Posao u Australiji

Evo ga i ovaj. Ne vredjaj na nacionalnoj osnovi, taj glagol sta znaci?
Prve stavke pravilnika za postavljanje sadrzaja korisnika - sta je zabranjeno:

# postavljanje besmislenih, nejasnih sadržaja i sadržaja koji su sami sebi svrha
# banalna komunikacija (kratka, površna svakodnevna komunikacija nalik na razgovor uživo, tzv. chat)
# postavljanje sadržaja ili oglasa navedenih u Pravilniku o sadržaju oglasa na Krstarici
# diskriminacija po bilo kom osnovu, a naročito po nacionalnom poreklu ili identitetu, veroispovesti, invaliditetu (psihičkom ili fizičkom), starosti, polu, seksualnoj orijentaciji, rasi ili etničkom poreklu, boji kože, političkom ili drugom uverenju, imovinskom stanju, kulturi, jeziku

Nema stavke "zabranjeno komunicirati sa samim sobom ispred svih ostalih clanova", i ta bi bila prekrsena.

Nisam, Kume, mislio na -iju...-
Ja obozavam Novosadjanke.
Ni lepseg grada, ni lepsih devojcica.
Tamo, u Teleckog, se uvek super provedemo, cak i sad, pod stare dane.
Lepe, pametne, nevaljale, mackaste, blesave, izgubljene u svemiru...
I ne znaju sta oce, samo sta nece.
A vole bitange beogradske, cudo jedno.
Paorima ne daju ni da pomirisu.
Nije cudo sto je Subler tol'ko frustriran.
Prvo mora da je stegne u grudima, da bi je stezalo i tamo gde on oce.
Tamo, u Teleckog...

Mislio sam na ove akademce vecite.
Svi ce da poloze engleski, al par strana da prevedu, ni za zivu glavu.
Sta reci o coveku koji ne ume da procita to sto hoce, a mrtav 'ladan ce da polozi eng.

Ciganisanje kao stanje duha, ne antropoloski.
Nema potrebe za kaznom.

Nisam, Kume, mislio na -iju...-
Ja obozavam Novosadjanke.
Ni lepseg grada, ni lepsih devojcica.
Tamo, u Teleckog, se uvek super provedemo, cak i sad, pod stare dane.
Lepe, pametne, nevaljale, mackaste, blesave, izgubljene u svemiru...
I ne znaju sta oce, samo sta nece.
A vole bitange beogradske, cudo jedno.

HiHi Bas se nisam nesto prepoznala u ovom postu :think: Da li da se zabrinem?

Iscitala sam i immi i IEAUS i ACT i Teacherse. Ne skidam se sa pomsinoz i slicnih foruma. Iskreno se ni ne nadam da cu poloziti IELTS sa 4*7 i to jos Academic :dash: (mada koliko pratim forume, engleski mi dodje kao 3. maternji pored ova moja dva :mrgreen:)

Ja sam samo zelela saznati informacije iz prve ruke od nekog dipl ing. ko je sve to vec "odradio uzivo". Jedno je iscitavati a drugo dobiti info iz prve ruke, i to od nekog ko ima "nasu" diplomu. Ja imam zavrsen Elektro, ali nemam prakse u struci.

(*** ko ce meni kao curi ponuditi posao inzenjera, kada se i momci otimaju i traze neke veze-vezice. Dzaba mi CVjevi i slicni bakraci nista to u Srbiji ne vredi. Pa naravno, da radim u prosveti za koji ne mogu dobiti assessment jer nemam odgovarajuci fax. Komplikovana sam znam, ali sta cu?)

Sorry ako nekoga smaram, ali *** svaka informacija je dobro dosla. Jos ako je to od nekog ko je sve to vec prosao. :worth:

Kazi, Kume, jel nisam u pravu?
Pa preslatka je...
I svi joj veruju da se nije prepoznala.

Post je za Sefovicu, da je malo stegne u grudima.

Kume, moj drug Dejan iz Bajine Baste, alatnicar (pravio mi vilaste u 1/3 cola).
Pravio, tako, i razne fiskulture sa svojom app.
A lud ko Lane, zemljak mu.
Danas pravi ekspres lonce.
"Dole". (da se Sefovica ne naljuti)

Bili mu gosti jedno jutro.
Nenadani i nepozvani.
A cek'o ih je, Boga mi, 4 meseca.
A nije ni znao da ih ceka...

Evo ja sam novosadjanka, i ja sam se prepoznala..
No, da predjemo na stvar!

Lja topaz je elektro inzenjer i uspestno uradio je assessment! Prelistaj malo njegove postove, posto je svojevremeno dosta pisao o tome.

Da li si vec dobio assessment kao inzenjer? Da li su trazili IELTS? Koliko godina radnog iskustva i gde? Sta se sve salje? Koliko traje proces?

Zao mi je ako te davim, ali ja sam dipl ing elektrotehnike i racunarstva pa zato pitam :)

http://www.engineersaustralia.org.a...4-9AD2-6EEA-D640-D9FA3767CA26&siteName=ieaust
http://www.***********/document/e4ZRzoZG/CDR_Template_-_Civil_Engineer.html
Proces je trajao oko 4 nedjelje (2006 godina)
Glupo je ista govoriti o assessmentu i time drasticno umanjiti draz njegovog dobitka

Pukla mi cev i curi voda.
Sad ce da mi Infostan razvali pola klozeta i pola predsoblja.
Pa onda svez krec i sve ostalo.

Kupac mi dolazi, videce haos.
Kako da mu prodam stan kad ce da digne frku sto curi.

Jel pucaju cevi i u Australiji?

Da se javim malo ... Danas smo dobili i vize u pasosu, kupili karte za 1.mart i to dve odvojene Beograd-Istanbul za 11700din i IST-MEL za 508 Eur (preko agencije, a online za Qatar Air. 478Eur/ Etihad 477Eur). Ustedeli smo nekih 500 Eur samo na kartama :) Rezervisali smo u krajem novembra za okvirno 700 Eur i rekli su nece se nece menjati od kraja godine pa nam javise pre par dana da je poskupela na 837 Eur. I onda itekako nam se isplate odvojene karte. Sto se tice prtljaga kazu JAT 20kg a Etihad 23kg.
Samo jos da nadjemo nekog sa nasih prostora da nam iznajmi nesto za prvo vreme dok ne iznajmimo stan i bice super. Ako ima neko nekog u Melburnu ko izdaje stan/kucu neka nam javi na PP

:nosijelku:
Da se javim malo ... Danas smo dobili i vize u pasosu, kupili karte za 1.mart i to dve odvojene Beograd-Istanbul za 11700din i IST-MEL za 508 Eur (preko agencije, a online za Qatar Air. 478Eur/ Etihad 477Eur). Ustedeli smo nekih 500 Eur samo na kartama :) Rezervisali smo u krajem novembra za okvirno 700 Eur i rekli su nece se nece menjati od kraja godine pa nam javise pre par dana da je poskupela na 837 Eur. I onda itekako nam se isplate odvojene karte. Sto se tice prtljaga kazu JAT 20kg a Etihad 23kg.
Samo jos da nadjemo nekog sa nasih prostora da nam iznajmi nesto za prvo vreme dok ne iznajmimo stan i bice super. Ako ima neko nekog u Melburnu ko izdaje stan/kucu neka nam javi na PP

Divno, divno, divno....Ulepšala si mi veče..

Pozdrav svima na forumu,ja sam pisala pre jedno godinu dana ,nada za odlazak u Australija ponovo se vratila posto sam letos diplomirala, a tada smo gledali za zanimanje muza koji je veterinarski tehnicar i na listi ga nema tako da on otpada kao nosilac vize.Interesuje me da li moze neko da mi kaze gde pripada zvanje Pedagog, ja sam pronasla Education adviser,al nisam sigurna. Hvala!

Pozdrav svima na forumu,ja sam pisala pre jedno godinu dana ,nada za odlazak u Australija ponovo se vratila posto sam letos diplomirala, a tada smo gledali za zanimanje muza koji je veterinarski tehnicar i na listi ga nema tako da on otpada kao nosilac vize.Interesuje me da li moze neko da mi kaze gde pripada zvanje Pedagog, ja sam pronasla Education adviser,al nisam sigurna. Hvala!

Moguce je da je to... ali nisam ni ja siguran...
A koja je razlika izmedju SOL listi 2 i 3, osim u zanimanjima? Kako znati po kojoj listi traziti zanimanje?
Inace, od 1. jula se uvodi potpuno novi sistem bodovanja. Vise se nece bodovati zanimanje, vec strucna sprema, ali i dalje zanimanje mora biti na SOL listi... evo to ovde objasnjeno:
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/points-fact.pdf
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/points-testfaq.pdf

A koja je razlika izmedju SOL listi 2 i 3
the SOL in existence prior to 1 July 2010 in ANZSCO code (schedule 2) – applies to GSM applicants who are eligible for transitional arrangements and who lodge their application before 1 January 2013.
the current SOL (schedule 3) – applies to all new GSM applications, including applicants eligible for transitional arrangements if they prefer to use it.

Kako znati po kojoj listi traziti zanimanje?
Ja savetujem gledanje u pasulj, to se do sada pokazalo kao najpouzdaniji i najegzatniji nacin (s obzirom na to koliko se cesto menjaju pravila igre).

the SOL in existence prior to 1 July 2010 in ANZSCO code (schedule 2) – applies to GSM applicants who are eligible for transitional arrangements and who lodge their application before 1 January 2013.
the current SOL (schedule 3) – applies to all new GSM applications, including applicants eligible for transitional arrangements if they prefer to use it.

Ja savetujem gledanje u pasulj, to se do sada pokazalo kao najpouzdaniji i najegzatniji nacin (s obzirom na to koliko se cesto menjaju pravila igre).

Da li to znaci da se SOL 2 lista odnosi samo na 'transitional arrangements' aplikante? A SOL 3 na sve ostale ukljucujuci i 'transitional arrangements' aplikante? U principu, mnoga zanimanja se nalaze na obe liste, ali cisto da razjasnimo da ne bude zabune...

Prorocica mi je gledala u pasulj i rekla: dobro ti je rodio ove godine! :)

Back