palma 67
Primećen član
- Poruka
- 900
Da bi uspješno odradio assessment, treba da imaš certifikate/ diplomu o završenom školovanju/ studijama i na memorandumu firme naziv i opis posla kojim se trenutno baviš ( koji je usko povezan sa tvojim školovanjem).Znam ja da assessment nije igra, zato i pitam sve ovo. Detaljno sve citam, zato i imam ovoliko nejasnoca i pitanja, a to je daleko od proizvoljnosti. Mozda su profesije drugih forumasa ovde bile jasno definisane pa nisu imali nedoumica.
Nego, meni na diplomi, kao sto sam vec pisao, pise sledece:
' ... izdaje mu se diploma o stecenom visokom obrazovanju i strucnom nazivu diplomirani inzenjer elektrotehnike'. A iznad toga u kratkom pasusu pise ' ... zavrsio je studije na ETF-u na Odseku za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, smer za telekomunikacije... '
Dakle, svi koji zavrse ETF su diplomirani inzenjeri elektrotehnike. A na engleskom se to kaze: electrical engineer. A moje pitanje, drugim recima, glasi: da li treba da prijavljujem svoje formalno zanimanje (electrical engineer) ili ono cime treba da se bavim (telecommuniactions engineer)?
1. Uporedi svoje predmete na fakutetu sa onima u Australiji - zatim daješ opise tih predmeta ukratko. ( Nađi sjt nekog fakulteta tamo i pregledaj predmete - da li imaš iste kao i oni)
2. Uporedi svoje zanimanje sa onim koje se traži u SOL i opiši svoje dužnosti na poslu i svoj radni dan.
Koliko vidim, tebi već na diplomi piše tvoja specijalnost, a to su baš telekomunikacije. Na SOL 3 i SOL 4 imaš dva zanimanja koja se traže: 263311 Telecommunications engineer i 263312 Telecommunications network engineer. Oba su po novom a stari naziv im je bio zajednički: 2125-13 Electronics Engineer.
Ti čak imaš više kvalifikacije jer se traži najmanje bačelor. A pošto je inženjer telekomunikacija specijalizovana oblast elektrotehnike a to je tvoja uža specijalnost ( i po diplomi i po poslu) slobodno radi assessment za znimanje telekomunikacije. Uz diplomu, da bi bio mirniji, napiši dodatak da su kod nas svi diplomci iz te oblasti bez obzira na smjer zovu Inžinjeri Elektrotehnike ali sa različitim specijalnostima ( koje nabrojiš i navedeš koja je tvoja), a to će oni i vidjeti kada budeš opisao predmete sa fakulteta.
Pa nisi studirao medicinu a sad radiš kao inženjer!
PS. Ne igraj preferans sa ovima u Au, ipak su kod njih uvijek jače karte.
Poslednja izmena: