Posao u Australiji

Uostalom, ako nisi u stanju sam da iscitas DIACov site, plati lepo agenta, pa prati njegova uputstva! Nemoj ocekivati od nas da ti glumimo agente, posto mi to nismo!!!

Dakle:
1.www.immi.gov.au;
2. Ako nisi u stanju, platis agenta;
3. Ako si u stanju, a nesto ne znas kako treba da uradis, pises na forumu!

Poslednja izmena:
trebate fino na jednoj temi napisati tutorijal oko iseljenja
[/SIZE]

Super. Slazem se. Znaci, imamo dobrovoljca.

zaspe me u lice hiljadu informacija

Blago tebi, mi smo te informacije kopali po sajtovima, forumima i sl. Ovo je prvi put da se neko zali sto mu je sve servirano ;)

Ali ne gubi nadu. Procitaj sve sa www.immi.gov.au . Izboduj se, pa ako ti je zaposlenje na CSL ili MODL ili imas sponzora javi se da te posavetujemo. Svi smo mi bili na samom pocetku i znamo koliko konfuzno sve to deluje, ali posle mesec dva kada se usemis, ihaha ide sve od sebe ;)

Pokusavala sam ja vec preko PP da mu objasnim kako sve funkcionise, ali ne vredi. Za pocetak decko ne zna koje je zanimanje! Hoce bez faksa da uradi assessment u ACS, a ne veruje mi da mu treba 10 godina iskustva, kaze na DIACovom situ pise da treba godinu dana...

P.S.
Rezervisali smo karte za Sydney! Letimo 11.01.2010. Karte u jednom pravcu su oko 780e po osobi (Pre mesec dana mogle su da se nadju i jeftinije :(). Mozemo da ponesemo 30+7kg prtljaga, a ono sa IOMom za popust nije uspelo, posto imaju ugovore samo sa skupljim aviokompanijama.

Poslednja izmena:
Rezervisali smo karte za Sydney! Letimo 11.01.2010. Karte u jednom pravcu su oko 780e po osobi (Pre mesec dana mogle su da se nadju i jeftinije :(). Mozemo da ponesemo 30+7kg prtljaga, a ono sa IOMom za popust nije uspelo, posto imaju ugovore samo sa skupljim aviokompanijama.

JeL letite prko one Etihade (ili tako nesto) i jel 30 + 7 za oboje ili po jednom? Citao sam ovamo na topicima oko iseljenja u Kanadu da kompanije obicno dozvojavaju 25 kg po osobi, mada nisam se jos detaljno bavio ovom probematikom:sad2:.

Blago tebi, mi smo te informacije kopali po sajtovima, forumima i sl. Ovo je prvi put da se neko zali sto mu je sve servirano ;)

Ali ne gubi nadu. Procitaj sve sa www.immi.gov.au . Izboduj se, pa ako ti je zaposlenje na CSL ili MODL ili imas sponzora javi se da te posavetujemo. Svi smo mi bili na samom pocetku i znamo koliko konfuzno sve to deluje, ali posle mesec dva kada se usemis, ihaha ide sve od sebe ;)[/QUOTE
Ne kazem ja jeste servirano,ali je bas razbacano.Taman nesto pronadjem sto me interesuje kad ono se neko drugi ubaci pita nesto i onda se nastavi posle desetak stranica.Predlazem da se otvori tema i napise tutorijal i odmah zakljuca.

@pseudonimo
Ne, idemo sa Emirates. To je kilaza po osobi, a za letove preko Atlantika je uglavnom dozvoljeno 2x23kg + 7-10kg rucnog prtljaga (bar je moja sestra toliko imala, svaki put kada je letela za Toronto)

Pokusavala sam ja vec preko PP da mu objasnim kako sve funkcionise, ali ne vredi. Za pocetak decko ne zna koje je zanimanje! Hoce bez faksa da uradi assessment u ACS, a ne veruje mi da mu treba 10 godina iskustva, kaze na DIACovom situ pise da treba godinu dana...

P.S.

Wow. Ovo ste cekali... pa, vec dosta dugo :) Kakav je osecaj sada, kada znate da ste uspeli i da je sve ok sa papirima? Nema vise assessmenta, IELTSa, Medical-a ...

Puuuno vam srece zelim downunder. Nadam se, da ce vam se svideti u AUS i da cete uzivati u svom novom domu. Zelim vam da brzo nadjete odgovarajuci smestaj i posao, a za ostalo cete lako. Javite kako je dole i cemu da mi ostali (koji za sada, ali nadam se na zadugo ostajemo ;) ) nadamo.

Hvala puno na pomoci, savetima i bodrenju. Valjda cemo i mi naci neko adekvatno resenje pre nego sto zategnu jos vise uslove.

Hahaha, kakav je osecaj kada smo sve zavrsili.. Pa vidis da stalno visim na forumu, pokusavajuci da popunim prazninu :hahaha: Jako mi je cudno sto mi te stvari koje si nabrojala vise ne cuce za vratom! :worth:
Jos nemamo vizu u pasosu, ali opet svesna sam da sada u bilo kom trenutku mogu da sednem u avion, odem u AU i da budem hmm... kuci? Ja se ne secam vremena kada se sa nasim pasosem moglo ici gde god. A sada.. to vise nije tako :D
A pretpostavljam da bi se tako osecala i ptica kojoj su prvi put u njenom zivotu otvorili vrata kaveza!!!

Poslednja izmena:
Basic requirements za aplikaciju za vizu su jedno a ono što ti TRA, Vetassess i sl. traže su drugo.
Prvi korak je procjena kvalifikacija ( gimnazija?). Sa gimnazijom ne možeš ni ovđe a kamoli u Au. Potrebna je stručna škola - neki zanat koji je na High demand u Au. Organizacija koja ti procjenjuje te kvalifikacije ti traži i radno iskustvo, koje nema veze sa onima Basic requirements koje si pominjao, već koliko se sjećam minimum je 4 godine.
Znači svjedočanstva/diplome zanata + radno iskustvo od minimum 4 god + apprenticeship ( šegrtstvo) tj. profesionalna praksa od 900/1800 sati.
Kad te pozitivno ocijene, polažeš IELTS sa min 6 i to predaš uz aplikaciju.

Eto ti tutorijala!

Basic requirements za aplikaciju za vizu su jedno a ono što ti TRA, Vetassess i sl. traže su drugo.
Prvi korak je procjena kvalifikacija ( gimnazija?). Sa gimnazijom ne možeš ni ovđe a kamoli u Au. Potrebna je stručna škola - neki zanat koji je na High demand u Au. Organizacija koja ti procjenjuje te kvalifikacije ti traži i radno iskustvo, koje nema veze sa onima Basic requirements koje si pominjao, već koliko se sjećam minimum je 4 godine.
Znači svjedočanstva/diplome zanata + radno iskustvo od minimum 4 god + apprenticeship ( šegrtstvo) tj. profesionalna praksa od 900/1800 sati.
Kad te pozitivno ocijene, polažeš IELTS sa min 6 i to predaš uz aplikaciju.

Eto ti tutorijala!
razumem,zato hocu da se prekvalifikujem za neki koji je "high demand".;)

A kako to mislis da uradis?
"High demand" su lekari, anesteziolozi, inzenjeri, programeri, a za sva ta zanimanja su potrebne godine skolovanja...

Jel ti stvarno mislis da sam ja dzejms bond?Izgleda mnogo ti se dopadam pa si tako zapela ..:hahaha:
pa mislio sam zavrsiti ovaj fakultet pa tek onda,al onda moram raditi da bih stekao iskustvo.Znaci za jedno 10tak godina.A sad kao na primer elektricar za koje imam iskustva i mogu da dokazem mogao bih otici,ali nemam diplomu pak.A mogao bih je lako obezbediti.a i ne mora biti u high demand nek samo postoji u listi.*** razumes sad?

Poslednja izmena:
Priznaj...jesi li morala da kliknes na link, ili si odmah znala na koga mislim :zper:

A sta, a sta (kuva)? :tajna:

Nisam ja programer, nego moj suprug!

Znala sam 99,9% na koga misliš ali priznajem da sam otvorila link da budem 100% sigurna

Kod:
[quote="Tree, post: 9356021"]A gazde za lupetanje gluposti, i takve volim cenim i poštujem tek kad propadnu ili zasviraju klavir, jer ne znaju da kad ovca zableji, može i pas čuvar da se probudi... :think:[B]Nema smajli u liku psa koji grize gazdu... Kad god mi nešto treba to nema[/B].[/QUOTE]

Izvini Tree malo te "obrnusmo" :andjeo:

Back