Posao u Australiji

Moderator je parkirao taxi pored Cottesloe, jede sendvich i ne da galebovima griz (ovo nije griz, ovo je sendvich), i boli ga bas dupe tek sveze oprano u indijskom okeanu za gomilu dece na nekom tamo forumu.
Plus covek otvoreno ne zeli da bude moderator, plus krstarica prikriveno ne zeli da oni koji hoce i mogu da budu moderatori ove velike teme to i budu, jer nisu podobni (zbog nacina izrazavanja verovatno).
Plus neko sa 22 i po poruke uci starije od sebe kako da se (ne) ponasaju.
I jos neko pravi Zerathula budalom! (za promenu?)

Pa ovaj forum konacno postaje zanimljiv!
:mazi:
miran mali, mesto

Moderator je parkirao taxi pored Cottesloe, jede sendvich i ne da galebovima griz (ovo nije griz, ovo je sendvich), i boli ga bas dupe tek sveze oprano u indijskom okeanu za gomilu dece na nekom tamo forumu.
Plus covek otvoreno ne zeli da bude moderator, plus krstarica prikriveno ne zeli da oni koji hoce i mogu da budu moderatori ove velike teme to i budu, jer nisu podobni (zbog nacina izrazavanja verovatno).

miran mali, mesto

Svaka ti na mestu!

Ali ovo! :rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha:

Kume, mnogo je ruzno ovo sto si uradio.
Bas mnogo!

Sad budi musko, ako nista drugo, pa nam reci sta ti radis...
Gde parkiras, koga hranis, za sta te briga i gde te boli?

Pusti pljuvanje.
Pokazi strast, progutaj jedanput...

miran mali, mesto

Ne znam samo zasto me vredjas!!! Sta sam ja to tebi rekao ili uradio pa da me vredjas!? Molim te, reci mi da znam, da ubuduce to vise ne radim!

A ako sam Zerathula napravio budalom, ja mu se ovom prilikom iz sveg srca izvinjavam! Nije bilo namerno! Mozda je tako zvucalo, ali nije bilo namerno! I ne znam na osnovu cega si zakljucio da sam ga napravio budalom...

Potpuno je nebitno, zaboravi.

Uleteo si u nezgodan momenat kad su svi nervozni, svako iz svojih razloga.

Ispalo je smesno kad si napisao "da MORA da se polozi IELTS".
Mi mislili da se polaze za plavi pojas u karate-u...

Inace si potpuno u pravu, postovi su grozni ali kazem ti, ima mnogo razloga.
Veoma licnih i veoma vaznih...

Meni visi odlazak, Palma ne moze da zavrsi proces, kumu cede dusu, Gea se uzelela...
Nije nam lako!

Ne znam samo zasto me vredjas!!! Sta sam ja to tebi rekao ili uradio pa da me vredjas!? Molim te, reci mi da znam, da ubuduce to vise ne radim!

A ako sam Zerathula napravio budalom, ja mu se ovom prilikom iz sveg srca izvinjavam! Nije bilo namerno! Mozda je tako zvucalo, ali nije bilo namerno! I ne znam na osnovu cega si zakljucio da sam ga napravio budalom...

Pa nisam to sto si citirao ni rekao tebi; a zeru niko ne moze da pravi budalom! Njega su napravili tak'og kakav je i tu nema pomoci. Sto opet ne kazem da je los clovek.
Uvredljiv neki narod.
Blah.

Sta sam ono jos hteo da dodam...
evo ga
"Enough is enough! I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!"

miran mali, mesto

O vidi ovde još jedno staro drvo što meni neko davno reče.Pozdravljam kralja Tree-a.

Gde je moderator da pobrise spam poruke ovde? Nepotrebno zagusujete temu. Nadjite se na ulici pa se ubedjujte, prepirite i svadjajte do mile volje! Ili, radite to preko privatnih poruka! Ili jednostavno, otvorite novu temu za to!

Mir dječak!
Ti nisi ni znao da ovaj forum postoji kada smo ja i Palma i još neki ovde bili na samim vratima Australije.
Samo opušteno tako smo i mi bili nervozni kada smo se upustili u kolo bez kraja zvano dobijanje vize za Au,pa te samim tim i razumemo.Bolje čitaj naše postove od pre 3-4 godine mogao bi svašta pametno da naučiš.Vi novopečeni aplikanti ste mnogo nervozni to nije dobro.Rano ste počeli sa nerviranjem.Čuvajte živce veruj mi da će Vam trebati.
Lep pozdrav.:bye:

Veliki pozdrav svima!
Imam neke nedoumice vezane za posao pa sam htela da pitam drage Australijance da li neko zna kakva je situacija vezana za posao frizera? Da li su trazeni i kako poceti? Odakle poceti, da li je najvaznije lokalno iskustvo, da li cene nase, koliko su tolerantni na znanje jezika...da li znate nekoga ko je uspeo ili ne da se snadje?
Citala sam predhodne teme i postove, ne detaljno i nisam nista nasla vezano za ovo zanimanje.
Unapred hvala!

Otpozdrav! Treba ipak detaljnije da čitaš, ne samo ovde nego i u Aus medijima, jer je upravo navala frizera proteklih godina u emigraciji napravila ozbiljnu pometnju, i posredno izazvala gomilu promena u imigracionom sistemu, tako da sad više ne znam kako se kotiraju i da li prolaze. Sigurno je da se pominju često pa pretraga neta može da pomogne ;)

Ljudi jel ima nego savet u vezi odlaska u Australiju sto se tice najboljeg, najbrzeg, najjednostavijeg, najbezbolnijeg nacina? Da li immigrant, visit ili tourist viza? Kao porodica bi isli. Zena, cerka od 2 godine i ja. Zena je filipinka, da samo pomenem :) Svi smo trenutno u Dubaiju, ako to ima ikakve veze. Imam prijatelja u Sidneju koji bi mi pomogli koliko god mogu, ako uopste i mogu :) Mislim ne znam da li neko ko je vec tamo uopste moze da utice ili olaksa nekome da se isto odseli tamo.
Hvala unapred na svakom odgovoru.

Cime se bavis? Trenutno su na "akciji" privremene radne vize za Kvinslend, ali i za njih treba dosta uraditi ..Treba naci poslodavca, poloziti IELTS, uraditi assessment.. Znaci jedno 2-3 meseca do vize, pod uslovom da nadjes poslodavca..
U suprotnom, kao i svi ostali, podneses zahtev i cekas.. Od ostalih "varijanti" odmah odustani..
E da i ne zaboravi na Bibliju!

Hvala na brzom odgovoru :)
Ja radim kao graficki i web dizajner. Nista posebno. Ali zena mi je med. sestra a vidim tu po tim sajtovima da im treba med. sestara. Pa sam mislio mozda je izvodljivo otici turisticki ili nesto tako i naci posao i ostati.

Hvala na brzom odgovoru :)
Ja radim kao graficki i web dizajner. Nista posebno. Ali zena mi je med. sestra a vidim tu po tim sajtovima da im treba med. sestara. Pa sam mislio mozda je izvodljivo otici turisticki ili nesto tako i naci posao i ostati.

Otici turisticki i naci posao i ostati je nemoguca misija. Od te varijante odustani. Ili nadji poslodavca ili idi na imigrantsku vizu, stalnu ili privremenu...

@Tree
Hvala na odgovoru! Pretrazicu, ocigledno se nisam snasla sa podacima....
Mada me konkretno zanima da li prihvataju znanje i iskustvo iz Srbije ili mora da se volontira kako bi se steklo "lokalno iskustvo" ili zavrsi neki dodatni kurs pa tek onda posao...

Jel nece niko da te zaposli ako imas turisticku vizu ili nece nijedna firma da se petlja oko sredjivanja tvojih papira? Ili i jedno i drugo? :)

Ako imas turisticku vizu, niko NE MOZE da te zaposli. Zakon mu to ne dozvoljava. Mozes jedino da radis na crno, pa ako te u'vate, oma te deportuju. U zavisnosti od namere tvog odlaska u AUS, ciljaj na odgovarajucu vizu. Dakle, ako zelis da se odselis tamo, onda jedino iseljenicka viza. Ali, kao sto rece GeaGea, prvo procitaj Bibliju, pogledaj koje vize bi ti odgovarale, DOBRO procitaj sve uslove, pronadji tvoje i zenino zanimanje na SOL listi pa vidi ko je bolje da bude glavni aplikant...
Ili probaj da nadjes posao, ili poslodavca koji je spreman da te sponzorise...

Pozdrav svima,
I ja sam jedan od onih koji vec godinu cita Bibliju...i upoznat je sa celim procesom...samo do maja da sakupim jos malkice do 3 god iskustva i eto mene u zvanicnoj trci...
Samo sam hteo sve da vas pozdravim...zajednicko nam je to iskusenje zvano IMMI....
Respect

Iako bih nasao posao ili poslodavca koji bi me sponzorisao opet treba skoro sve isto sto i za normalnu aplikaciju za immigrant vizu, cini mi se, jedino je proces kraci.
Licno mislim da je taj zakon o nemogucnosti zaposljavanja ljudi sa tourist vizom malo cudan. Jer ako nadjem posao ili poslodavca pre nego se pojavim u Australiji dodje mi isto. Dodje mi jos jednostavnije nego da idem prvo tamo i onda trazim posao. Samo, naravno procedura za tourist vizu i za ovu koju bih dobio u slucaju da nadjem posao pre nego odem, je razlicita. To je jedina razlika. Ali sta ces, ako su takva pravila nema se sta drugo raditi.
Procitacu Bibliju kad stignem. Vi je vec verovatno znate na pamet...
I pogledacu SOL listu. Pretpostavljam i to je na istom sajtu gde i Biblija :)
Hvala za odgovor, pomoc i linkove.

Iako bih nasao posao ili poslodavca koji bi me sponzorisao opet treba skoro sve isto sto i za normalnu aplikaciju za immigrant vizu, cini mi se, jedino je proces kraci.
Licno mislim da je taj zakon o nemogucnosti zaposljavanja ljudi sa tourist vizom malo cudan. Jer ako nadjem posao ili poslodavca pre nego se pojavim u Australiji dodje mi isto. Dodje mi jos jednostavnije nego da idem prvo tamo i onda trazim posao. Samo, naravno procedura za tourist vizu i za ovu koju bih dobio u slucaju da nadjem posao pre nego odem, je razlicita. To je jedina razlika. Ali sta ces, ako su takva pravila nema se sta drugo raditi.
Procitacu Bibliju kad stignem. Vi je vec verovatno znate na pamet...
I pogledacu SOL listu. Pretpostavljam i to je na istom sajtu gde i Biblija :)
Hvala za odgovor, pomoc i linkove.

Ne stigoh da ti nešto kažem, a i sad da ti ne pričam puno - istina je da možeš na Zeland turistički, pa da se zaposliš i tražiš vizu, kao što možeš i na bliski istok i jug, pa te to sad iritira, odakle da u Oz ne može.
Ustvari poenta je u tome da mi ne znamo nikog ko je tako uradio da ode u Australiju, pa džaba i raspravljati o tome. Za Zeland znam ljude koji su tako otišli i ostali, znam i koji su vraćeni.
A što se tiče Australije, treba da pročešljaš vrste viza - sa klasifikacijom offshore i onshore, u uslovima za apliciranje za jedne i druge leži razlog zašto nije popularno iz turističke tražiti radnu vizu.
A da odeš turistički i nadješ ko će da te zaposli, ne vidim prepreku, samo istraži koju bi vizu onda taj oslodavac za tebe tražio, pa pogledaj da li je prvi uslov za vizu da budeš van Australije u vreme apliciranja.

Back