ide na Gok Pavlik gradiliste? I gde je to? I ako neko malo vise zna o tome.. sta se radi tamo? I kad ce se ici ? ako mu nije tesko da mi kaze? Ja sam predao jos u oktobru dokumentaciju i zvao sam ih par puta pa mi sve nesto odgadjaju i nejasni su mi. Zadnji put su mi rekli kad sam ih zvao to je bilo pocetkom decembra da ce da odgode posle nove godine. Procitao sam sta se pise po forumu.. Ja se zahvaljujem unapred svima! I zelim vam srecne praznike! :)

Poslednja izmena:
da trebaju moleri naravno samo prvo procitaj sta sam sve pisao na forumu da nebude posle ti si prevarant situacija je takva kakva je a dali ce biti bolja neznam ali cu se zalagati sigurno jer je stvarno malo 1300$

Tih 1300 jeste malo ali ako su redovnih, svakako su boljih nego ovde...
Inace sam forum listao i od napred i otpozadi da vidim kolko se toga promenilo za tih 3 godine otkako je tema pokrenuta, tako da ti nisam bas sve postove procitao ali dosta njih jesam.
Kako mozemo stupiti u kontakt?

HRISTOS SE RODI
DSCN1573.jpg

Vaistinu se rodi kolega,fino,fino vidim ja da ti uzivas tamo....:zjelka2:
Pa mora se i uzivati nisam ode dosao samo da gledam gradiliste 24h mora se malo i izaci i videti sveta. Umoran ili ne ako legnem nevide nista osim zidova gradilista. Veselo je bilo sa prijateljima iz sobe smo docekali i Novu Godinu i Bozic tako da smo koliko toliko uzivali.
Sretan put svima koji ovih dana putuju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back