Posao u Australiji

Znam ja da assessment nije igra, zato i pitam sve ovo. Detaljno sve citam, zato i imam ovoliko nejasnoca i pitanja, a to je daleko od proizvoljnosti. Mozda su profesije drugih forumasa ovde bile jasno definisane pa nisu imali nedoumica.
Nego, meni na diplomi, kao sto sam vec pisao, pise sledece:
' ... izdaje mu se diploma o stecenom visokom obrazovanju i strucnom nazivu diplomirani inzenjer elektrotehnike'. A iznad toga u kratkom pasusu pise ' ... zavrsio je studije na ETF-u na Odseku za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, smer za telekomunikacije... '

Dakle, svi koji zavrse ETF su diplomirani inzenjeri elektrotehnike. A na engleskom se to kaze: electrical engineer. A moje pitanje, drugim recima, glasi: da li treba da prijavljujem svoje formalno zanimanje (electrical engineer) ili ono cime treba da se bavim (telecommuniactions engineer)?
Da bi uspješno odradio assessment, treba da imaš certifikate/ diplomu o završenom školovanju/ studijama i na memorandumu firme naziv i opis posla kojim se trenutno baviš ( koji je usko povezan sa tvojim školovanjem).

1. Uporedi svoje predmete na fakutetu sa onima u Australiji - zatim daješ opise tih predmeta ukratko. ( Nađi sjt nekog fakulteta tamo i pregledaj predmete - da li imaš iste kao i oni)
2. Uporedi svoje zanimanje sa onim koje se traži u SOL i opiši svoje dužnosti na poslu i svoj radni dan.

Koliko vidim, tebi već na diplomi piše tvoja specijalnost, a to su baš telekomunikacije. Na SOL 3 i SOL 4 imaš dva zanimanja koja se traže: 263311 Telecommunications engineer i 263312 Telecommunications network engineer. Oba su po novom a stari naziv im je bio zajednički: 2125-13 Electronics Engineer.
Ti čak imaš više kvalifikacije jer se traži najmanje bačelor. A pošto je inženjer telekomunikacija specijalizovana oblast elektrotehnike a to je tvoja uža specijalnost ( i po diplomi i po poslu) slobodno radi assessment za znimanje telekomunikacije. Uz diplomu, da bi bio mirniji, napiši dodatak da su kod nas svi diplomci iz te oblasti bez obzira na smjer zovu Inžinjeri Elektrotehnike ali sa različitim specijalnostima ( koje nabrojiš i navedeš koja je tvoja), a to će oni i vidjeti kada budeš opisao predmete sa fakulteta.

Pa nisi studirao medicinu a sad radiš kao inženjer!

PS. Ne igraj preferans sa ovima u Au, ipak su kod njih uvijek jače karte.

Poslednja izmena:
Meni su pricali da masinski tehnicar ne moze da ide kao auto-mehanicar.
Cvrc...
I te kako moze!

Kako mislis "ono cime treba da se bavim"?
Valjda im dajes ono cime si se bavio.

Po meni, sve ti je u redu sa diplomom.
Pitaj nekog, ti mozda radis Assessment u ACS, ne u EA.

Svestan si da ti treba radno iskustvo.
I za Assessment i za posle...

Mislim da treba da apliciras kao elektro-inzenjer, ima ga na vise Nominacija, nije izvedeno zanimanje.

Obavezno proveri uslove za engleski!

Bezbroj puta sam stao kad nekom pored puta stanu kola.
To mi, valjda, daje pravo i da se iske..am pored puta kad mi se prohte.

Mnogo puta odneo cegere komsinici na 5. sprat kad lift ne radi.
To mi, valjda, daje pravo i da je uhvatim za du.e kad mi se prohte.

Vise puta sam hranio golubove u parku.
To mi, valjda, daje pravo i da ih sutiram kad mi se prohte.

Vrhunac sam poslednji put doziveo "s' pocetka ovog veka".

Poslednja izmena:
@Zerathul

Znam da treba radno iskustvo, trenutno imam 8 meseci iskustva i to u struci.
Assessment radim u EA, a ne u ACS, jer je ACS za kompjuterske strucnjake, tj. programere, sistem administratore...
Sto se tice engleskog, MORA se imati polozen IELTS.

@Palma

Nas dipl. ing. ekvivalentan je bečeloru. A nama (svrsenim studentima ETF-a, ne znam kako je za ostale fakultete) omogucili su da za 2500 dinara dobijemo Master diplomu. Tacnije, to je samo jedan papir na kome pise da smo faks zavrsili po starom programu, tj. da smo dipl. ing. ali da je ta titula ekvivalentna Masteru.

Pa da.
Tupson!

Mila, nigde nije sljunak belji nego u Seni i nigde nije kapucino kao kod "Giacoma" i jedna je Rivijera i nigde "Erdinger" nema talog kao na "Oktoberfestu" i jedna je snicla kod "Zerst"-a...(i jedan je bio "Inter-rail")

Sve sto ti kazes-kaze i moj zena, a nismo ni otisli.
Sta me tek ceka...?

Molim te, nemoj vise o tome, to je tako i to svi znamo.
Bilo gde od pomenutih gradova bi ja mogao samo da ribam klozete, a i to uz puno srece. (a g-din Gea da mi pomaze, nemoj da se ljutis).

Pusti...!

ОСТАЈТЕ ОВДЈЕ

Остајте овдје!... Сунце туђег неба
Неће вас гријат ко што ово грије;
грки су тамо залогаји хљеба
Гдје свога нема и гдје брата није.

Од своје мајке ко ће наћи бољу?!
А мајка ваша земља вам је ова;
Баците поглед по кршу и пољу,
Свуда су гробља ваших прадједова.

За ову земљу они беху диви,
Узори свијетли, што је бранит знаше,
У овој земљи останите и ви,
И за њу дајте врело крви ваше.

Ко пуста грана, кад јесења крила
Тргну јој лисје и покосе ледом,
Без вас би мајка домовина била;
А мајка плаче за својијем чедом.

Не дајте сузи да јој с ока лети,
Врат'те се њојзи у наручја света;
Живите зато да можете мријети
На њемом пољу гдје вас слава срета!

Овде вас свако познаје и воли,
А тамо нико познати вас неће;
Бољи су своји кршеви и голи
Но цвијетна поља куд се туђин креће.

Овдје вам свако братски руку стеже -
У туђем свијету за вас пелен цвјета;
За ове крше све вас, све вас веже:
Име и језик, братство, и крв света.

Остајте овдје!... Сунце туђег неба
Неће вас гријат ко што ово грије, -
Грки су тамо залогаји хљеба
Гдје свога нема и гдје брата није...

Trenutno polaran status na FB ce ti mnogo reci o Suncu "naseg" neba.

Preko 730.000 zvanicno nezaposlenih!!! A NIKO SE NE BUNI! Zaposleni su na minimalcu ili uopste ne primaju platu - NIKO SE NE BUNI! Najveća stopa poreza u Evropi - NIKO SE NE BUNI! Najveći i najbesmisleniji harač na svetu - NIKO SE NE BUNI - ZA NAŠE BOLJE SUTRA - KOPIRAJ OVAJ STATUS I DIGNIMO SE NA NOGE!!! I opet ih pola nece kopirati kao da nikoga nije briga za ovo (I NIKO SE NE BUNI!!!)

Da nije nas koji nismo tu, ovih 730.000 bi pomrlo od gladi..

Trenutno polaran status na FB ce ti mnogo reci o Suncu "naseg" neba.

Preko 730.000 zvanicno nezaposlenih!!! A NIKO SE NE BUNI! Zaposleni su na minimalcu ili uopste ne primaju platu - NIKO SE NE BUNI! Najveća stopa poreza u Evropi - NIKO SE NE BUNI! Najveći i najbesmisleniji harač na svetu - NIKO SE NE BUNI - ZA NAŠE BOLJE SUTRA - KOPIRAJ OVAJ STATUS I DIGNIMO SE NA NOGE!!! I opet ih pola nece kopirati kao da nikoga nije briga za ovo (I NIKO SE NE BUNI!!!)

Da nije nas koji nismo tu, ovih 730.000 bi pomrlo od gladi..

Zvaničan podatak, oko milion je nezaposlenih,juče je bilo na tv. A zaboravila si na onih nekoliko stotina hiljada registrovanih(a ko zna koliko ih ima neregistrovanih koji ne smeju da pisnu da ne bi leteli s posla) koji NISU PLAĆENI jer poslodavac ne mora da plati radnike(država štiti poslodavca).Ni u Džibutiju nema toga da vlasnik firme koja je u blokadi odmah registruje novu firmu na istom mestu radi sa istim radnicima i naravno "ne može" da ih plaća jer su zaposleni u onoj koja je u blokadi. Mislim da i u Džibutiju ugovor o radu nešto znači.

1 000 000-nezaposlenih
1 300 000-siromašnih(gladnih)
1 350 000-nepismenih
1/3 srednjoškolaca nepismeno,baz osnovnog znanja
-građani zube ne peru jer nemaju šta da peru, popravka košta,
-šuga još nije iskorenjena upravo ovde jer ne kupuju sapun jer treba jesti hleba (bez mleka jer ga nema mesecima, moja beba još nije probala puter jer u hipermarketima na N.Beogradu ga nema)
ALA NAS JE OGREJALO SUNCE OVDE...

Teorija Srba i ostalih u Srbiji: NIKO NE MOŽE DA ME PONIZI ONOLIKO KOLIKO JA MOGU DA SE SAVIJEM!

Nemojte, gospodjo, da Vas takav iznervira...
Pogledajte clip sto je postavio.
Njegova zemlja, nigde zive duse.
Samo neke livade i oranja...

Ako mu je to zemlja, alal mu vera!

Jel bi hteo neko od nasih da postavi sliku Bondy Beach-a?

Malcice...

Nemojte, gospodjo, da Vas takav iznervira...
Pogledajte clip sto je postavio.
Njegova zemlja, nigde zive duse.
Samo neke livade i oranja...

Ako mu je to zemlja, alal mu vera!

Jel bi hteo neko od nasih da postavi sliku Bondy Beach-a?

Malcice...

bondi-beach-sydney-ausw626

Šta se primaš- ko saučešće.Evo ti tvoj bič.

Poslednja izmena:
:pop:sacuvaj me boze i sakloni...onih sto su hteli a nisu ...i onih sto nisu hteli a jesu...copy-paste-a...i poskocica iz sezdesetih....
Bolje ziveti sto godina kao milioner nego sedam dana kao klosar....(Bob Rock)....:tongue2::tongue2::tease:

Gde je moderator da pobrise spam poruke ovde? Nepotrebno zagusujete temu. Nadjite se na ulici pa se ubedjujte, prepirite i svadjajte do mile volje! Ili, radite to preko privatnih poruka! Ili jednostavno, otvorite novu temu za to!

Back