Posao u Australiji

Zakazali smo za 19. oktobar. Mora da prodje 5 radnih dana, a procedura je skroz jednostvana - samo odes u ambasadu sa pasosem :)
Nego, izgleda da cemo dobiti popust za karte i da cemo moci vise prtljaga da ponesemo. Upravo se dopisujemo sa australijskim IOM-om oko toga, pa kad budem znala nesto vise, javljam...
A sto se niko ne raduje sto je onaj ne CSL madjar dobio vizu? :D

Samo da to njegovo predje i na nas :)

Ako ce vam biti lakse, i englezi imaju problema sa nedostatkom local iskustva...

I ovaj sam post svojevremeno propustio, a baš me je razveselio, kukavni Englezi ne mogu da nadju posao, pa se vraćaju kući... pa suits you right kad vam daju preko veze i reda vize. :per: i'm bad, miran mali.. :mazi:
Topaz jel' istina da imaš 1300 reject letters, što im ne kažeš da koliko si poslova promenio tamo:whistling:, da im daš recepturu?

hej stari saborci

evo i mene opet sa vama...nije me dugo bilo...

necu o tome, ali zadesila me neka velika porodicna drama pa sam stala sa svom papirologijom i sa svim sto me vezalo za ove stranice.

polako dolazim sebi, pa se vracam medju vas i borim se dalje...stala sam kod overavanja diplome, sada finalizujem pa uskoro saljem...
borim se za odlazak dalje iz ove ##@%*&@### zemlje...i tako vise nema ko da me veze za nju...

toliko o tome...

a kazite mi, ima li nekih novosti, ima li grantovanih viza? nekih novina ili promena u zahtevima i odobravanju viza i slicno...
puno bi mi znacila svaka informcija, nemam bas vremena da procitavam u nazad pola godine foruma...

p.s. i da znate da ste mi nedostajali

Je li to isprave ili se zezaš? Nemoj da me srce okine! Koja zanimanja vraćaju na listu?

Nemoj da se štrecaš za svašta, jesam vam rekao da se radi big revizija imigracije sa akcentom na tim listama, čak uz eventualnu saradnju sa State vladama, u šta baš sumnjam da će uspeti konkretno da izvedu, suviše je to komplikovano za jednostavan ozi mozak...

Tako, da jeste, ima šanse da se neka zanimanja vrate na listu, pogotovo ona što su sa nje skinuta zbog SEKe, jer su "construction trades" itd. Logika je jedno, imigracija drugo, to smo apsolvirali, ali ako je neko zanimanje stoji na svakoj državnoj listi za sponzorisanje, onda treba da bude i na velikoj listi; da li će to neko shvatiti, to ne znam.

Naravno ovde ćemo zabašuriti sve šire opšte mišljenje da je imigracija samo biznis za državu i služi da ti uzme sve pare dok odeš i kad odeš tamo, a onda ti niko ne da posao pa se vratiš kući klot :mrgreen:.

Cekaj...zasto bismo mi pisali tutorijal za emigraciju?
Pa ko je nama tutorisao? Svi mi smo informacije nalazili na DIACovom situ i samo smo ih posle ovde komentarisali, kako bismo izbegli greske, ako nesto nismo dobro razumeli.
Meni je recimo trebalo vise od dva mesece da pohvatam konce, a na forumu sam prvi put pisala tek kada sam i sama shvatila kako ceo proces funkcionise, kako bih proverila da li mozda negde gresim.
Pa ti jos ne znas ni za koje bi zanimanje aplicirao, ne znas sta je assessment, a ocekujes od nas da ti pomognemo! Pa kako to mislis da izvedemo, ako ti ne razumes sta ti pricamo!

Back