Poremećaji ličnosti

A te dijagnoze je postavio ko?

Pa on to radi,ja to nisam cuo nego vidio

Ja sam imao kao manji takodje problem slican Nadalu morao sam uvijek da radim neke ritualne radnje da bi osjetio mir neki i sigurnost,a to je bilo posledica sto sam trpio stvari koje nisam trebao,cim sam nivo tolerancije smanjio na minimum na sve uzvratim,odma sam prestao spontano da radim ritualne radnje koje su bolesne

Znam i ljude koji su to prosli i oni svi imaju slican obrazac ponasanja kao Nadal

Pa on to radi,ja to nisam cuo nego vidio

Ja sam imao kao manji takodje problem slican Nadalu morao sam uvijek da radim neke ritualne radnje da bi osjetio mir neki i sigurnost,a to je bilo posledica sto sam trpio stvari koje nisam trebao,cim sam nivo tolerancije smanjio na minimum na sve uzvratim,odma sam prestao spontano da radim ritualne radnje koje su bolesne

Znam i ljude koji su to prosli i oni svi imaju slican obrazac ponasanja kao Nadal
Ja pitam ko im je postavio te dijagnoze

Ja pitam ko im je postavio te dijagnoze

Imas obrazac,nadji na netu Okp definiciju pa uvidi te simptome kod nekih ljudi,kod Nadala je to kristalno jasno

Covjek na svaki zivi moguci mec radi ritualne radnje kao robot neki,to je klasicni Otp.Da je makar na par meceva to propustio da uradi to bi moglo se reci da voli to da radi ili ima naviku ako stalno mjeris boce vode to je Okp

Imas obrazac,nadji na netu Okp definiciju pa uvidi te simptome kod nekih ljudi,kod Nadala je to kristalno jasno

Covjek na svaki zivi moguci mec radi ritualne radnje kao robot neki,to je klasicni Otp.Da je makar na par meceva to propustio da uradi to bi moglo se reci da voli to da radi ili ima naviku ako stalno mjeris boce vode to je Okp
Znači ti postavljaš ljudima dijagnoze okp i poremećaja ličnosti na osnovu tekstova iz štampe?

On u karijeri nikada nije polomio reket to je frapantan podatak za njega ne za publiku, jer publiku briga za psihicko zdravlje Nadala,njima je bitno da je on uvijek kul miran,fer plej sto je super za nas koji gledamo,ako neko 20 godina igra tenis i stalno potiskuje emocije i glumi savrsenog robota da bi imao super imidz to je za publiku super ali za njega je to tuga uzas i propast,jer trpi i gomila lik u sebi svasta punih 20 godina

To sto je Nadal radio sebi je nehumano, mnogo puta je imao zelju da polomi reket i olaksa sebi izbaci bijes,upravo ne lik zubima stiska usne da to ne uradi ili stisne pesnicu da to ne uradi

Ja sam human i razumijem ga,on treba dobro da se isplace i dobro napusi publiku rivala sve za pocetak

Nole je zato pisihicki zdraviji ne jaci,jer ne potiskuje vecinu stvari sto je za njega super pokazuje suze, bijes, smijh sve jer je zivo bice nije robot

Zato je jaci od ovoga u kljucnim momentima jer nosi manje muke na sebi,ako ima problem istrese se na publici koja mu nabaci kamen od 100 kila na dusu ako on njima vrati onda on taj teret podijeli sa dusmanima pola pola

A onaj koji sve potiskuje cijeli teret nosi sam na sebi kao Rafa dok ne eksplodira negdje

Znači ti postavljaš ljudima dijagnoze okp i poremećaja ličnosti na osnovu tekstova iz štampe?

Ja mnogo sire tumacim nego bilo koji psihijatar ili psiholog iako ja iz tih oblasti nemam ni 20 posto znanja kao oni

Ali svo znanje njihovo cini samo procenat mali materijala u tome sta je uzrok necijeg psihickom problema,oni imaju problem sa egom i potcjenjivanjem svega sto nije usko njihova materija sto im daje vece vidike da idu jednim putem,ja nemam vidike kao oni da idem jednim putem al Imam opciju da idem razlicitim putevima

Jer cijeli zivot izucavam 100 disciplina logicno da u nijednoj necu biti ekspert,al sire gledam probleme

Psiholozi npr ne gledaju duhovni aspekt u svom izucavanju jako usko i kratkovido,to negiraju, potcjenjuju a neki i ignorisu a nisu svjesni koliko ne znaju,knjige pisu da bi se takmicili Izmedju sebe a ne da bi prisli obicnom muceniku,knjiga se pise da je razumije i covjek koji jedva umije i da cita

Poslednja izmena:
Ja mnogo sire tumacim nego bilo koji psihijatar ili psiholog iako ja iz tih oblasti nemam ni 20 posto znanja kao oni

Ali svo znanje njihovo cini samo procenat mali materijala u tome sta je uzrok necijeg psihickom problema,oni imaju problem sa egom i potcjenjivanjem svega sto nije usko njihova materija sto im daje vece vidike da idu jednim putem,ja nemam vidike kao oni da idem jednim putem al Imam opciju da idem razlicitim putevima

Jer cijeli zivot izucavam 100 disciplina logicno da u nijednoj necu biti ekspert,al sire gledam probleme

Psiholozi npr ne gledaju duhovni aspekt u svom izucavanju jako usko i kratkovido,to negiraju, potcjenjuju a neki i ignorisu a nisu svjesni koliko ne znaju,knjige pisu da bi se takmicili Izmedju sebe a ne da bi prisli obicnom muceniku,knjiga se pise da je razumije i covjek koji jedva umije i da cita
Ovo nema veze sa tim što ljudima površno i olako daješ dijagnoze.

Jedno je da konstatuješ neke stvari u nečijem ponašanju a drugo da za nekog kažeš da ima narcisoidni poremećaj ličnosti na osnovu onoga što čuješ u medijima.

Imam više dijagnoza i poremećaja ličnosti, iskreno ranije se drugačije očitavalo, a sad kad se bližim srednjem dobu i kad sam u užasnoj depresiji prave mi haos od života i funkcionisanja. A ako išta na ovom svetu ne podnosim, to su ljudi koji nas bolesne karakterišu kao lažnjake i folirante... udji brate malo u moju kožu pa da vidiš ko je folirant!
Jeli to ovako bilo, s 18 glavni frajer, mislio si da je svijet tvoj, s 28 recimo nekakva stagnacija, ali još si vjerova u neku svoju veličinu, mada bi katkad posumnao, a s 38 opći raspad i rasap ličnosti?

Meni se čini da je to česti slijed dogođaja kod mnogo pojedinaca s poremećajima ličnosti. U literaturi se navodi da iza 40-ete dolazi do ublaživanja simptoma poremećaja ličnosti ali ja dvojim u to. Tj ne dvojim da dolazi do nekog smanjenja agresije ili manipulacije ali sumnjam tj ne vjerujem da je to zbog promjena ličnosti i spoznavanja grešaka kroz život. Po meni su takve osobe zapravo samo umorne od svojih sranja ali to su i dalje iste osobe, za sve su krivi drugi koji su upropastili njihove živote a naravno da su sami upropastili svoje živote, naravno i tuđe. Naravno oni su najveći anđeli i nevinašca. Ne virujem da je moguća promjena strukture ličnosti?

Back