damir dz:
Sto se tice engleskog pa ti si za mene maher.Ma bre moj overal skor je bio 4.5(4,6,4,3) zato nemoj da mislis da sam ja neki strucnjak za engleski jezik.Ja samo idem na to da im je moje zanimanje jako,jako,jako,jako,jako...potrebno pa da ce me primiti i sa losim engleskim(Refrigeration and Air-conditioning mechanic) i koje je takoreci i vise nego prioritetno.
Dobio sam zvanicnu potvrdu papira 31.07.2007.u kojoj mi kazu da cu morati da malo sacekam jer se trenutno razmatraju vize stigle u oktobru 2006.g.Ja da sam na tvom mestu jabi pokusao i sa tim rezultatom engleskog.
.
Damire, pročitala sam ono što si mi poslao i to moram da pojasnim i ljudima na ovom forumu da se ne bi neko zaletio da šalje papire na manju ocjenu koja je potrebna iz engleskog:
Ti ideš na Skill Matching vizu za koju se
traži functional English (overall band score 4.5) i ti si prema tome prošao. Da si imao 4.0 nema toga zanimanja koje je jako, jako traženo, kojim bi dobio vizu.Za Skill matching ne traže da imaš iz
svake od 4 oblasti minimum 4.5, već samo prosječnu ocjenu (overall), koju si ti i dobio.
Pogledaj malo ovo:
Skill Matching Database
The Skill Matching Database contains a description of your current occupation and a list of educational qualifications
to assist employers and State/Territory governments to find suitable workers to fill job vacancies.
Having your details listed on the database may help you to find a job before you arrive in Australia. It may also lead to nomination by either an employer or a State/Territory government which may assist you to meet the requirements for migration to Australia.
See: Skill Matching Database
Note: Including your details on the database does not guarantee that you will be offered a job in Australia or that you will have your migration application approved.
Your details will remain in the database for two (2) years. If you have not been successfully nominated by an employer or State/Territory government by the end of that two (2) year period, your details will be removed from the database and your application for the Skill Matching visa will be refused.
Što je poenta: Tvoji papiri kod njih stoje 2 god. i u toku tog perioda, neki poslodavac traži tvoje zanimanje u njihivoj databazi i ako ne nađe tebe, možeš biti odbijen.
Iz Skill Matching baze nominuju:
1.
Selection by a State/Territory government
2.
Selection by an Australian employer :
-Regional Sponsored Migration Scheme (RSMS)
-Employer Nomination Scheme (ENS)
-Labour Agreement
Dakle sa mojim tipom vize Australian Sponsored (138) ili kako će se ta viza već zvati poslije 1. septembra, mogu da idem samo ako imam `vocational` level of English, sa ocjenama minimum 5.0 iz svake oblasti.
Kod tebe se traži prosjek ocjene, a kod mene obrnuto.
Pozdrav.