- Poruka
- 17.889
Nije to "po meni" nego pogledaj stručne definicije.Razlika po tebi koja je ?
Psihoza je otuđenje od realnosti u vidu halucinacija, deluzija itd. To može ali ne mora da se javi u okviru poremećaja ličnosti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije to "po meni" nego pogledaj stručne definicije.Razlika po tebi koja je ?
U kojim slucajevima se javlja u kojima ne ?Nije to "po meni" nego pogledaj stručne definicije.
Psihoza je otuđenje od realnosti u vidu halucinacija, deluzija itd. To može ali ne mora da se javi u okviru poremećaja ličnosti.
Nema bolje od struchnih lica sa velikim iskustvom sa ljudima. No to koshta para, ali je neprocenjivo![]()
Ti baš studiozno čitaš baš sve tekstove na "Psihologiji"?Ko je dovoljno dugo na krstarici, ne treba mu taj tekst, sve nabrojane vrste su ovde zastupljene.
Poremecaji licnosti se teze lece nego psihoze.Razlika po tebi koja je ?
Upravo suprotno, osobe koje pate od poremećaja ličnosti se pogotovo teško mijenjaju. Općenito neka životna promjena i kod osobe koja je recimo normalna nije laka i mala stvar a kamoli kad je poremećaj ličnosti u pitanju. Psihijatri i psiholozi su nemoćni u vezi ovih poremećaja jer u velikoj većini slučajeva takve osobe i ne priznaju i ne shvaćaju da imaju poremećaj. Farmako terapija nema mnogo smisla jer oni zapravo nisu duševno bolesne osobe.Dobro je znati da Poremećaj ličnosti nije isto što i duševna bolest
Tako da se osoba koja pati od nekog poremecaja moze sama menjati..
Zapravo radi se o crtama ličnosti koje su poremećeneNemaju, ne radi se o crtama ličnosti nego o poremećajima.
e dobro, izvini.Nemaju, ne radi se o crtama ličnosti nego o poremećajima.
Pa šta i da imaš!Strašno, onda ja imam taj Šizoidni poremećaj ličnosti![]()
![]()
Skorpija je najsklonija ideji da se samizlijeci od bilo koje psihicke muke i uvijek misli da mozePa šta i da imaš!
Skorpija je najsklonija ideji da se samizlijeci od bilo koje psihicke muke i uvijek misli da moze
Npr radjena je Statistika koji su znaci primili najvise vakcina protiv Korone sta mislis ko je na prvom a ko na zadnjem mjestu ?
Iako nije astro tema ovo al zanimljiv podatak
[/QUOTE
Korona je samo personifikacija vremena u kome živimo. Čovek je čoveku = virus!
Kao što je ranije postojala kuga, kolera,...i sl. Nije ni čudo što se danas ljudi sami leče, kad je medicina svedena na biznis i ništa više od toga. Opasno je ako im se mnogo veruje!
To ide lako u teoriji a u praksi nikako. Da je to i iz daleka tačno manija i psihoza bi mogle da se kontrolištu tako što bi se “donela odluka”, samo od toga nema baš ništa. Isto i sa poremećajima ličnosti - živo me zanima kakav uspjeh je postignut npr u pokušaju da se šizoidi “nauče” da imaju potrebe za ljudskim društvom…Tesko je ali moze ukoliko zeli.
Niko ne moze nekoga menjati
Samo sam sebe covek mzoe menjati
Svaka bolest i poremećaj ličnosti ima svoju definiciju i ne proglašava se ovo i ono “po sluhu” nego se ustanovljava kakvih simptoma ima pa se na osnovu toga postavi dijagnoza.Razlika po tebi koja je ?
Zanimljivo da su svi eksperti za psihijatriju, a ne pada im na pamet da bi isto tako mogli da se proglase i za stručnjake za npr matematiku, atomsku fiziku ili kineski jezik.Psihoza i poremećaji ličnosti nisu isto niti se na taj način preklapaju niti se tako razvijaju.
Mislim na stručne definicije a ne ono što ljudi žargonski (i pogrešno) zovu psihozom.
Pa upravo zato osobe sa takvim poremecajima moraju se same menjati...
Tesko im iko moze pomoci...
A kad tad ce se suociti sa poremecajem
Mislim da vernici ne veruju u nauku.Da ponovim, poremećaji ličnosti su psihijatrijska dijagnoza a ne karakterna mana.
"Uradi sam" ovde nije opcija, ovo su ozbiljne stvari.
Da se samo teško leče, nego baš nikako.Poremećaji ličnosti su psihijatrijska dijagnoza i to grupa mentalnih oboljenja koja se uslovno rečeno teško leči, pošto mnogi oboleli nemaju uvid u svoje stanje, između ostalog. To su hronična stanja koja se donekle mogu dovesti pod kontrolu.
U nauku se nikako ne veruje ukoliko tvrdi nešto što se ljudima ne sviđa.Mislim da vernici ne veruju u nauku.
Kako koji.Mislim da vernici ne veruju u nauku.
Možda se ne mogu izlečiti ali definitivno se stanje može značajno popraviti uz odgovarajuću terapiju.Da se samo teško leče, nego baš nikako.
Ukoliko nauka tvrdi nešto što ljudi ne žele da čuju, ili ih zastrašuje ili im je prosto neprijatno to se odbacuje, a često sa neprijatnim zaključcima i sama nauka. Vernicima je dovoljno to da nauka uopšte ne predviđa postojanje Boga, a i veoma jasno pokazuje da svemoguće biće ne može ni da postoji (svemogući Bog bi na primer morao da može da po volji krši i zakone fizike, a to nije nikako izvodljivo) pa se onda nauka u celini prosto odbacuje.Kako koji.