Posao u Australiji

Ma procitao sam, zekim se samo. Mada ovako ipak deluje zvanicnije, a da bedno izgleda - izgleda.

Nego kazi mi, posto si kontaktirala IOM Australia, koliki im je taj popust za ove vece avio kompanije? Da li se isplati da jurim to ili su i sa popustom skuplji od brace Arapa?

Nazovi ih (beogradski IOM), mozda ce imati nesto za tebe. Mi smo kupovali karte bas u nezgodno vreme (januar je vrhunac turisticke sezone u Au) tako da su karte bile bas skupe. Koliki je popust nisam bas sigurna, ali ono sto je bitno je da mozes da poneses dosta vise prtljaga, ako ti oni kupe karte!

Sad sam zvala one za slanje stvari u Sydney i zamislite, vise se isplati poslati postom, posto ovi traze 7+3 dolara po kilogramu!!!!

Poslednja izmena:
Oće li neko da mi izide u susret i javi mi na privatnu poruku njegovu adresu i mejl bilo iz WA ili druge države, da ga navedem u onom formularu kao prijatelja? Bez obaveza , diskrecija zagarantovana :per:
Ovo ispade kao na oglase ... :cool:

Pitam sve koji su odradili sponzorstvo, a pogotovo one za WA:
Koja dokumenta ste kačili što se tiče obrazovanja - samo završnu diplomu ( zanata ) ; da li ste kačili i srpski i engleski primjerak ili samo engleski preveden od sudskog tumača?

Zdravo,
zanima me koko ste vi koji ste vec dali aplikaciju dobili referento pismo od posladavca?Šta ste mu rekli?Jel ste mu rekli po istini idem u australiju de mi referento pismo.:dontunderstand:
Jer da ja to kažem neznam kako bi me gledali i pošto je proces dug treba jos ostati na poslu do australije. Ima li kakva drugi put da me nebi zaj... na poslu.:rtfm:
Ako ste me razumeli.

Potpuno si razumljiv, mada kako si dobio skill assessment bez dotičnog pisma? A da ti neće dati unapredjenje ako znaju da ideš, to je sigurno. A i da će te zaj... i u to ne sumnjaj. Ali posle par godina čekanja, zaborave i to, pa sve bude po starom, neko te s vremena na vreme samo pita "ima li nešto s onom tvojom Australijom". Ali ti si CSL, dobićeš vizu za par meseci, šta čekaš, vozi!

Pa.. Suprug je imao iste dileme - Jao sta sad kad saznaju da hocu da odem!!!
I nista se na kraju nije desilo. Sam je napisao sta treba i poslao direktoru, koji je preporuku samo odstampao na memorandumu i potpisao.
Cak se na kraju i dogovorio s likom da ce nastaviti da radi za njega preko neta, dok ne nadje posao u Au (i to za bruto platu, sto ti dodje kao povisica od 20% kada prebacis na australijski porez)...

Poslednja izmena:
U međuvremenu sam promjenio posao pa mi od starog poslaodavca to nije bilo težko dobiti.
A sad od novoga je malo teže pošto sam tu i tu sam tek god dana.:rumenko:

Neznam :think: videču šta ču :sad2:

Ja sam poslala od starog poslodavca, isto pismo kao i za IEAUST što sam slala.
Promenila sam firmu u međuvremenu, i referento pismo od nove firme nisam ni slala (doduše u toj novoj firmi sam bila samo mesec dana pre apliciranja za vizu:think:).
Suprug je slao isto pismo kao i za assessment.
Naša pisma preporuke bila su stara 4-5 meseci.:rtfm:

Pozz

počeo sam sa online aplikacijom za 175, i imam par pitanja, došao sam do zadnjeg koraka kad se izaber način plačanja.
Imam par pitanja u vezi online aplikacije za one koji su to več odradili.
Zanima me kada moraš da pripneš dokumente (IELTS,Siklls,..) u kojoj fazi dali je to prije plačanja ili posle?
Zanima me još nešto, kad predaš aplikaciju koliko jim treba da skinu pare sa tvoga računa da li se to radi o danima, tjednima ili mjesecima?

Unapred vam hvala na odgovorima

čao

Pozz

počeo sam sa online aplikacijom za 175, i imam par pitanja, došao sam do zadnjeg koraka kad se izaber način plačanja.
Imam par pitanja u vezi online aplikacije za one koji su to več odradili.
Zanima me kada moraš da pripneš dokumente (IELTS,Siklls,..) u kojoj fazi dali je to prije plačanja ili posle?
Zanima me još nešto, kad predaš aplikaciju koliko jim treba da skinu pare sa tvoga računa da li se to radi o danima, tjednima ili mjesecima?

Unapred vam hvala na odgovorima

čao
Zdravo, zdravo
Dokumente prikačinješ kasnije (imaš 28 dana da priključiš sve dokumente), stim da nisam sigurna ako prikačiš neki dokument da li možeš kasnije da ga skloniš, tako vodi računa da ne prikačiš pogrešan dokument.
Nama su novac skinuli sa računa posle par dana, odnosno toliko treba banci da registruje. Iz Diac-a su nam poslali odmah sutradan da smo se uspešno prijavili.
Pozzz.

Ja sam aplicirala 27.10. i meni su novac skinuli sa racuna istog trenutka, ali posle par dana mi je stiglo iz banke da treba da uplatim jos 5 Eur na ime provizije ili cega god. Uglavnom, placala sam preko Visa (Raiffeisen) i sa provizijama, depozitom... viza je kostala tacno 1600 Eur.

Kad smo vec oko apliciranja, imam i ja pitanje :)
Popunis online aplikaciju (ja sam 176), prikacis sva dokumenta (kopiju pasosa, qualification assessment, dokumenta koja su trebala za priznavanje diplome, fotografiju, ielts, dokaz o radnom iskustvu *12od 24meseca*, nominaciju drzave, izvod iz maticne knjige rodjenih)- mislim da sam sve nabrojala. I onda kad uradis medicinske preglede i uzmes uverenje o nekaznjavanju i to uploadujes... i to je to, jel tako? Jesam li propustila neki formular ili sta vec?
Ima li neki formular koji treba da se potpise pa skenira?

Treba da skines i onaj Form 80, odstampas, popunis, skeniras, pa posaljes....
Character saljes mejlom, to kad dobijes CO pa navodis njegovo ime u polje Subject, ma videces sve ce da ti objasne... A medical salju ovi iz IOM-a direktno, ti sa tim nemas nista.
Poz

Back