Posao u Australiji

Be mu misa, u pravu si, još jedan "med i mleko", a pravopis nidje...
I pazi, vidi,gledaj....
E vala ako ste svi tak'i tamo, ima da se družim s kinezima i crncima, ne može čovek da nam ugodi, pa to ti je... a ja nit volim med, nit pijem mleko.

bas sam ovaj iznenadjen tvojim pravopisom hocu da kazem odusevljen.

Poslednja izmena:
poruka za onog sa cvikerima na ....
Znas veoma je zalosno sto tako zivis, a kako rece imas 20 godina, pa sto se ne vratis nazad da vozis dobra kola u Srbiju? Ako nisi u stanju da zaradis za zivot tamo, sta mislis kako ces ovde ziveti? I pitam se kakvu ulogu mislite da igrate ti i tebi slicni koji pricaju da je tesko ziveti u Australiju. Cega se bojite od nas? U Australiji ima toliko posla da je strah neosnovan. I za tvoju informaciju kod vas je cena benzina 80 dinara, a kod nas preko 100 dinara. Ti rece da trosis nedeljno oko 100 dolara a to je mesecno oko 400 dolara ili jedna solidna plata u Srbije. Da li kapiras uopste? Predlozio bih vama svima negativcima iz Australije da se slobodno vratite nazad jer stvarno ne bih voleo da vas gledam tamo. Srbija je prepuna kvazi patriotima koji su isti kao vi.

Ma hebes tacku i zarez....Decko je pokusao nesto da nam kaze,
A ipak, nadam se da cemo svi na kraju otici i konacno jesti i piti ,,med i mleko,, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JE LI TAKO, TREE, AMLAP....!!!!????

Adams popi pivo, smiri se, nije med za nas.
I posalji ovog frajera da radi nesto, umesto da kucka po forumu, pa ce ziveti bolje.
A ja moram opet na posao, a jutros sam došao, znate u zemlji sradosti sreće i veselja može i 15 sati da se radi dnevno, ko hoće.

17 dolara satnica $17x8 sati =$136x5 dana u sedmici =$680 -$100 na gorivo =$580 -minimum krija $240=340-$100 dolara sedmicno za hranu=$240 to ostalo cuvas kad ti dodje struja o ostali porezi, troskovi u prevodu.

Dobro druze, sto si se uhvatio za tu minimalu !!! Niko od nas ne ide da bi radio za minimalac. To imamo i ovde...
A mislim i da vecina nas ne ide sama, ves sa muzevima tj. zenama. A to su ti dve plate...i ako uzmemo u obzir da imamo malo vise nego sto si ti rekao ( za sebe znam bar duplo, a negde i troduplo), mislim da mozemo lepo ziveti.

A inace jedna stvar je tipicna za sve vas koji ste napolju, a to je: SVI LOSE ZIVITE !!!
Kad pricate kako je tamo, ispada da nemate ni leba da jedete...
Kao tesko se zivi, puno se radi, nema se slobodnog vremena, nostalgija....itd, itd....a niko od vas se ni za zivu glavu ne bi vratio ovamo.
Dobro jos da ne trazite pomoc ili pare da vam mi saljemo odavde.
Nemoj da se uvredis, ne mislim na tebe licno, ali to je tipicna prica za sve gastajbartere

Ok je sto si se javio, i pokusao da nam ukazes na neke stvari, ali mislim da oko toga ne treba puno trositi reci, vec ako imas, bolji reci neke konkretnije stvari, kao Topaz sto salje prave i proverene informacije.

Usput, Topaz, javi se i ti, pa prokomentarisi malo ovo ovde !!!

poruka za onog sa cvikerima na ....
Znas veoma je zalosno sto tako zivis, a kako rece imas 20 godina, pa sto se ne vratis nazad da vozis dobra kola u Srbiju? Ako nisi u stanju da zaradis za zivot tamo, sta mislis kako ces ovde ziveti? I pitam se kakvu ulogu mislite da igrate ti i tebi slicni koji pricaju da je tesko ziveti u Australiju. Cega se bojite od nas? U Australiji ima toliko posla da je strah neosnovan. I za tvoju informaciju kod vas je cena benzina 80 dinara, a kod nas preko 100 dinara. Ti rece da trosis nedeljno oko 100 dolara a to je mesecno oko 400 dolara ili jedna solidna plata u Srbije. Da li kapiras uopste? Predlozio bih vama svima negativcima iz Australije da se slobodno vratite nazad jer stvarno ne bih voleo da vas gledam tamo. Srbija je prepuna kvazi patriotima koji su isti kao vi.

ne znam zasto se gubis cega bi se ja bojao sta ti meni pricas kakva je australia ja zivim u njoj vec 7 godina ti mislis da ces vamo da beres pare pa ja cim sredim papire odoh za Norvesku da radim na naftnim platformama tako da ne zelim ni u srbiju da se vratim bez nekog kapitala jel shvatio sam da Australia postaje zemlja za bogate nekad je bilo ok znala se i srednja klasa, ljudi sad imaju samo bogati i siromashni .Je bes zemlju u kojoj moras ceo zivot da radis da bi otplatio jednu je be nu kucu. a ti sto kazes minimalac?? heheh pa covece nemoj si tako glup 41% ljudi ima sedmicno platu 0d $480 do $600 to je skoro pola stanonistvaa ko izvlaci prosek prosecne plate u au??? hehe pa zna se ko shefovi nekih jakih firma a to si upravu za gorivo da da hehe samo sto se przi gorivo nenormalno ides na posao i dnevno pravis 100 km pa ti vidi.Mene je naterao rat i spaljeni krov i obruseni zidovi moje kuce da napustim svoj dom nikad ga ne bi napustio da se to nije desilo samo se pitam vas Srbijance sta vas tera da napustite svoju zemlju imate kucu imate sve pa ja da imam kucu bilo gde zivio bi u njoj a ne u ovoj je benoj australiji placam kiriju sutra da imam pare da kupim kucu u srbiji vratio bi se.

Dobro druze, sto si se uhvatio za tu minimalu !!! Niko od nas ne ide da bi radio za minimalac. To imamo i ovde...
A mislim i da vecina nas ne ide sama, ves sa muzevima tj. zenama. A to su ti dve plate...i ako uzmemo u obzir da imamo malo vise nego sto si ti rekao ( za sebe znam bar duplo, a negde i troduplo), mislim da mozemo lepo ziveti.

A inace jedna stvar je tipicna za sve vas koji ste napolju, a to je: SVI LOSE ZIVITE !!!
Kad pricate kako je tamo, ispada da nemate ni leba da jedete...
Kao tesko se zivi, puno se radi, nema se slobodnog vremena, nostalgija....itd, itd....a niko od vas se ni za zivu glavu ne bi vratio ovamo.
Dobro jos da ne trazite pomoc ili pare da vam mi saljemo odavde.
Nemoj da se uvredis, ne mislim na tebe licno, ali to je tipicna prica za sve gastajbartere

Ok je sto si se javio, i pokusao da nam ukazes na neke stvari, ali mislim da oko toga ne treba puno trositi reci, vec ako imas, bolji reci neke konkretnije stvari, kao Topaz sto salje prave i proverene informacije.

Usput, Topaz, javi se i ti, pa prokomentarisi malo ovo ovde !!!

Hvala na pozivu.
PA da vam kazem kad sam dosao nisam vozio isao sam gradskim. Dobijes Health Consetion cartu jer spadas u nove residente ispod 30000 $ income godisnje i vozis se za 50 centi po liniji!
To za sedamnaest dolara je smesno SMESNO. To nema ni prodavac novina.
NAjtezi fizicki poslovi su od 25-30 dolara po satu!
Uvek ti je dozvoljeno da radis overtime pa umesto 8 radis 10 za pocetak!
Moja zena nema pojma engleski a radi u cvecari za 20 dolara na sat. Pa vidi ubija 40-50 sati nedeljno i eto para.
Zivim u kuci od 200 kvm rentiram. Sledece godine cu biti u svojoj. Pa sta ako otpacujem!??!!!
Otplacivacu moje!
Ima posla gde god hoces! Ovde nama radnika. KAd se i vojska reklamira i kuka onda ti je jasno.
Ako hoces velike pare idi u majning rudnik. Vozis bager ili kamio 10 sati nedeljno za 50/$/h.
Ima opcija, neki hoce da su blize NEBESKOJ SRBIJI pa seru po Australiji ali zato se ne odricu Australiskog pasosa!!!!!!!!!! Upoznao sam takve!!!! Veliki radnici svi na socijalnom ovde jer nece da rade a ipak im AUstralija daje pare!!

NAma se svidja nije lako ali u Srbiju samo u goste!!!!!!!!!

Hvala Topaz, to su recimo stvari koji su bitne i vazne...
A ti frajeru sa cvikama, boli mene uvo sto 41% ljudi radi za 17 $. Ja sam ti rekao: plata za moje zanimanje je 40-50 $ sat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ti brate ako zelis Srbiju, dodji !! Svi te mi rado cekamo. Kao sto rece Topaz, verovatno si lencuga koja zivi na socijali, a ipak budi srecan jer to mozes tamo, jer ako se vratis ovde verovatno ces umreti od gladi.
I nemoj biti glup da mi ne znamo kakva je situacija tamo. Nemoj nam molim te ti soliti pamet sa svojih 20 godina i 0 godina staza. I mi imamo prijatelje tamo, kao i rodbine a tu je i internet na kome se moze sve naci.
A tvoji cuveni prijatelji sto voze dobra kola i imaju skupe kuce po Srbiji, su verovatno posteni momci, i isli su u metlice, ili na njive da kopaju pa posteno zaradili...
Zivis u zabludi ako mislis da se ovde lako stice bogatstvo. Sto kaze Topaz, tamo da kupis kucu na kredit, i da je otplacujes 30 godina, bar znas da je tvoje. I na kraju, imas kucu od 400.000-600.000$.

Ovo ovde ti je zemlja kriminala, korupcije, lopovluka i podmicivanja, i jos uvek se oseca miris 90-tih. Svi nesto mute, varaju, lazu, i mozes da uspes jedino ako si rodjen za takve stvari. Ako radis posten posao, u drzavnoj firmi, kao ja, onda perspektive ovde nema.
E nama je svima ovde pun ku rac takvog zivota, i zato svi bezimo odavde, a dace Bog da stignemo tamo gde smo naumili.

hehe pa ti bas izgleda volis da se dizes australijom bogami ko ima 30 dolara satnicu u AUS na Building-u to je izuzetno dobro sigurno radi za sebe a inace building construction i jeste u australiji najplaceniji posto je zemlja jos u iZgradnji.A to sto kazes da je 17 dolara smesno pa ne bih bas rekao sto ne kazes ljudima pravu sliku o aus vozaci kamiona koji voze za COLES ili WOOLWORTHS imaju tu platu 17/18 na sat pa onda ljudi sto rade po shopovima takodje, Mama mi radi u Commonwealth Bank ima 19 dolara satnicu zasto ljudi vole da se hvale da zaradjuju puno u Australiji??? ja jedino koga znam da zaradjuje dobro od Srba ovde u Sydney to su ljudi koji imaju svoje biznise zanatlije takodje i advokati a to sto pricas za rudnik u West Australia imam druga koji radi tamo jer ti mislis da bi odmah dobio posao da vozis bager xaxaxa pa zna se sta ces da dobijes dobices lopatu da budes 3 km ispod zemlje kao i on ne do mi bog da padnem na to da radim taj posao.A STO se tice kuce samo otplacuj i nadaj se da je tvoje axxaxa nemoj platiti 2 meseca ratu opaa ode iz kuce eto toliko je tvoje a vi koji se tako brzo primite na Aus verovatno ste jako jako lose ziveli u Srbiji. Koliko ja znam ljudi iz Srbije poznanika mojih koji zive 20 puta bolje od 90% srba ovde u Sydney ne samo u syd vec i u celoj Australiji njima nije potrebno da idu iz srbije jer on zivi milion puta bolje u svojoj zemlji sa svojim narodom sa 800 e mesecno nego ovi jadni Srbi ovde koji su morali da dodju na kraj sveta da crnche za Engleze. KO uziva ovde pa zna se ko ne uziva sigurno srbin nego AUstralijanac koji mu je deda pobio sto vise neduznih Aboridzina da bi mu drzava dala sto vise zemlje e ti danas uzivaju u Australiji. Nije bas Srbija toliko jadna koliko su neki rekli ide nabolje i nadam se ako bog da da ce doci dan da se svi Srbi sirom dijaspore vrate u Srpske zemlje i da pocnu svoj zivot tamo gde su i rodjeni. A znam silu naroda iz Sydney koji bi se sutra vratili da zive u Srbiju samo malo da bude stabilnije a bice ide ka boljeme

Decko , ti si puko skroz !!!
Kojih 800e, o cemu ti pricas???

A ti Srbi sto bi se vratili ovde, su isti kao ti, zar ne???
Lose nam je, lose nam je, lose nam je, dosli bi sutra, ali neka hvala, ostacemo mi ipak ovde...

Ako nemas nesto pametno da kazes, a videli smo svi da nemas, bolje da onda ne pises nista, nego takve gluposti

ADAMS ja lenchuga xxaxa bas si bolid i ne znas me a pricas nesto o meni trenutno idem na UNI za MANAGEMENT.i radim u Amart Sport shop za pisljivih 17DOLARA PO SATU A TO 50 DOLARA NA SAT IZADJETE DNEVNO 400 DOLARA IMAM I TAKVE OVDE KOJI SU SAMI I OPET KRPE KRAJ SA KRAJEM JER SU TI STO IMAJU 50 DOLARA SATNICU ONI SU SE UGLAVNOM UGLAVILI U KREDITE UZELI KUCE I RADE SAMO DA BI OTPLACIVALI KUCE TAKO DA NEMOJ MISLITI DA JE TO OPET ZIVOT NEKI JA OVDE PRIZNAJEM ZIVOT ONE LJUDE KOJI DNEVNO ZARADJUJU $1000 SA TAKVOM LOVOM NA OVU SKUPOCU MOZE SE NESTO STVORITI A OVO SVE ISPOD TO JE ONO KAKO BI REKO MOJ DRUG JEDAN 'obichnjaci' u prevodu obican zivot jednog gradjanina na zapadu. Bas mi drago sto ima ljudi koji imaju tako lepa misljenja o Australiji WOW padaju money money sa neba hehe voelo bi da cela srbija dodje vamo da vidi kako je xhaaxh pa ne bi vise govorili blago njima sto su na Zapadu.

pa pricam o malo pametnijim ljudima koji zive u Srbiji imaju svoje poslove i zaradjuju na mesec 800 e i zive bolje nego ovde neko ko zaradjuje 10 000 dolara na mesec. al ti si izgled bas neka teska sirotinja u svojoj zemlji ja sam bar sirotinja ovde priznajem jer su oko mene svi oni kojima je dedovina ovde a nazalost gde moja dedovina to je sad u rukama Srpskih neprijatelja

pa pricam o malo pametnijim ljudima koji zive u Srbiji imaju svoje poslove i zaradjuju na mesec 800 e i zive bolje nego ovde neko ko zaradjuje 10 000 dolara na mesec. al ti si izgled bas neka teska sirotinja u svojoj zemlji ja sam bar sirotinja ovde priznajem jer su oko mene svi oni kojima je dedovina ovde a nazalost gde moja dedovina to je sad u rukama Srpskih neprijatelja

kako mozes da ke njash toliko po zemlji koja ti je dala novi dom, priliku za novi pochetak, daleko od zemlje bolida, broda ludaka.. neznam kakav epitet vishe da 'prilepim'.. uostalom bio si ovde i znash kako je bilo, e a poshtio sad nisi ovde onda objektivno ne mozesh da znash koliko je dobro ili loshe trenutno u Srbiji. :thumbdown:

Nego druze, evo Tebi moja dedovina ovde u Svrbiji pa da se zamenimo, Ti meni dash tvoj zivot ausie 'obichnjaka' a ja tebi ovaj moj zivot ovde, menjamo se. :lol:
jel bi pristao? :hahaha:

Ljudi, pa zar moramo na ovom forumu da se vrijedjamo i tako "castimo"?
Ovdje smo svi da razmijenimo misljenja i iskustva. Ako zelite da se vrijedjate, koristite PM. Mislim da je to najbolje rjesenje i mislim da niko od nas ne zeli da cita postove pune psovki i uvreda, bez obzira od koga dolazile.

Razmjenjujmo misljenja bez ljutnje, pa valjda je to i poenta svake diskusije?!

kako mozes da ke njash toliko po zemlji koja ti je dala novi dom, priliku za novi pochetak, daleko od zemlje bolida, broda ludaka.. neznam kakav epitet vishe da 'prilepim'.. uostalom bio si ovde i znash kako je bilo, e a poshtio sad nisi ovde onda objektivno ne mozesh da znash koliko je dobro ili loshe trenutno u Srbiji. :thumbdown:

Nego druze, evo Tebi moja dedovina ovde u Svrbiji pa da se zamenimo, Ti meni dash tvoj zivot ausie 'obichnjaka' a ja tebi ovaj moj zivot ovde, menjamo se. :lol:
jel bi pristao? :hahaha:

slusaj ti dandy ja ne ke njam nista o ovoj zemlji nego govorim iskrene stvari o ovoj zemlji a ovi odavde sto vam se hvale i se ru da zive extra to oni znaju kako zive mogu i ja reci da lepo zivim, a ne znam sta vi ljudi racunate pod extra zivot??? auto na kredit od 20 000 i kuca na kredit od 300 000 i otplacuj misko to je dobar zivot aa??? i jos nesto dandy ti sigurno nisi porosao ni kolone traktora ni padanje granata iznad glave ni 10 dugih godina u sobi 5 sa2 da mi pricas o nekoj bedi ako je iko prosoa bedu ja sam taj i jos nesto meni ni jedna zemlja nije dala dom niti ce dati.Moj dom gde bio sad je to jedna rushevina i da nije bilo tog baksuznog rata ne bi mene vidjali ni kolektivni smestaji po Srbiji a ni Australia ziveo bi u svom gradu gde sam rodjen.

Jesam li dobro shvatila 10 sati dnevno ili nedeljno?
Znam da ima opcija da se radi 2 nedjelje rada 1 pauze ili nešto slično.

da radi se 2 sedmice onda imas jednu sedmicu OFFFFFFFFF sve zavisi mozes ti da spojis i celi mesec ako hoces placen ti je smestaj tamo itd al drug mi je donosio slike telefonom sto je slikao to je 3 km ispod zemlje:P i velika je prasina i buka.

Stvarno Topaze, i ja bih te zamolio da poizbrišeš te silne psovke u postovima, ili izbriši psovače.

Frajeru, ne daj se, ispričaj svoju istinu. Ne bih želeo da mi se ovi ludi ljudi s foruma zapute čak tamo na osnovu krivih informacija da je tamo super, ko će onda da ih vraća nazad.

ma brateee dodjite svi ne kazem ja da je lose al nije toliko ni sjajno koliko mislite pre je bilo bolje vidis da je kriza sad svugde. a porasle su i rate u aus zbog slabljenja Ekonomije a sva Americka kriza utice na Aus economiju gorivo je otislo u p materinu najavljuju skoro 2 dolara po litru hrana u zadnjih par godina otisla je vise od troduplo inflacija je i ovde i te kako.

Back