Posao u Australiji

zdravo narode ! polozio sam IELTS, a mislimda smo dandy008 i ja zajedno bili na polaganju 12.07. ocene su mi 6,5 6,5 5 5,5ja sam kandidat 000182. a juce sam dobio jos jednu radosnu vest kod mog advokata u australiji stigla mi je ponuda za posao od jedne firme iz okoline brizbejna

@Tree
Možeš da platiš i kreditnom karticom, samo provjeri kojom.Mislim da ti to piše u bookletu za tvoju vizu. Ja nisam tako radila nego mi je rođak iz Au uplatio. U formularu za vizu imaš da navedeš način plaćanja i ako plaćaš karticom navodiš broj kartice itd.

Ma pise naravno da primaju Visu, nego pitam za necije mozda direktno provereno iskustvo, da eventualno izbegnem mogucu neprijatnost. Cak i decko u banci kad sam ga pitao, dao mi telefon da pitam nekog viseg jer nije bas siguran da li bas njihovom karticom mogu bas to da platim... Ma znate vi na sta mislim.
Uglavnom, ako idem online, online treba valjda i da platim.

Moje mishljenje je da moze, kako sto stoji i na sajtu immi.gov.au
Mada ja bi ipak u keshu, i AU dolarima, mada i mene to cheka chim dobijem novi pasosh. Ni ja ne znam tacno kome i kako se placa.
A kad smo vec kod novih pasoša, kad misliš da ćeš ga dobiti? Bio ja prekjuče, zakazali mi da dodjem u ponedeljak da predam (eto zakazuje se). Rekli mi da traje mesec dana, medjutim kad sam pitao je li to sigurno mesec, ili više onako "od oka", iskreno mi rekoše da to niko ne zna jer još ni jedan nov pasoš nije uradjen. E to mi je lako bilo da poverujem.
Razmišljam da predam aplikaciju online bez pasoša, odnosno sa starim, a ovaj kad stigene da dodam. Šta vi mislite?

Čestitam i ja sve radosne vesti na ovoj strani, takodje mi je drago da nas nešto pokreće i da se stvarno kreće nekuda, a ne vrti u krug.
Još da preguramo jedno tri-četiri serije pogrešno odštampanih pasoša, pa kad se nauče i uhvate ruku, možda ih neko i dobije... :)

A kad smo vec kod novih pasoša, kad misliš da ćeš ga dobiti? Bio ja prekjuče, zakazali mi da dodjem u ponedeljak da predam (eto zakazuje se). Rekli mi da traje mesec dana, medjutim kad sam pitao je li to sigurno mesec, ili više onako "od oka", iskreno mi rekoše da to niko ne zna jer još ni jedan nov pasoš nije uradjen. E to mi je lako bilo da poverujem.
'vako.. bio sam juce u stanici policije i pitao za svoj NOVI pasos, samo su slegli ramenima i rekli da im sigurno treba 35!!! dana

zahtev sam predao i biometrijske podatke ostavio 14.07. (bio sam prvi uopshte koji je predao zahtev za novu putnu ispravu u mom malom gradu)

neki moj racun znaci iznosi 20.08. a sad, znajuci okolnosti kod nas..

hvala, jedan deo mene je vec ponovo bio na ispitu :hahaha: iskreno, speaking mi je bio uzas, nesto gledam sad ponovo ali opet isti rezultati, mada je to online, papirni ce valda da mi stigne postom (nasha posta :sad2: )

Dandy,jesi li to polagao prvi put ili ne?Ja sam writingom i speakingom bila prezadovoljna a dobila sam 5.5 iz oba.Polagala sam 12.07.Pretpostavljam i ti.:confused:

Predasmo i mi za novi pasoš, prekjuče, i ne očekujem ih pre septembra. :(
"Dobra" vest je da su izdali ceo jedan primerak pre neki dan, doduše to je bio prioritetan.
Može se zahtevati prioritetno izdavanje, ali se mora potkrepiti nekim papirima (putuješ uskoro, ističe ti viza, i sl.). Eto, ako poznajete nekog ko radi u BG na tim pasošima... ja bih voleo da znam, jer sad ne pomaže veza u lokalnom supu.

Je li neko čuo da će biti uskoro nekih promena u immi zakonu ,solovima i modlovima, znam da najviše vole da menjaju stvari oko 1. septembra?

Je li neko čuo da će biti uskoro nekih promena u immi zakonu ,solovima i modlovima, znam da najviše vole da menjaju stvari oko 1. septembra?

ovo sam skinuo sa immi.gov.au, promene jesu najavljene ali kakve ce biti to se naravno ne zna- do tada :think: :?:

9 August 2008 Legislative Changes

The Notice of Legislative changes are expected to be published on this website from 8:00am (AEST) Saturday 9 August 2008.

pozz svima iz Sydney New South Wales Australia da vam ukratko kazem zelim vam svim dobrodoslicu koji dolaze samo da vam kazem da sto se tice poslova ima jako dosta al sta bih hteo da kazem ova zemlja je vec za neke druge ljude ne za nas, ipak polako ovo zemlja postaje za bogate jer je tesko imati krov svoj nad glavom ovde , najeftinija kuca ovde je pola miliona dolara a da ne pricam o nekim malo luxuznijim kucama cene doalze i do par miliona dolara a da se zaradi taj novac???? tesko jako jako tesko jedino ako imate svoju dedovinu ovde i pradedovinu da su vam ostavili zemlju to jedino tako .Srece su imali oni sto su dosli pre par godina pre jedno 10 godina kad su kuce bile jeftine uzeli su kuce za $ AUD 100 000 a sad te kuce vrede po $ AUD 600 000 samo unapred da vam kazem da ne mislite da je ovde med i mleko nema vise nigde zemlje da je med i mleko svetska kriza definitivno vlada svetom a ovaj bar se nadam da ce vam opet biti koliko toliko bolje bar u finansiskom smislu pozzz

Fala tebi lepo na informacijama. A da i mi tebi nesto kazemo...gore nam biti ne moze nego sto je ovde!!!
Ne znam koliko si tamo, i da li znas kakva je situacija ovde, ali u Srbiji ljudi zivotare i jedva sastavljaju kraj sa krajem. Sto se tice kuca i stanova, za razliku od tamosnjih 500.000 $ ovde je stan 30.000 - 60.000 evra, ali taj ko ga kupi na kredit, a ima prosecnu Srpsku platu, moze odma da kupi i jedno konopce i da se obesi o prvo drvo !!!
Niko ne zeli da odmah bude milioner, vec samo normalan posao, platu, i ugodan zivot kakav vecina ljudi ovde nema.
U gradu gde sam ja, tj, opstine od 150.000 ljudi, ima oko 30.000 nezaposlenih, pa ti vidi...
Moja zena je radila kod privatnika, a sad je na porodiljskom jos par meseci. Kad joj to istekne, pitaj Boga gde i sta ce raditi, i za koliko...??? A od jedne plate se tesko moze, zar ne???

E druze moj, zato mi svi pokusavamo da pobegnemo odavde, i potrazimo bolji zivot...tamo negde...!!!
A i znas kako se kaze...,, svako trazi svoje mesto pod suncem,,

pa pazi ovako da ti kazem nesto ja imam 20 god da sam radio ovoliko u srbiji imao bi sigurno vise od obicnih ljudi tako da ovde uopste nisu velike nesto plate nego sta je poenta ljudi rade puno preko mere da bi izvukli nesto.Isto kao da u srbiji neko ko ima platu 300 e na mesec dana sto radi danju e da jos ima da radi nocu za 300 e imao bi 600 e mesecno e tako ti je ovde radis i nocu i danju da bi imao kao nesto ljudi vole da se hvale znas zapad nije kao sto je bio skupo je sve hrana gorivo takodje je otislo sad mnogo veliki porezi struja telefon jako jako je sve otislo puno ,samac ovde ne bi mogao da skrpi kraj sa krajem recimo ovako koliko gradjana australije radi za 480 dolara 500 dolara na sedmicu vise od 40% a sad pazi 40% vise od pola stanonistva uzelo je kucu na kredit ili rentuje placa kiriju sedmicno pazi sad ovako da bi uzeo stan neki koji ni za sta nije bez veze u prevodu shtala ako nadjes ispod 200 dolara na sedmicu dobar si e pazi sad znaci 500 imas na sedmicu racunaj odmah 200 ti ode u startu za kiriju ostaje ti 300 znaci u tih 300 ode ti sedmicno rezervar benzina 100 dolara ostaje ti 200 dolara za hranu i za ostale namernice agde struja gde voda pff verujte mi ima ljudi ovde kuka vise na ovu zemlju nego na srbiju pozz

Ma hebes tacku i zarez....Decko je pokusao nesto da nam kaze, ali nema veze.
Svi smo mi koliko-toliko informisani o svojim zanimanjima i svojim platama, tako da niko od nas nece otici tamo da radi za jad i bedu. Svi mi imamo negde svoje racunice. Nama je najveci problem otici tamo, a posle ako nam se i ne svidi, uvek se mozemo vratiti u nasu lepu Srbiju.
A ipak, nadam se da cemo svi na kraju otici i konacno jesti i piti ,,med i mleko,, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JE LI TAKO, TREE, AMLAP....!!!!????

znam da vas pitanja smaraju ali moze li mi neko reci ide li neko ovde preko nekog advokata odavde ili je bolje naci nekog iz australije i kako da nadjem nekog ovde? i da li se engleski moze polagati i tamo? i da li je bolje kad ides sam ili porodicno?bas sam udavilahttp://forum.krstarica.com/images/icons/icon7.gif
Smile thanks

pa pazi ovako da ti kazem nesto ja imam 20 god da sam radio ovoliko u srbiji imao bi sigurno vise od obicnih ljudi tako da ovde uopste nisu velike nesto plate nego sta je poenta ljudi rade puno preko mere da bi izvukli nesto.Isto kao da u srbiji neko ko ima platu 300 e na mesec dana sto radi danju e da jos ima da radi nocu za 300 e imao bi 600 e mesecno e tako ti je ovde radis i nocu i danju da bi imao kao nesto ljudi vole da se hvale znas zapad nije kao sto je bio skupo je sve hrana gorivo takodje je otislo sad mnogo veliki porezi struja telefon jako jako je sve otislo puno ,samac ovde ne bi mogao da skrpi kraj sa krajem recimo ovako koliko gradjana australije radi za 480 dolara 500 dolara na sedmicu vise od 40% a sad pazi 40% vise od pola stanonistva uzelo je kucu na kredit ili rentuje placa kiriju sedmicno pazi sad ovako da bi uzeo stan neki koji ni za sta nije bez veze u prevodu shtala ako nadjes ispod 200 dolara na sedmicu dobar si e pazi sad znaci 500 imas na sedmicu racunaj odmah 200 ti ode u startu za kiriju ostaje ti 300 znaci u tih 300 ode ti sedmicno rezervar benzina 100 dolara ostaje ti 200 dolara za hranu i za ostale namernice agde struja gde voda pff verujte mi ima ljudi ovde kuka vise na ovu zemlju nego na srbiju pozz

Pricha ovog 20ogodishnjaka pada u vodu vec pri satnici od 17dolara, bar shto se tiche primanja. Tako da gospodine zelena boco hvala ti na tvom vidjenju situacije, ali.. mi ipak grabimo i shakom i kapom ka downunderu.. :)

17 dolara satnica $17x8 sati =$136x5 dana u sedmici =$680 -$100 na gorivo =$580 -minimum krija $240=340-$100 dolara sedmicno za hranu=$240 to ostalo cuvas kad ti dodje struja o ostali porezi, troskovi u prevodu. Da je jednako to sve shit zivot jednog gradjanina australije koji krpi kraj sa krajem a radi dnevno 8 sati.Sve u svemu zelim vam svima dobrodoslicu koji imaju zelju da dodju samo ja iskreno bi voleo da je meni imao ko da kaze pravu sliku zapada, ja sam ipak mislio pre nego sto cu u Aus da dodjem da ce se ipak lako moci doci do krova nad glavom da cu moci malo luxuznije da zivim al kad vidim sad moji drugovi u srbiji koji su ostali voze bolja kola od mene a ne rade sigurno kao ja zive lepse onda vidim gde sam i sta sam.Nemojte samo da me pogresno shvatite svi koji zele da dodju nek dodju nek probaju ne kazem da ne valja ima ljudi koji zive lepo al hocu da kazem dosta i ovde ima ljudi koji rade i muce se bore se i krpe kraj sa krajem nije toliko sve sjajno koliko mislite.

Back