Posao u Australiji

Koliko sam shvatila avacultevs ides preko sponzorirane vize ?

Nova sam ovdje pa ne stignem sve pročitati :mrgreen:

Mi (suprug i ja ) razmisljamo na koju da idemo.

Danas sam na ovom forumu dosta saznala, stvarno se very useful :)) puuuno korisniji nego "naši" u HR.

Možeš li molim te (ako je u pitanju regionalna sponzorirana viza) reci koju riječ o tome, kako izgleda kad kreneš u tom smjeru.

Hvala :worth:

Gea , draga moja od srca čestitam!!!!!

Kad sam ovo sad pročitala srce mi je zaigralo!
baš se radujem zbog vas i želim vam sve najbolje.
A mislim i da ti je entry date sasvim korektan, tako da imaš fore da razmisliš što da spakuješ i da istražiš sve što te interesuje oko smještaja itd.

Bravo!

Takođe i čestitke za avacultevs za sponzorstvo.

Cestitam ti na dobijanju vize:whistling::whistling::whistling:,
Gledaj da sve dobro organizujes pre nego sto dodjes ovamo. Avionske karte motaj odmah, jer je u januaru sezona. Takodje kao sto sam ranije u postu napomenuo dokaz o bilo kojoj nepokretnoj imovini prevedi na engleski, trebace ti kada budes htela da iznajmis kucu, osim ako imas nekoga u Sidneju. Onda je sve druga prica. Ja sam ovde nasao kucu za 9 dana i cak su mi Australijanci rekli da je to brzo jer nemam nikakve preporuke od bivsih stanodavaca, tojest neko da garantuje za mene. Kada dodjes ovde ceka te drugacija borba i vrlo brzo zaboravis na prethodne probleme.
I jedna digresija, ja sam zadnji otisao u Au pre mesec dana i bio sam najbrzi sto se tice vize, ukupno tri meseca.
Pozdrav

Hvala, iskreno nisam ni mislila da ima sanse da mi odobre, ali eto ... ;)

Ne, nije mi zanimanje na CSL - R&D Manager. Najavljuju da se ce krajem oktobra znati timeline za vize za zanimanja koje nisu na CSL, a imaju sponzorstvo drzave.

U pitanju je viza 176 za koju cu da apliciram do kraja meseca :)

Hvala, iskreno nisam ni mislila da ima sanse da mi odobre, ali eto ... ;)

Ne, nije mi zanimanje na CSL - R&D Manager. Najavljuju da se ce krajem oktobra znati timeline za vize za zanimanja koje nisu na CSL, a imaju sponzorstvo drzave.

U pitanju je viza 176 za koju cu da apliciram do kraja meseca :)

Zna li iko ishta o ovome opshirnije? I ja sam dobio taj mail od DAIC-a.

da li mi molim vas mozete reci kakav je to mail od DIAC-a ja nisam nista dobio i nije mi jasno sta se desava odjednom smo sa 1. i 2. mesta prioriteta pali na peto, zvao sam mog advokata on kaze da je to DIAC promenio na svoju ruku bez konsultovanja institucija koje daju sponzorstvo u drzavama i da se uskoro odrzava neki kongres kod njih za imigraciju , to je za te agente i ostale koji se bave time, i da ce ovo pitanje biti pokrenuto zato sto je to iznenadilo mnoge......

da li mi molim vas mozete reci kakav je to mail od DIAC-a ja nisam nista dobio i nije mi jasno sta se desava odjednom smo sa 1. i 2. mesta prioriteta pali na peto, zvao sam mog advokata on kaze da je to DIAC promenio na svoju ruku bez konsultovanja institucija koje daju sponzorstvo u drzavama i da se uskoro odrzava neki kongres kod njih za imigraciju , to je za te agente i ostale koji se bave time, i da ce ovo pitanje biti pokrenuto zato sto je to iznenadilo mnoge......

poshaljesh request za status aplikacije i stigne ti taj mail

Zakazali smo za 19. oktobar. Mora da prodje 5 radnih dana, a procedura je skroz jednostvana - samo odes u ambasadu sa pasosem :)
Nego, izgleda da cemo dobiti popust za karte i da cemo moci vise prtljaga da ponesemo. Upravo se dopisujemo sa australijskim IOM-om oko toga, pa kad budem znala nesto vise, javljam...
A sto se niko ne raduje sto je onaj ne CSL madjar dobio vizu? :D

Evo ja ću se radujem, za tebe, ali za njega neću, nek sedi čovek u Madjarsku.:per:

Pa čestitamo, mada nisam se ni brinuo za tebe... :mazi:.
Čenjenica je da sam morao da se sklonim s foruma, čim je baksuz nestao, odmah si dobila vizu.:rotf: Mogu li da vas čekam ispred ambasade da mi pokažete kako izgleda? :bye:
Malo mi je crko internet od onomad još, pa će pričamo kasnije više.

A sad smo se dosta radovali, sad moram da ti zavidim, jer imaš vizu, a ja nemam :whistling::per:

Back