Posao u Australiji

Za tebe mi je posebno milo što si konačno dobio vizu jer si stvarno čekao puno. Sjećam se onih prvih postova ...Od srca čestitam!!!!!
Nego, to za pasoše... Ja isto razmišljam nove da izvadim, pa me zanima na koju adresu si slao skenirane pasoše i koje formulare si slao uz to. Napominjem da JOŠ nisam imala nikakav kontakt sa CO.
Inače, pod kojim zanimanjem ideš...je li ono na CSL?

......HVALA.. :heart:...MODL-da.....CSL-ne---- Arhitekta.....skenirane pasose region 5 pa Case Officer....inace 11 novembra 08. sam dobio C.O..... Form 1022 za nove pasose mozes i da saljes na svoj ...file number....sve dodatne papire sam slao mailom ma sve je jednostavno da je prosto meni delovalo neozbiljno naviko sam na papire postare i.t.d. ko i vecina..... verujem da ces uspeti pozdrav tebi i porodici......

@ Bias

Sta je sada sledece ?
Koji je sledeci korak ?
Kazes da vam je Viza vec "fljusnuta" u pasos...
Imas li neki odredjeni rok kada trebas da krocos na tlo Drzave Australije ?

Sledece je ono upola teze ali sladje....prvo karte koje su pre par dana bile 918 e. a juce 1180 e.(JAT) ostao ponedeljak videcu... Pokusaj da stupim u kontakt sa nekim ljudima koje ni sam nepoznajem....Nemam nikog i nikog ne poznam tamo daleko...rok je jako kratak 5/6/09.Bio i kraci pa sam trazio produzetak od 30 dana ali sam morao da saljem policiski novi....Otprilike ovako If you will require more time to travel, you will be required to provide updated Serbian Police Clearance Certificates...pozdrav.....

@ Bias

Sta je sada sledece ?
Koji je sledeci korak ?
Kazes da vam je Viza vec "fljusnuta" u pasos...
Imas li neki odredjeni rok kada trebas da krocos na tlo Drzave Australije ?

Vidiš Pepsić,
sećaš se onog mog kolege što je dobio vizu independent,engleski položio sa 6,5;ima 24 godine i zanimanje:servis i popravka rashladnih uredjaja koje je inače i na Modl-u .Dobio je vizu otprilike u junu 2008,otišao je u septembru 2008,a trebao je inače da se javi do februara 2009. u Au.

Što to znači???Ako ne zavisiš od nikoga dodji skoro za godinu dana,a ako si zavistan od Au poslodavaca dodji za dva meseca,s oproštenjem j...e nam se odakle Vam lova za avionske karte.

Po mom mišljenju to je jedna nepravda od strane Au vlasti.Čak šta više jako mi liči na prvi susret sa maltretiranjem ljudi koji tamo treba da odu.Hteli ste ovamo a sada ćuti i gutaj i jedi što si sebi pripremio i želeo.:thumbdown::roll:

Poslednja izmena:
Sledece je ono upola teze ali sladje....prvo karte koje su pre par dana bile 918 e. a juce 1180 e.(JAT) ostao ponedeljak videcu... Pokusaj da stupim u kontakt sa nekim ljudima koje ni sam nepoznajem....Nemam nikog i nikog ne poznam tamo daleko...rok je jako kratak 5/6/09.Bio i kraci pa sam trazio produzetak od 30 dana ali sam morao da saljem policiski novi....Otprilike ovako If you will require more time to travel, you will be required to provide updated Serbian Police Clearance Certificates...pozdrav.....

Pa dobro imas nas koji smo vec ovde, a ima i drugih nasih koji su dosli pre 10-15 godina i oni su tu. Sad sve ide ono u koji grad zelis da dodjes. Puno srece:ok:

hej...jel itko vidio ovaj info?
ja dobila na mail.
kopiram.

Australian media reported today that there have been 'major cuts' proposed to skilled migration that would 'shut the door' for many migrants. We would like to set the record straight to ensure you are aware of how the announcement could affect your migration plans.

Here is summary of what has been reported:

1. The Government has proposed it will reduce the planned record intake of skilled migrants from 133,500 workers in 2008-09, to 115,000.
Our response:

* The 2007-08 program was increased by 31,500 places. Even if the Government reduces permanent skilled migration this financial year by 18,500 places, the skilled migration intake will remain at record levels.

* The reduction does not affect your eligibility to apply, but may extend processing times. This means that the sooner your application is lodged, the better.

2. Building and construction occupations will be removed from the Critical Skills List.
Our response:

* At this stage, plumbers, metal workers, bricklayers and carpenters will no longer receive priority processing and may need to wait longer for their skilled migration application to be approved.

* Applicants sponsored by eligible family members or a state or territory government will still receive priority processing, regardless of occupation.

* Most importantly, skilled migrants in these occupations are still eligible to apply for skilled migration to Australia.

Further details of the proposed changes will be announced in the May 2009 budget and rest assured we will keep you informed as new information comes to light.

Immigration Minister, Senator Chris Evans, also commented that the overwhelming message from business and industry is that Australia still needs to maintain a skilled migration program and plays a crucial role in stimulating the economy.

hej...jel itko vidio ovaj info?
ja dobila na mail.
kopiram.

Australian media reported today that there have been 'major cuts' proposed to skilled migration that would 'shut the door' for many migrants. We would like to set the record straight to ensure you are aware of how the announcement could affect your migration plans.

Here is summary of what has been reported:

1. The Government has proposed it will reduce the planned record intake of skilled migrants from 133,500 workers in 2008-09, to 115,000.
Our response:

* The 2007-08 program was increased by 31,500 places. Even if the Government reduces permanent skilled migration this financial year by 18,500 places, the skilled migration intake will remain at record levels.

* The reduction does not affect your eligibility to apply, but may extend processing times. This means that the sooner your application is lodged, the better.

2. Building and construction occupations will be removed from the Critical Skills List.
Our response:

* At this stage, plumbers, metal workers, bricklayers and carpenters will no longer receive priority processing and may need to wait longer for their skilled migration application to be approved.

* Applicants sponsored by eligible family members or a state or territory government will still receive priority processing, regardless of occupation.

* Most importantly, skilled migrants in these occupations are still eligible to apply for skilled migration to Australia.

Further details of the proposed changes will be announced in the May 2009 budget and rest assured we will keep you informed as new information comes to light.

Immigration Minister, Senator Chris Evans, also commented that the overwhelming message from business and industry is that Australia still needs to maintain a skilled migration program and plays a crucial role in stimulating the economy.

Nazalost po vas tamo to je vrlo, vrlo tacno. Sve dok se ova kriza ne sredi mozda bude i manje viza.:besna:

Pa dobro imas nas koji smo vec ovde, a ima i drugih nasih koji su dosli pre 10-15 godina i oni su tu. Sad sve ide ono u koji grad zelis da dodjes. Puno srece:ok:
HVALA..... sreca ce mi itekako trebati uspeo sam da nadjem kao neke ljude koji bi me sacekali ali samo ako je vikend. Neznam i dalje sam u nedoumici da li je 7 dana pre odredjenog roka za useljenje dovoljno ili da palim ranije. Da nebude neki strajk negde mislim aerodrom ,nevreme tako nesto....ma nemam pojma frka, frka...mozda samo tripujem bezveze al nisam verova, da cu ovako bedarim posle svega.Vi koji ste tamo sta mislite.......

Bias, nemoj da panicis. Spremi se i put pod noge :D .
Nama je rok za ulazak na NZ bio 30-ti jun,
a na put smo krenuli 27-og juna stigli 28-mog bez ikakvih problema ili prepreka u putu.
Ti kreni tih 7 dana ranije eto cisto da ti budes miran. Srecno!!! :D
I dobrodosli s` ove strene

Neću tako, ja nisam dobio taj redukcioni imejl.

Ovde se nešto i dešavalo u poslednje vreme, ajd da poželim srećan put ovima što idu :klap:Ne mogu sad da nadjem onog što maše, evo vam ovaj što tapše. :klap:
A kriza je počela tako što je boka dobio vizu a nije hteo da ide. Sad ćete tek videti lančanu reakciju, tj lavinu svetske propasti.

Jest, bre bokadz nam je namalerisao...sad´ ću da ga bocnem...:vudu:

Aaaaaaaaaaaaa,ooooooooooo,neeeeeeeeee,samo to neeeeeeeee,ne bodi,jaoooooo....
Pa ljudi moji dobri i pomalo pošteni.Nemojte tako.Pa ja Vas sve tu volim i šta je problem:
kada bi Vi svi odjednom otišli moj smisao života bio bio upropašten,ja ne bi više imao razloga da živim,ja,ja,ja bi morao...ne,ne,ne smem ni da pomislim....:hahaha::rotf:

A sada malo ozbiljnosti.

Da je meni neko rekao pre oko dve i po godine,mani se Au ili sl. ja bi ga oterao u p... m....!Medjutim,jednostavno se sve okrenulo na dobru stranu i ...????ja osta ovde.Šta je poenta svega... Svi idu jer im ovde nije dobro.Ja samo želim da i Va dobro krene ovde i da niko nigde ne ode.Eto iskreno.

I jednog dana osnujemo svi ortačko društvo "Propaliteti bez viznog reda" i bavimo se sredjivanjem viza drugima koji misle da ovde nema života...:D;)

Ma normalno-šalim se ja,neka je Vama svima sa srećom.Ako ne uspete u tome sami ste krivi.Jer u jednoj knjizi je jedan ludi Amerikanac rekao sledeće:"Ako nešto želite u životu i to Vam se ne ostvari,nije se ostvarilo samo zato što to nešto niste dovoljno želeli".

A po našem jednom radiju se mota reklama:"Svaki uspeh je samo realizacija dobrog plana!"

Pa s toga udri po Australiji!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Nisam ni ja. Mora da su oni subskrajberi nekog sajta pa im je zato stiglo:think:
Jes bogati, i meni tako salju neke popuste i obavestenja stalno, nego zaboravim da pročitam, pa ako nekom treba agent za migraciju da mu kaze da li ima šanse za samo 299 dolara umesto dosadašnjih 300, mogu da ustupim popust. Mogu i ja za dž da vam to kažem, ali to nije po propisu, da uzimam ljudima poso na ovu krizu.

Boka, ti da dodješ u Banat da mi opraviš kotao, otkad je stavljen ne radi, ima tomu dvaes godina, a i kad je radio trošio je gas, to ne ide tako. Kockast je i veliki i narandžast i nije hteo da radi na ovaj naš plin, stalno se gasio.:dontunderstand:

Vidiš brate ovaj tvoj avatar?Vidiš to što drži ta mala slatka bebica?!E uzmeš i ti tako nešto ali da ima oko bar 10-ak kila i opičiš po tom tvom narandšastom i znaj em neće ti više praviti problema,em neće ni gas trošiti!!!

Da li neko zna gde se može uraditi prevod dokumenata kod sudskog tumača, najjeftinije? Imamo 20-tak dokumenata, a sa cenom od 26 eura po papiru je "malčice" preskupo... Molim vas, pomagajte... :sad2:
Malo ste preterali s ovom cifrom, ja nisam imao slučaj da traže toliko. 6-12 evra po papiru.
Raspitajte se malo šire, pa ako je stvarno tako u Indiji, dodjite u Pančevo. ;)

Back