OK,ali To sto si napisao,jedino ako je neko zavrsio van nase zemlje,Njen faks jeste trajao 4 godine,jeste pedagogija bila dvosemestralna,ali gde ima ta 45 studijska praksa,to na nasim fakultetima nema.
Meni nisu jasna neka njihova pravila,pa ona sigurno da sve to odradi i polozi sa 7,nece dobiti tamo posao profesora informatike.Kad bi to dobila onda i da razumem ta njihova pravila.Sad ispada da neki pekar(bez uvrede) ce lakse dobiti vizu,em mu ne treba ACADEMIC 7.
Nastavnici Matematike, Fizike, Biologije, IT ... u bivsoj jugi trebaju da imaju fakultet iz te oblasti. Svi oni imaju nekoliko ispita iz pedagogije na zadnjoj godini i to je to. Kvalifikovani su za rad u srednjoj skoli
U Australiji to nije dovoljno. Moras pored osnovnih studija da imas dodatnih godinu dana 'uciteljskih studija'. Te uciteljske studije sadrze i 45 dana praske u skoli. Tek nakon toga dobija se licenca za rad u srednjoj skoli. Godina dana, znaci oko 8 semestralnih ispita. Slican sistem je u USA i UK.
Svi kandidati koji dobiju skilled vizu bi trebali brzo da nadju posao u struci. Nastavnici su veoma trazeni, i tvoja zena bi brzo nasla posao u AU nakon sto dobije licencu. Da nije tako, ne bi vam ni odobrili vizu.
Dakle, ako nema uciteljske studije, morate traziti drugu kvalifikaciju, sto podrazumijeva i promjenu posla jer sa pozicije nastavnika u skoli se ne moze traziti assessment za IT strucnjaka.
Ovakva je situacija u Victoriji, a pretpostavljam da i druge drzave imaju slicne regule.
I jos nijesam upoznao ili cuo preko foruma za nekog 'jugovica' da je dobio assessment za nastavnika.
Zao mi je ako sam te malo razocarao, i nadam se da u vasem slucaju nijesam u pravu